Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се пали тамян?Тамянът е нещо, което обикновено свързваме с църквите – ритуал за здраве и благополучие. Хубавото е, че можем да палим това растение и вкъщи, пречиствайки дома си от негативна енергия.
Винаги, когато не се чувствате...
21 Дек.
Сач на огънОвкусява се със сол и черен пипер. Слага се повечко олио.
Сипва се повечко вода, за да не се спука сачът, ако се добавя студена вода при загрял сач. Разбърква се....
28 Септ.
Агнешко, задушено на огънМесото се разделя на порции. Измива се и се подсушава. Солта, смленият черен пипер и червен пипер се смесват в купа. Месото се овкусява подправките и се оставя поне за 30 минути да поеме от подправките....
17 Април
Десерт Огън и ледБоровинките и малините се поръсват със захарта и се загряват под капак в продължение на 10 минути на минимален огън.
Сладоледът се вади от фризера, оставя се за 20 минути на стайна температура и се прави на топки....
07 Септ.
Защо не пали колата?Една от най-неприятните битови ситуации е, когато автомобилът ни не запалва. Това обстоятелство е особено предизвикателно, тъй като често ни налага бърза и адекватна реакция. Автомобилът е средство, което ни спомага в нашето...
22 Март
Агнешко Печено на бавен огънКогато решите да сервирате печеното агнешко, може да затоплите и тогава капакът се премахва.
Агнешкото Печено на бавен огън е много вкусно....
06 Ноем.
Телешка яхния на бавен огънСлед това прибавяме местото в тенджерата, като се стремим да потопим всички парчета в соса, за да поемат хубаво. При необходимост добавяме малко вода или от доматения сос, ако ни е останал....
09 Март
Задушен джолан на бавен огънРазбъркваме, добавяме накъсаното масло, похлупваме и слагаме във фурна да се пече на 160 градуса, като от време на време разтръскваме.
Печем 4 часа....
09 Март
1
Печено агне на бавен огънОставя се да престои така за 1-2 часа, след което се забожда на шиш за чеверме. Добре се намазва с мазнина и се слага да се пече 25-30 см от жарта....
17 Април
Свински ребра на бавен огънИзмийте ребрата.
В купа сложете всички съставки без бирата. Разбъркайте добре.
Сложете ребрата в купа с капак заедно с маринатата и ги оставете за няколко часа в хладилника или за една нощ.
Извадете и ги поставете...
24 Юли
Свинско печено на бавен огънЗабъркайте смес от горчица, оцет, червен и черен пипер, олио и сол. Намажете месото със сместа и го оставете на хладно за 2-3 часа.
Поставете месото в тавичка заедно с лука, чушката и морковите. Добавете ½ ч.ч. вода и...
18 Окт.
Панирано шаранче на бавен огънПочистете много добре шарана, измийте и го подсушете. Нарежете го на шайби и посолете.
Нарежете на шайби и лимона, добавете ги към рибата. Оставете в хладилник за около час.
Загрейте достатъчно количество олио в тиган...
11 Ноем.
Свинско печено на бавен огънНамазваме свинското месо с марината хубаво от всички страни, след което оставяме да се маринова поне 2 часа.
Когато времето изтече, загряваме добре тигана и запечатаме месото....
18 Ноем.
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Фън шуй елемент ОгънВ китайския хороскоп рождената година се свързва с един от петте елемента във Фън шуй - вода, огън, дърво, метал и земя. Те оказват влияние не само върху енергията в пространството, което ни заобикаля, но и върху хората...
19 Юни
Мита за Гръцкия огънОгънят заема основно място в гръцките митове и е свързан с забележителни герои, сред които най-известен е Прометей, който откраднал огъня от олимпийските богове. Огънят често носи конотация с човешката интелигентност...
26 Януари
Табиетлийски свински ребра на бавен огънПолучава се страхотен сос за месото.
Табиетлийските свински ребра на бавен огън са страхотни!...
07 Окт.
Печено агнешко бутче на бавен огънАгнешките бутове се измиват и се осоляват добре от всички страни. Слагат се в тава с капак.
Поръсват се добре отгоре с червен пипер. Маслото се нарязва на едри парчета. Нарежда се върху месото....
11 Май
Боб в гърне на бавен огънБобът се залива с топла вода. Бобът в гърне се поставя се отстрани на камината.
Огънят трябва само да близва гърнето.
Сланината се опича на скара в камината. Нарязва се и се прибавя към боба....
08 Май
Македонски сач със свинско на огънСлагаме глинения сач на котлона на печката, намазваме го с олио и постепенно го нагряваме от 1-ва до 4 степен на котлона, докато мазнината се нагорещи. Това се прави с цел да не се спука сачът....
30 Март
Крехки агнешки джоланчета на бавен огънАгнешките джоланчета поръсваме със солта. В купичка си изсипваме олиото, прибавяме червения пипер и джоджена. Джоджена може да е пресен, може и сух.
С тази смес намазваме джоланите от двете страни.
Поставяме в тава...
06 Май
Крехко агнешко бутче на бавен огънАгнешкото се оставя да се пече за 4 часа, след което се отвива, залива се със соса от тавата, отново се завива и пак се връща във фурната.
Фурната се увеличава на 180°C и месото се пече още 2 часа....
23 Март