Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се пали тамян?Как се пали тамян?
21 Дек.
Тамянът е нещо, което обикновено свързваме с църквите – ритуал за здраве и благополучие. Хубавото е, че можем да палим това растение и вкъщи, пречиствайки дома си от негативна енергия. Винаги, когато не се чувствате...
Сач на огънСач на огън
28 Септ.
Овкусява се със сол и черен пипер. Слага се повечко олио. Сипва се повечко вода, за да не се спука сачът, ако се добавя студена вода при загрял сач. Разбърква се....
Агнешко, задушено на огънАгнешко, задушено на огън
17 Април
Месото се разделя на порции. Измива се и се подсушава. Солта, смленият черен пипер и червен пипер се смесват в купа. Месото се овкусява подправките и се оставя поне за 30 минути да поеме от подправките....
Десерт Огън и ледДесерт Огън и лед
07 Септ.
Боровинките и малините се поръсват със захарта и се загряват под капак в продължение на 10 минути на минимален огън. Сладоледът се вади от фризера, оставя се за 20 минути на стайна температура и се прави на топки....
Защо не пали колата?Защо не пали колата?
22 Март
Една от най-неприятните битови ситуации е, когато автомобилът ни не запалва. Това обстоятелство е особено предизвикателно, тъй като често ни налага бърза и адекватна реакция. Автомобилът е средство, което ни спомага в нашето...
Агнешко Печено на бавен огънАгнешко Печено на бавен огън
06 Ноем.
Когато решите да сервирате печеното агнешко, може да затоплите и тогава капакът се премахва. Агнешкото Печено на бавен огън е много вкусно....
Телешка яхния на бавен огънТелешка яхния на бавен огън
09 Март
След това прибавяме местото в тенджерата, като се стремим да потопим всички парчета в соса, за да поемат хубаво. При необходимост добавяме малко вода или от доматения сос, ако ни е останал....
Задушен джолан на бавен огънЗадушен джолан на бавен огън
09 Март
1
Разбъркваме, добавяме накъсаното масло, похлупваме и слагаме във фурна да се пече на 160 градуса, като от време на време разтръскваме. Печем 4 часа....
Печено агне на бавен огънПечено агне на бавен огън
17 Април
Оставя се да престои така за 1-2 часа, след което се забожда на шиш за чеверме. Добре се намазва с мазнина и се слага да се пече 25-30 см от жарта....
Свински ребра на бавен огънСвински ребра на бавен огън
24 Юли
Измийте ребрата. В купа сложете всички съставки без бирата. Разбъркайте добре. Сложете ребрата в купа с капак заедно с маринатата и ги оставете за няколко часа в хладилника или за една нощ. Извадете и ги поставете...
Свинско печено на бавен огънСвинско печено на бавен огън
18 Окт.
Забъркайте смес от горчица, оцет, червен и черен пипер, олио и сол. Намажете месото със сместа и го оставете на хладно за 2-3 часа. Поставете месото в тавичка заедно с лука, чушката и морковите. Добавете ½ ч.ч. вода и...
Панирано шаранче на бавен огънПанирано шаранче на бавен огън
11 Ноем.
Почистете много добре шарана, измийте и го подсушете. Нарежете го на шайби и посолете. Нарежете на шайби и лимона, добавете ги към рибата. Оставете в хладилник за около час. Загрейте достатъчно количество олио в тиган...
Свинско печено на бавен огънСвинско печено на бавен огън
18 Ноем.
Намазваме свинското месо с марината хубаво от всички страни, след което оставяме да се маринова поне 2 часа. Когато времето изтече, загряваме добре тигана и запечатаме месото....
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Ето така се осолява сланина....
Фън шуй елемент ОгънФън шуй елемент Огън
19 Юни
В китайския хороскоп рождената година се свързва с един от петте елемента във Фън шуй - вода, огън, дърво, метал и земя. Те оказват влияние не само върху енергията в пространството, което ни заобикаля, но и върху хората...
Мита за Гръцкия огънМита за Гръцкия огън
26 Януари
Огънят заема основно място в гръцките митове и е свързан с забележителни герои, сред които най-известен е Прометей, който откраднал огъня от олимпийските богове. Огънят често носи конотация с човешката интелигентност...
Табиетлийски свински ребра на бавен огънТабиетлийски свински ребра на бавен огън
07 Окт.
Получава се страхотен сос за месото. Табиетлийските свински ребра на бавен огън са страхотни!...
Печено агнешко бутче на бавен огънПечено агнешко бутче на бавен огън
11 Май
Агнешките бутове се измиват и се осоляват добре от всички страни. Слагат се в тава с капак. Поръсват се добре отгоре с червен пипер. Маслото се нарязва на едри парчета. Нарежда се върху месото....
Боб в гърне на бавен огънБоб в гърне на бавен огън
08 Май
Бобът се залива с топла вода. Бобът в гърне се поставя се отстрани на камината. Огънят трябва само да близва гърнето. Сланината се опича на скара в камината. Нарязва се и се прибавя към боба....
Македонски сач със свинско на огънМакедонски сач със свинско на огън
30 Март
Слагаме глинения сач на котлона на печката, намазваме го с олио и постепенно го нагряваме от 1-ва до 4 степен на котлона, докато мазнината се нагорещи. Това се прави с цел да не се спука сачът....
Крехки агнешки джоланчета на бавен огънКрехки агнешки джоланчета на бавен огън
06 Май
Агнешките джоланчета поръсваме със солта. В купичка си изсипваме олиото, прибавяме червения пипер и джоджена. Джоджена може да е пресен, може и сух. С тази смес намазваме джоланите от двете страни. Поставяме в тава...
Крехко агнешко бутче на бавен огънКрехко агнешко бутче на бавен огън
23 Март
Агнешкото се оставя да се пече за 4 часа, след което се отвива, залива се със соса от тавата, отново се завива и пак се връща във фурната. Фурната се увеличава на 180°C и месото се пече още 2 часа....