Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
СушиТе могат да предизвикат силно отравяне, ако не са приготвени правилно. Обикновено вътрешностите на рибата балон съдържат смъртоносно количество от отровата тетродотоксин....
19 Септ.
5
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Важни правила, за да протече бременността правилноБременността е един от най-прекрасните периоди от живота на една жена, но той изисква повишена внимание и специализирана грижа за здравето на бременната и носеното от нея дете. Надлежното проследяване на бременността e...
25 Май
Маки СушиОставя се настрани да изстине хубаво, след което се прибавят оцетът и виното, като се разбърква внимателно с вилица....
28 Ноем.
Суши ТортаНакиснете ориза за 40 мин. Изплакнете го под течаща вода, докато падне нишестето. Сварете ориза до готовност. Отцедете го и го охладете за кратко.
Загрейте оризовия оцет заедно със захарта и солта. Изсипете сместа към...
06 Ноем.
Хосомаки сушиИзключих котлона и оставих да почива още 10 минути без да повдигам капака.
След това прехвърлих ориза в друг неметален съд (в моя случай стъклен, понеже нямам от дърво)....
31 Окт.
Урамаки сушиОбръщаме кората Нори, така че оризът да остане отдолу (всичко това правим върху рогозка за навиване на суши, покрита с найлон)....
25 Окт.
Суши ШийтакеВнимателно навивайте листото на руло. По същият начин пригответе и другото листо. Сложете така навитите рула да се стегнат в хладилник за около час, след което с остър нож се нарязва всяко руло на 8 равни части....
26 Май
5
Веган сушиСваряваме ориза и навиваме водораслите заедно със зеленчуци по избор - авокадо, краставици, моркови, чери домати, червено зеле, хумус и соев сос.
Поднесете веднага....
07 Юни
2
Обърнато сушиВземете едната оризова топка, разпределете явърху кората, оставяйки около 1 см, и обърнете листа, така че оризът да е отдолу....
09 Март
Суши топчетаДруг вариант е върху фолиото да се постави сусам, топка ориз, авокадо и краставица.
Вариант с филе от сьомга, върху него ориз и авокадо. Комбинациите могат да варират според вкуса ви и наличните продукти....
14 Ноем.
Нигири сушиСлед което махаме тенджерата от котлона и оставяме оризът за 20 минути да се задуши.
Загряваме оризов оцет със захарта и солта, и бъркаме, до разтварянето им. Готовата марината се отмества настрани да изстива....
24 Окт.
Суши сашимиТрябва да се използва много остър нож, за да бъдат парчетата равни и еднакви.
Ряпата дайкон се обелва и се нарязва на тънки резени....
20 Януари
Веге сушиВърху дървена дъска поставете малка подложка за навиване на суши.
Върху подложката сложете 1 лист нори, върху него спаначените листа и останалите съставки (авокадо и червено зеле)....
06 Април
1
Домашно сушиОставете така навитите рула домашно суши да се стегнат за 60 мин. в хладилник. Готовите руло нарежете на хапки суши в остър нож....
22 Дек.
Суши ШийтакеВнимателно навивайте листото на руло. По същият начин пригответе и другото листо. Сложете така навитите рула да се стегнат в хладилник за около час, след което с остър нож се нарязва всяко руло на 8 равни части....
26 Май
5
Суши запеканкаНавиваме на стегнато руло и режем на парчета с дължина около 2 см. Нареждаме ги в тава, поръсваме с черен пипер.
Разбиваме яйцата със сметаната и заливаме рулцата....
03 Февр.
Как сами да приготвим сушиСуши можете да приготвите и сами и то няма да се различава от това в ресторантите, ако вложите малко старание. Преди да се заемете с приготвянето на този деликатес, купете си специална подложка от бамбук за приготвяне на...
06 Март
2
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август