Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да стерилизираме биберониИзискването за стерилизиране на бебешките биберони не е безсмислено....
04 Юни
Как да стерилизираме патладжаниЩе ви предложим две рецепти за стерилизиране на патладжани. Едната рецепта е стерилизиран патладжан за гозби – става за гювеч или за някакви други манджи, към които обичате да добавяте патладжани....
13 Дек.
Какви биберони и бебешки шишета да избирамеЗа да не прекарвате малкото останало Ви свободно време в миене и стерилизиране на бебешки шишета е най-добре да си закупите 7- 8 шишета....
15 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Стерилизиране на доматиЗатворете с капачки и стерилизирайте за около 15–20 минути.
Ако не обичате керевиз или не ви се струва подходяща подправка, можете да я замените с магданоз....
10 Септ.
Как да откажем детето от биберонаНе купувайте нов биберон
Рано или късно биберонът ще се скъса. Дойде ли този момент, обяснете на детето, че биберони за големи деца като него вече не се произвеждат....
20 Март
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Стерилизирани месни консервиТермично обработеното месо се стерилизира за около час, а суровото месо трябва да се стерилизира два часа....
25 Февр.
2
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Правила при стерилизиране на консервиЗа домашно стерилизиране по-подходящи са стъклените буркани, които се затварят с ръчна затварачка и такива с винтове. За да се приготвят пълноценни стерилизирани консерви е необходимо:
1....
18 Май
1
Правила за стерилизиране на бурканиПреди да започнем консервирането на бурканите със зимнина, трябва да сме ги стерилизирали....
16 Ноем.
1
Как да си направим домашно краве сиренеЦедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.