Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим барбекю на двораАко барбекюто е на известно разстояние до масата, е необходимо да се направи пътечка;
4....
22 Юни
Да си направим кичуриКичури могат лесно да се направят в домашни условия. Преди години бяха на мода тънките разноцветни кичури, което правеше създаването им в домашни условия трудна задача, но днес са на мода едрите кичури в различен цвят....
17 Юни
3
Да си направим хумусХумусът представлява една уникална паста от нахут и тахан. Тя е сред най-лесните за изпълнение рецепти, познати ни някога. Нужни са по-малко от десет минути. Често хумусът се сервира като разядка, като гарнитура...
14 Юли
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Ягодов чийзкейк Ро СиБисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат....
21 Септ.
1
Пържоли Изяж си пръститеПържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби.
Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
10 Февр.
Да си направим коктейлни черешиМожете да направите коктейлни череши и по друг начин. Необходими продукти: 600 грама череши, 60 милилитра вода, 120 грама захар, 2 супени лъжици ликьор мараскино или бренди....
26 Юни
1
Да си направим слънчогледов таханЕто как да си направим домашен слънчогледов тахан:
Разбира се, продават го и в хранителните магазини, но нека не забравяме, че това, което си приготвим вкъщи винаги е по-вкусно и по-здравословно....
31 Януари
Как да си направим мътеницаПоради трудното и откриване обаче, е най-добре да си я направите домашна. Ако не стане от първия път не се отчайвайте - на нашите баби и дядовци са им коствали години да усвоят тази технология....
11 Януари
1
Да си направим ароматен зехтинТехнологията е повече от лесна и ако го направите веднъж, ще се уверите, че това е липсвало на ястия и салатите ви....
15 Дек.
1
Да си направим домашна извараВкъщи може да си направите извара, която ще е много по-вкусна от тази в магазина....
24 Окт.
Как да си направим стафидиСтафидите са полезни и вкусни. Когато огладнеете между храненията, една шепа стафиди е добра алтернатива на нездравословните десерти, от които се трупат излишни килограми. Стафидите се използват за приготвянето на различни...
08 Септ.
2
Да си направим френска закускаТрадиционната френска закуска не е много обилна, тъй като французите са известни със специалното си отношение към храната и сутрин не обичат да прекаляват с яденето. Френската закуска задоволява нуждите на организма, без...
05 Септ.