Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се запозная с нови хора?Около нас има изключително много информация и толкова малко душевна комуникация. През целия ни живот ни се налага да създавате нови приятелства, за да има с кого да си поговорим и да общуваме, да споделяме нашите чувства...
30 Април
Мързелив тутманик за заети хораПолучената гъста каша се прехвърля в предварително намаслена тава.
Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути.
Мързеливият тутманик за заети хора е чудесна закуска!...
30 Септ.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да карамелизираме лукЩом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари.
Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
08 Януари
2
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да омекотим нови обувки?Дамите обожават да си купуват нови обувки, но често те взимат новите обувки със смесени чувства, защото за мнозина от нас новите обувки са синоними на рани по краката, мазоли и рани от протриване. Почти всички се сблъскваме...
05 Февр.
1
Боб по манастирски за бързащи хораБобът, купен от магазина, задължително трябва да се накисва. Но пресен, от градината на баба, никога не го накисвам. Така зная от баба.
И не е изненада, че се слагат всички зеленчуци заедно с боба....
12 Окт.
Лек за хора, страдащи от запекСместа трябва да престои поне 12 часа в хладилник, за да набъбне чията.
В продължение на 1 седмица, сутрин на гладно се приема по 150 мл от йогурта. Ефективен лек срещу запек....
26 Април
1
Диетична баница за хора с ХашимотоРазбира се, и за всички, които искат хапването да не им се отразява на фигурата.
Пожелавам ви добър апетит и приятно готвене!...
15 Февр.
4
Как да се запозная с женаДори и до скоро да сте се наслаждавали на свободата си и да сте се чувствали като волна птичка, то е почти сигурно, че ще настъпи момент, в който ще поискате да се втурнете във връзка. Без значение дали сериозна или не....
08 Ноем.
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Диетична тиквена паста за хора с ХашимотоТиквата се почиства, нарязва се на дребно и се сварява до омекване, пюрира се и се смесва с маслото и млякото....
15 Февр.
4
Кокосово-бананов сладкиш за хора с ХашимотоФурмите се обелват и махат костилките.
Всичко се слага в блендера в последователността от списъка и след пълно смесване на продуктите се изсипват в намазнена тавичка....
13 Февр.
Топящ се паниран кашкавалТопящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата.
Добър апетит!...
05 Май
Салата Преливащи се цветовеСварват се морковът, цвеклото и целината.
Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
28 Януари
Така се осолява сланинаСлед като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.
Ето така се осолява сланина....
02 Март
3
Да се запознаем с рамбутанаРамбутанът е азиатски плод, който става все по-популярен и у нас. Може да го срещнете и под наименованието космат личи. Прилича малко на кестен, преди да му се премахне обвивката. Вкусът на този интересен азиатски плод...
19 Дек.
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти.
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....
07 Май
1