Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да се запозная с нови хора?Как да се запозная с нови хора?
30 Април
Около нас има изключително много информация и толкова малко душевна комуникация. През целия ни живот ни се налага да създавате нови приятелства, за да има с кого да си поговорим и да общуваме, да споделяме нашите чувства...
Мързелив тутманик за заети хораМързелив тутманик за заети хора
30 Септ.
Получената гъста каша се прехвърля в предварително намаслена тава. Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. Мързеливият тутманик за заети хора е чудесна закуска!...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да омекотим нови обувки?Как да омекотим нови обувки?
05 Февр.
1
Дамите обожават да си купуват нови обувки, но често те взимат новите обувки със смесени чувства, защото за мнозина от нас новите обувки са синоними на рани по краката, мазоли и рани от протриване. Почти всички се сблъскваме...
Боб по манастирски за бързащи хораБоб по манастирски за бързащи хора
12 Окт.
Бобът, купен от магазина, задължително трябва да се накисва. Но пресен, от градината на баба, никога не го накисвам. Така зная от баба. И не е изненада, че се слагат всички зеленчуци заедно с боба....
Лек за хора, страдащи от запекЛек за хора, страдащи от запек
26 Април
1
Сместа трябва да престои поне 12 часа в хладилник, за да набъбне чията. В продължение на 1 седмица, сутрин на гладно се приема по 150 мл от йогурта. Ефективен лек срещу запек....
Диетична баница за хора с ХашимотоДиетична баница за хора с Хашимото
15 Февр.
4
Разбира се, и за всички, които искат хапването да не им се отразява на фигурата. Пожелавам ви добър апетит и приятно готвене!...
Как да се запозная с женаКак да се запозная с жена
08 Ноем.
Дори и до скоро да сте се наслаждавали на свободата си и да сте се чувствали като волна птичка, то е почти сигурно, че ще настъпи момент, в който ще поискате да се втурнете във връзка. Без значение дали сериозна или не....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Диетична тиквена паста за хора с ХашимотоДиетична тиквена паста за хора с Хашимото
15 Февр.
4
Тиквата се почиства, нарязва се на дребно и се сварява до омекване, пюрира се и се смесва с маслото и млякото....
Кокосово-бананов сладкиш за хора с ХашимотоКокосово-бананов сладкиш за хора с Хашимото
13 Февр.
Фурмите се обелват и махат костилките. Всичко се слага в блендера в последователността от списъка и след пълно смесване на продуктите се изсипват в намазнена тавичка....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Топящите се Маслени Кроасанчета са страхотни....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня. Ето така се осолява сланина....
Да се запознаем с рамбутанаДа се запознаем с рамбутана
19 Дек.
Рамбутанът е азиатски плод, който става все по-популярен и у нас. Може да го срещнете и под наименованието космат личи. Прилича малко на кестен, преди да му се премахне обвивката. Вкусът на този интересен азиатски плод...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....