Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как правилно да режем лук без сълзи?Как правилно да режем лук без сълзи?
17 Януари
Защо всъщност се разплакваме, докато режем лук?...
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Вече имате ясен отговор на въпроса как да карамелизираме лук....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Торта Ангелски сълзиТорта Ангелски сълзи
25 Юни
Готовата торта се покрива със стъклена купа и се оставя да се охлади, като купата не се маха. След два часа върху повърхността на тортата се появяват златни ангелски сълзи....
Как да си изсушим лук?Как да си изсушим лук?
02 Септ.
1
Лукът ни радва с безбройните си ползи. Но не по всяко време може да го консумираме пресен. Той е задължителен продукт за всяка кухня, тъй като влиза в състава при приготвяне на почти всички ястия. Поради това и за да обновим...
Пилешка супа без лукПилешка супа без лук
06 Август
Подправките със ситно скълцан магданоз и поднесете пилешката супа без лук с резени лимон. Аз си слагам в нея и лимонов сок и става страхотно. Добър апетит!...
Картофена супа без лукКартофена супа без лук
26 Септ.
След като картофената супа поври около 3 минути, премахнете тенджерата от котлона и оставете при затворен капак, за да се задуши картофената супа....
Как правилно да режем домати?Как правилно да режем домати?
27 Февр.
Но ако режете домати, за да ги сервирате пресни, начина по който ги режете, е от значение. Изборът на нож, също е от значение!...
Как да режем гъби правилноКак да режем гъби правилно
09 Дек.
За да станат гъбите на тънки филийки, дъската, върху която режете трябва да е стабилна. Разрежете гъбите на две равни половини....
Към какво да прибавяме сибирски лукКъм какво да прибавяме сибирски лук
03 Септ.
1
Сибирският лук (Allium schoenoprasum) е вид лук, появил се за първи път в Европа и Азия. Нарича се още шивес, салатен лук, левурда, див чесън и резанец. Представлява луковично тревисто многогодишно растение. Достига...