Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави желирана пача?Как се прави желирана пача?
26 Февр.
Единствената разлика в приготвянето на гореща и желирана пача чорба е, че в желираната не се добавя оцет. Веднъж желирана пачата може да се съхранява с месеци на тъмно и хладно....
Пача треваПача трева
16 Май
Пача трева /Polygonum aviculare/ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Лападови. Билката е позната още и като гъскина трева, червенка, див фасул, кокоша билка, пачина, фасулявче, троскот, кокошалина, ...
ПачаПача
29 Ноем.
По същия начин може да направите и пача от свински крака....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Тайната на вкусната пачаТайната на вкусната пача
02 Януари
1
Тайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също. Ако не сте приготвяли пача досега, то най-добре потърсете помощта на някой по-опитен от вас...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Студена пачаСтудена пача
15 Януари
4
Сваряват се месото и крачетата в тенджера под налягане, за да станат по бързо. След това се начупва месото, слага се в бульона, овкусява се с чесън и сол и пачата се оставя да изстине....
Телешка пачаТелешка пача
26 Януари
1
да се прехвърли в плитката чиния....
Странджанска пачаСтранджанска пача
29 Дек.
Измиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона. Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме...
Супа пачаСупа пача
21 Дек.
Пасирайте чорбата с пасатор и върнете месото в нея, поставете да заври за кратко и отстранете от котлона. Разбийте яйцето, настържете чесъна, хряна при него и налейте оцет на вкус....
Свинска пачаСвинска пача
20 Ноем.
2
Оставете на студено, за да се желира пачата. Поднесете нарязана на парчета....
Празнична пачаПразнична пача
18 Дек.
1
Трябва да се охлади поне 1 ден преди да се сервира. Може да я приготвите във форма за печене, или да я напълните в черва....
Кето ПачаКето Пача
29 Януари
В купа разбиваме добре жълтъка с киселото мляко, добавяме и черпак от горещата пача, за да се темперира млечната смес, защото в противен случай има опасност да се пресече....
Топла пачаТопла пача
27 Януари
Крачетата се измиват добре, заливат се със студена вода и се варят, докато поомекнат. Към тях се прибавят лукът, чесънът, дафиновият лист, бахар и целината. Всичко това ври до пълното разваряване на крачетата. В съд...
Пача чорбаПача чорба
23 Януари
3
Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание)....
Агнешка пачаАгнешка пача
21 Септ.
Оставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране, след което отделяме от кокалите и подреждаме накъсаното месо във форма, предварително изплакната със студена вода....
Пача чорбаПача чорба
23 Януари
3
Оставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание)....
Празнична пачаПразнична пача
18 Дек.
1
Трябва да се охлади поне 1 ден преди да се сервира. Може да я приготвите във форма за печене, или да я напълните в черва....
Селска пачаСелска пача
23 Януари
Оставяме пачата на студено да се охлади....