Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как се прави желирана пача?Единствената разлика в приготвянето на гореща и желирана пача чорба е, че в желираната не се добавя оцет.
Веднъж желирана пачата може да се съхранява с месеци на тъмно и хладно....
26 Февр.
Пача треваПача трева /Polygonum aviculare/ представлява едногодишно тревисто растение от семейство Лападови. Билката е позната още и като гъскина трева, червенка, див фасул, кокоша билка, пачина, фасулявче, троскот, кокошалина, ...
16 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Тайната на вкусната пачаТайната в приготвянето на вкусна пача се крие най-вече в умението и рутината на готвача. Следването на точната рецепта също. Ако не сте приготвяли пача досега, то най-добре потърсете помощта на някой по-опитен от вас...
02 Януари
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Студена пачаСваряват се месото и крачетата в тенджера под налягане, за да станат по бързо.
След това се начупва месото, слага се в бульона, овкусява се с чесън и сол и пачата се оставя да изстине....
15 Януари
4
Странджанска пачаИзмиваме краката, ушите и опашките и ги сваряваме в подсолена вода до омекване. Изваждаме и обезкостяваме месото. Прецеждаме бульона.
Отделяме обезкостеното месо в съд настрани, а прецеденият бульон - кипваме. Разбиваме...
29 Дек.
Супа пачаПасирайте чорбата с пасатор и върнете месото в нея, поставете да заври за кратко и отстранете от котлона. Разбийте яйцето, настържете чесъна, хряна при него и налейте оцет на вкус....
21 Дек.
Празнична пачаТрябва да се охлади поне 1 ден преди да се сервира. Може да я приготвите във форма за печене, или да я напълните в черва....
18 Дек.
1
Кето ПачаВ купа разбиваме добре жълтъка с киселото мляко, добавяме и черпак от горещата пача, за да се темперира млечната смес, защото в противен случай има опасност да се пресече....
29 Януари
Топла пачаКрачетата се измиват добре, заливат се със студена вода и се варят, докато поомекнат.
Към тях се прибавят лукът, чесънът, дафиновият лист, бахар и целината. Всичко това ври до пълното разваряване на крачетата.
В съд...
27 Януари
Пача чорбаОставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание)....
23 Януари
3
Агнешка пачаОставяме месото да се вари на тих огън до пълното му увиране, след което отделяме от кокалите и подреждаме накъсаното месо във форма, предварително изплакната със студена вода....
21 Септ.
Пача чорбаОставя се да заври отново, маха се от котлона и се оставя леко да се охлади. Пача пача чорбата се застройва с разбитите яйца с оцета. Прибавя се и 2 с.л. счукан чесън (по желание)....
23 Януари
3
Празнична пачаТрябва да се охлади поне 1 ден преди да се сервира. Може да я приготвите във форма за печене, или да я напълните в черва....
18 Дек.
1