Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е полезно да ядем кестени?Защо е полезно да ядем кестени?
17 Окт.
Кестените са не само вкусни, но са и много полезен източник на хранителни вещества. Ето защо са култивирани още преди 6 хиляди години в Китай и от 3 хиляди години на Стария континент....
Защо да ядем гъби срещу вируси през зиматаЗащо да ядем гъби срещу вируси през зимата
28 Ноем.
Тези растения представляват важна част от хранителния ни режим и могат да бъдат изключително полезни за здравето поради своя богат състав и полезни свойства....
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Защо е толкова полезно да ядем скумрия?
30 Август
Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
Защо е полезно да ядем печени кестени?Защо е полезно да ядем печени кестени?
25 Окт.
А приятният му вкус е придружен от много полезни свойства. Кестените са наситени с много полезни вещества и най-важното те не се губят след термична обработка....
Защо е полезно да ядем картофено пюре?Защо е полезно да ядем картофено пюре?
18 Февр.
Полезно е да ги ядете при заболявания на бъбреците и пикочните пътища....
Защо е полезно да ядем портокал след храненеЗащо е полезно да ядем портокал след хранене
24 Март
Накратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?
29 Юни
Ядките и семената са основна част от здравословното и балансирано хранене. Тиквените семки увеличават приема на няколко основни хранителни вещества. За разлика от печените, суровите тиквени семки предлагат по-голяма хранителна...
Полезно смутиПолезно смути
12 Март
Бананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата. Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
Полезно ли е едамаме и защо да го ядем?Полезно ли е едамаме и защо да го ядем?
11 Юли
- Зелената соя е полезна при отслабване, заради малкото количество калории в своя състав. Едамамето е идеалният здравословен продукт, тъй като е богат на протеини и беден на мазнини....
Защо да ядем картофи?Защо да ядем картофи?
22 Май
Картофите са полезни при язва на стомаха или на червата, при заболявания на бъбреците, отлагане на соли, отоци, болки в стомаха, хемороиди, болест на панкреаса и високо кръвно налягане....
Защо да ядем къриЗащо да ядем къри
23 Февр.
Тяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската кухня. То е смес от подправки....
Защо да ядем риба?Защо да ядем риба?
27 Окт.
Затова морската риба се счита за по-полезна. Сред предложенията на морето мазни риби като сьомговата риба, рибата тон, обикновената скумрия и камбалата са най-подходящият избор....
Полезно ли е да ядем кестениПолезно ли е да ядем кестени
03 Февр.
Кестените съдържат полезни минерални вещества, целулоза, захар, нишесте, витамини А и С, както и витамини от групата В. В кестените се съдържат само пет процента мазнини....
Полезно ли е да ядем цаца?Полезно ли е да ядем цаца?
25 Август
Тези рибки съдържат редица полезни вещества, които се крият в химичния им състав. В съдържанието им протеините са 17.5 процента, а мазнините 32.5 процента....
Защо да ядем повече авокадо?Защо да ядем повече авокадо?
16 Окт.
Не забравяйте този полезен и лечебен плод и често го ползвайте в кухнята си. Прочети също правилно ли ядеш авокадо и как да съхраняваме авокадо....
Защо да не ядем яйцаЗащо да не ядем яйца
06 Февр.
9
Яйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта....
Защо да ядем сурови яйца?Защо да ядем сурови яйца?
11 Юни
Такива процентови разлики се наблюдават и при други полезни вещества, например 33 процента повече омега-3 или също толкова повече "добър" холестерол в полза на суровите яйца....
Защо да ядем листни зеленчуци?Защо да ядем листни зеленчуци?
24 Май
Като цяло листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система....
Защо да ядем повече киселец?Защо да ядем повече киселец?
01 Май
Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен. Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
Защо да ядем повече орехи?Защо да ядем повече орехи?
10 Февр.
Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
Защо да ядем повече ягоди?Защо да ядем повече ягоди?
16 Май
Ягоди срещу заболявания на очите Сочните плодчета са изключително полезни за здравето на очите, тъй като съдържат пигментите лутеин и зеаксантин....
Защо трябва да ядем яйца?Защо трябва да ядем яйца?
13 Септ.
1
В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те....
Защо да ядем повече мандарини?Защо да ядем повече мандарини?
18 Дек.
Не по-малко полезни са при гингивит, като това води до възпаление и кървене на венците....
Защо да ядем повече ориз?Защо да ядем повече ориз?
22 Февр.
Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
Защо да спрем да ядем месоЗащо да спрем да ядем месо
20 Май
1
Истините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти. Трудно е...