Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Защо е полезно да ядем кестени?Кестените са не само вкусни, но са и много полезен източник на хранителни вещества. Ето защо са култивирани още преди 6 хиляди години в Китай и от 3 хиляди години на Стария континент....
17 Окт.
Защо да ядем гъби срещу вируси през зиматаТези растения представляват важна част от хранителния ни режим и могат да бъдат изключително полезни за здравето поради своя богат състав и полезни свойства....
28 Ноем.
Защо е толкова полезно да ядем скумрия?Скумрията е една от най-вкусните риби, които са изключително ценни откъм вкус и полезни вещества, но по-пренебрегвани в световен план....
30 Август
Защо е полезно да ядем печени кестени?А приятният му вкус е придружен от много полезни свойства.
Кестените са наситени с много полезни вещества и най-важното те не се губят след термична обработка....
25 Окт.
Защо е полезно да ядем картофено пюре?Полезно е да ги ядете при заболявания на бъбреците и пикочните пътища....
18 Февр.
Защо е полезно да ядем портокал след храненеНакратко, яденето на портокал след всяко хранене може да бъде полезен навик за здравословно хранене и подпомагане на общото здраве....
24 Март
Защо е полезно да ядем сурови тиквени семки?Ядките и семената са основна част от здравословното и балансирано хранене. Тиквените семки увеличават приема на няколко основни хранителни вещества. За разлика от печените, суровите тиквени семки предлагат по-голяма хранителна...
29 Юни
Полезно смутиБананът трябва да е предварително нарязан на парчета и замразен за няколко часа в камерата.
Сложете в блендера банана, нарязаното авокадо, зеленолистните зеленчуци и семките. Пасирайте до получаването на крем....
12 Март
Полезно ли е едамаме и защо да го ядем?- Зелената соя е полезна при отслабване, заради малкото количество калории в своя състав. Едамамето е идеалният здравословен продукт, тъй като е богат на протеини и беден на мазнини....
11 Юли
Защо да ядем картофи?Картофите са полезни при язва на стомаха или на червата, при заболявания на бъбреците, отлагане на соли, отоци, болки в стомаха, хемороиди, болест на панкреаса и високо кръвно налягане....
22 Май
Защо да ядем къриТяхната кухня и култура са пълни с полезни билки и подправки. Въпреки че се използва в индийската кухня, кърито е част и от Южноазиатската кухня. То е смес от подправки....
23 Февр.
Защо да ядем риба?Затова морската риба се счита за по-полезна. Сред предложенията на морето мазни риби като сьомговата риба, рибата тон, обикновената скумрия и камбалата са най-подходящият избор....
27 Окт.
Полезно ли е да ядем кестениКестените съдържат полезни минерални вещества, целулоза, захар, нишесте, витамини А и С, както и витамини от групата В. В кестените се съдържат само пет процента мазнини....
03 Февр.
Полезно ли е да ядем цаца?Тези рибки съдържат редица полезни вещества, които се крият в химичния им състав. В съдържанието им протеините са 17.5 процента, а мазнините 32.5 процента....
25 Август
Защо да ядем повече авокадо?Не забравяйте този полезен и лечебен плод и често го ползвайте в кухнята си.
Прочети също правилно ли ядеш авокадо и как да съхраняваме авокадо....
16 Окт.
Защо да не ядем яйцаЯйцата са изключително полезни. В жълтъците им се съдържат множество витамини и минерали, а белтъците са източник на незаменими аминокиселини. Освен това се смятат за извор на младостта....
06 Февр.
9
Защо да ядем сурови яйца?Такива процентови разлики се наблюдават и при други полезни вещества, например 33 процента повече омега-3 или също толкова повече "добър" холестерол в полза на суровите яйца....
11 Юни
Защо да ядем листни зеленчуци?Като цяло листните зеленчуци са много полезни при отпадналост, общо изтощение, затлъстяване и проблеми със сърдечно-съдовата система....
24 Май
Защо да ядем повече киселец?Киселецът е обикновена многогодишна билка, която нетърпеливо пониква от земята всяка пролет. Родом от Европа и Азия, киселецът е богат на витамин С и е особено ароматен.
Киселецът може да се култивира лесно в повечето...
01 Май
Защо да ядем повече орехи?Орехите са считани за едни от най-здравословните видове ядки заради комбинацията от високо количество витамини, минерали, протеини, здравословни мазнини, фибри и антиоксиданти. Само около 30 грама от тях могат да осигурят...
10 Февр.
Защо да ядем повече ягоди?Ягоди срещу заболявания на очите
Сочните плодчета са изключително полезни за здравето на очите, тъй като съдържат пигментите лутеин и зеаксантин....
16 Май
Защо трябва да ядем яйца?В последното десетилетие яйцата предизвикаха не един и два спора полезни или не толкова полезни са те....
13 Септ.
1
Защо да ядем повече мандарини?Не по-малко полезни са при гингивит, като това води до възпаление и кървене на венците....
18 Дек.
Защо да ядем повече ориз?Ново проучване и изследване, при което са взели участие повече от 14 хиляди души доказа за пореден път, че яденето на ориз е полезно....
22 Февр.
Защо да спрем да ядем месоИстините около консумацията на месо са известни вече на голяма част от широката аудитория, но немалко хора все още са в абсолютно неведение относно рисковете от прекомерната консумация на животински продукти.
Трудно е...
20 Май
1