Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Задушена Телешка ГлаваНевероятно вкусни телешки бузи се получават, езика направо се яде нарязан на филийки, а също така и мозъкът се консумира.
Задушената Телешка Глава си е голяма вкусотия!...
24 Дек.
Телешка глава в шкембеНай-удобно е да оставите Телешката глава в шкембе да се пече цяла нощ на слаба до умерена фурна....
17 Ноем.
Супа от телешка главаРазсичате телешката глава на 3-4 парчета, заливате ги със студена вода и слагате да се варят. Щом водата заври, посолявате. След 1 час прибавяте лука, морковите, целината и дафиновия лист....
19 Дек.
Саздърма от телешка главаТя приготвяше освен телешка, овча и козя саздърма по същия начин....
04 Март
Телешка глава в шкембеНай-удобно е да оставите Телешката глава в шкембе да се пече цяла нощ на слаба до умерена фурна....
17 Ноем.
Телешка глава на фурнаПочистената телешка глава сложете да се свари в подсолена вода, докато месото започне да се отделя от костите. Отделеното месо оставете настрана....
14 Март
Старовремска супа от телешка главаСварете главата и я обезкостете. Запържете нарязаната ситно шунка в сгорещена мазнина заедно със скълцания лук и корените. Добавете месото....
16 Ноем.
Пълнена телешка глава на фурнаСлагаме главата в шкембето, така че гладката му страна да остане отвътре. В устата и около главата слагаме от сместа и зашиваме шкембето....
06 Февр.
Телешка глава, печена в шкембеМесото от телешка глава се накъсва на парчета, прибавя се към него маслото, сол, червен и черния пипер, кимиона и скълцани на ситно 2 скилидки чесън и се обърква всичко много хубаво....
05 Ноем.
Телешка глава, език и шкембе в гювечетаПочистете и измийте хубаво телешката глава, езика и шкембето. Сварете ги заедно в тенджера (най-добре под налягане) с няколко зърна бахар и дафиновите листа....
04 Януари
1
Гювече с телешка каймаОмесете телешката кайма с подправки на вкус, яйцето, обеления и настърган картоф, доматения сок и 2 с.л. олио.
Сместа се прехвърля в подмазнено гювече и се заглажда....
19 Юли
Свинска глава в гювечСвинска глава в гювеч ще се оцени подобаващо от любителите на печеното месо и деликатеси като свинските бузи и свински ушички....
06 Юни
Агнешка глава със зеленчуци в гювечСипете в гювеч и поставете във фурната. Печете на 180 градуса за половин час.
Посипете магданоз и поднесете агнешката глава със зеленчуци в гювеч....
15 Февр.
Как се пече телешка глава?За да изпечете телешката глава по този начин, трябва да изчистите много добре шкембето и телешката глава, след което ги разтрийте със сол и черен пипер.
В тиган запържете глава лук и морков, добавете кайма....
30 Август
Чудо! Продават телешки колбас без телешко месо!Редица фирми предлагат безпрепятствено в магазините пресни телешки колбаси, които са произведени от всичко друго, но не и телешко месо....
12 Дек.
1
Гювеч с агнешкоПресният лук се почиства, измива и нарязва на ситно и се запържва в горещото олио. Прибавя се сол и червен пипер, добавя се нарязаното месо. Изпържва се.
Налива се чаша и половина вода към изчистения и измит ориз, добавя...
26 Януари
1
Гювеч с лукВ съд с горещо олио отначало запържваме, а след това задушаваме лука, нарязан на полумесеци. В тавичка, намазана с олио, подреждаме един ред домати, нарязани на кръгчета, подсоляваме и поръсваме с 1 с.л. галета.
Слагаме...
10 Юли
Гювеч в гърнеДолейте виното и малко водичка, сложете капака и пъхнете гювеча в гърне да се пече за около 1 час и 30 минути или до готовност на месото.
Разбийте всички съставки за заливката. Махнете капака и залейте в гювеча....
23 Окт.
1
Гювеч с бамяСмесете нарязаните зеленчуци в голям гювеч заедно със запържените лук и чесън. По желание добавете и няколко люти чушки.
Размийте доматеното пюре в топличка вода и полейте в гювеча....
30 Окт.
1
Гювеч с патладжаниНарежете патладжанът на кубчета, посолете и го оставете да се отцеди от горчилката. Междувременно нарежете лука, чушките и картофите. Измийте добре патладжаните.
В малко мазнина сипете лука, прибавете чушките и патладжаните...
25 Окт.
Гювеч с пилеПрехвърляте в тавичка и печете в умерена фурна, докато гювечът остане на мазнина....
09 Април
Гювеч с наденицаПоставяме гювеча в студена фурна и го печем за 60-70 минути на силна фурна.
Сервираме наденица с гарнитура от зеленчуците....
01 Юни
Гювеч с картофиПечем гювеча в студена фурна на 200 градуса за 40-50 минути. Вадим го и подправяме със сол и черен пипер.
Връщаме във фурната и запичаме ястието, докато остане на мазнина....
19 Април
1