Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Питката на СвекърватаПитката на Свекървата
05 Май
3
Изсипете брашното в съда, в който ще месите, направете ямичка и сложете всички продукти и замесете тесто. Тестото втасва за около 1 час. Разделете тестото на около 12 топки, разточетената топката разрежете на триъгълници...
Питката на леляПитката на леля
29 Окт.
1
Запечете питката и като направи коричка, намажете с белтък и изпечете до златисто. Питката на леля е готова....
Питката на ВикиПитката на Вики
07 Ноем.
Питката се оставя да втаса и се маже със останалия жълтък (по желание се поръсва със сусам). Пече се в умерена фурна. Питката на Вики е готова....
Питката на бабаПитката на баба
15 Май
Питката на баба е готова....
Питката на мамаПитката на мама
27 Март
Оставате да втаса за час- час и половина. Преди да сложите да се пече, намажете питката с жълтък, смесен с 1 ч.л. кисело мляко. Печете в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 25-30 минути....
Питката за ТедиПитката за Теди
25 Февр.
Тази питка беше по поръчка от моя малък племенник, която направих специално за него :)...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Питката на баба с прясно млякоПитката на баба с прясно мляко
04 Януари
Сложете маята на топло място, за да втаса. Пресейте двата пъти брашното, направете в средата му кладенче и изсипете маята. Добавете останалото мляко, яйцето, солта и около 10 мл олио....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Цедката с домашното сирене се притиска с тежест, в тавичка с наклон, повдигната с нещо в единия край, за да се оформи питката сирене и да се изцеди добре, така стои около 12 ч....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да остане питката мека?Как да остане питката мека?
23 Февр.
2
А когато тестото е замесено качествено и питката след изпичане остава пухкава и мека. Добавяйте повече мазнина в тестото, тогава и питката има друг вид мекота отколкото питка без олио в тестото....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....