Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мързелив козунак без месене с шоколадПечем мързелив козунак без месене с шоколад в студена фурна на 180 °C.
Проверяваме дали е готов с дървена клечка....
05 Юни
Тутманик без месенеПоставяме в предварително загрята до 230 градуса фурна, печем тутманика за 20 минути....
24 Ноем.
Вкусен тутманик без месенеБрашното се пресява. Содата се разбива с киселото мляко. В топла вода се разтваря маята, като се добавя захарта и 4 с.л. от брашното, след което се оставя да шупне.
Яйцата се разбиват и към тях се прибавят киселото мляко...
18 Януари
Бърз тутманик без месенеПроверете дали е тутманикът е изпечен със клечка за зъби.
Бързият тутманик без месене е готов....
15 Ноем.
4
Персийски тутманик без месенеПреди да сложите вътре лесния тутманик, нарежете маслото отгоре по повърхността.
Печете Персийския тутманик до приятен златист загар....
05 Дек.
Царевичен тутманик без месенеПоръсете семена върху вашия тутманик.
Печете бъркания тутманик на 180 градуса за 25 мин. Нарежете на парчета.
Поднесете царевичния тутманик без месене с чаша топъл чай....
09 Март
Кашкавален тутманик без месенеРазбъркайте сместа за любимия тутманик. Сложете в набрашнена и намазнена тава.
Печете тутманика със сирене 40 мин. на 180 градуса.
Поднесете кашкаваления тутманик без месене....
09 Март
Мързелив тутманик без втасванеСложете тутманика в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност.
Изключително лесен мързелив тутманик....
06 Дек.
Козунак без месене с бадемиДа ви е сладко и светли празници с този вкусен козунак без месене.
Нека е пълна великденската ви трапеза!...
02 Април
Хляб без месене в тенджераВ тенджера сипваме брашното, солта, захарта, сода и ябълковия оцет. Смесваме ги заедно, като ги разбъркваме с голяма дървена лъжица.
Постепенно добавяме водичката към сухата смес до получаване на гъста каша, като през...
12 Дек.
Хляб без месене с айрянПо желание преди печене може да намажете хляба без месене с разтопено масло.
Готовия хляб без месене с айрян охладете напълно върху решетка и след това нарежете.
Източник: Йоланта Делибозова - Йоли...
11 Ноем.
2
Тутманик със сирене без месенеПечете вкусния тутманик до готовност.
Поднесете го с кисело мляко за закуска.
Тутманикът със сирене без месене е много вкусен....
17 Дек.
Тутманик за начинаещи (без месене)Добавете в тестото за вкусния тутманик.
Разбъркайте и сипете в набрашнена и намазнена тава. Печете тутманика без месете до готовност на 180 градуса.
Тутманикът за начинаещи (без месене) е готов!...
09 Март
Тутманик, месен в хлебопекарнаЗа да стане тутманикът, замесен в хлебопекарна мек и пухкав, е хубаво във фурната при печенето да се постави метална купичка с вода....
04 Февр.
Овесена Питка без Месене и БрашноСмелете овесените ядки в кухненски робот докато станат на брашно. Направете кладенче и чукнете вътре яйцата. Разбъркайте добре. Прибавете млякото с угасената в него сода.
Прибавете изварата като начупите бучките, ако...
25 Март
Домашно Хлебче без месене в йенска тенджераЗатоплете водата и в нея разтворете маята.
Пресейте брашното в дълбока купа. Прибавете солта, разбъркайте и направете кладенче. Добавете маята и объркайте всичко с дървена лъжица. Ще се получи лепкаво тесто.
Покрийте...
27 Август
Селски хляб без месене с два вида брашноСелския хляб без месене охлаждаме върху решетка, преди да го разрежем....
23 Май
Пухкав тутманикПригответе смес от киселото мляко, яйцата, мазнината, начупеното сирене и солта. Прибавете разтворената в оскъдно количество вода мая.
Разбъркайте и малко по малко вложете и брашното. Разбъркайте всичко още веднъж. Субстанцията...
08 Окт.
Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарнаНатиснете тестото няколко пъти да се обезвъздуши, НЕ МЕСЕТЕ!
Пухкав козунак на конци, месен в хлебопекарна е чуден!...
17 Април
Мързелив тутманикЗамесвате меко тесто с яйцата, брашното, захарта и солта. Разделяте тестото на две части. Разтопявате маслото и овалвате едната питка в него.
Правите другата топка на кора и с нея покривате дъното на тава. Натрошавате...
03 Февр.