Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Капама в гювечКапама в гювеч
10 Януари
3
На дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа. Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и чубрица. Навитите вече сарми се поръсват с червен пипер. Върху тях се нареждат...
Капама в тикваКапама в тиква
11 Ноем.
1
Внимателно изрязваме капака на тиквата и почистваме вътрешността ѝ от семките. Овкусяваме я с лют и сладък червен пипер, връщаме капака на място и печем около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
Капама в гювечетаКапама в гювечета
01 Дек.
Печете капамата един час на 200 градуса, намалете фурната на 160 градуса и печете още три часа. Моите капачета са с отвор и затова под тях затворих първо с фолио. Капамата в гювечета е готова....
Капама в гърнеКапама в гърне
23 Ноем.
Залейте ги с виното и изпечете капамата в затоплена фурна до сготвяне на всички продукти. Сервирайте капамата в гърне, докато е още топла....
Капама с лападКапама с лапад
19 Януари
Преди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз и копър така приготвената вегетарианска капама. Вкусна капама с лапад, която несъмнено трябва да опитате....
Пловдивска капама с телешкоПловдивска капама с телешко
13 Юли
Похлупваме пръстеният съд плътно с капак. Слагаме ястието да се пече за 2 часа в умерена фурна....
Капама в Crock-potКапама в Crock-pot
30 Януари
Накрая запичаме кавърмата във фурната за 20-30 минути, така както си е в съда, но без капака. Лесната капама е готова....
Капама с домашен петелКапама с домашен петел
26 Август
Капамата се пече 1 час на 200 градуса да заври. Намаля се за още 2 часа на 150 градуса. Капамата с домашен петел е готова....
Капама с кисело зелеКапама с кисело зеле
29 Дек.
Капамата с кисело зеле е готова....
Богата капама с наденицаБогата капама с наденица
30 Януари
Сервираме вкусната Богата капама с наденица....
Пилешка капама с гъбиПилешка капама с гъби
30 Ноем.
3
Отстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла....
Капама с прясно зелеКапама с прясно зеле
25 Март
2
Зелето нарязваме на ситно. В дълбок тиган задушаваме лука и ориза, като овкусяваме с червения и черния пипер. Готовата плънка изсипваме при зелето, като разбъркваме добре. Вземаме си глинен съд и започваме на редим,...
Новогодишна капама в гювечНовогодишна капама в гювеч
05 Ноем.
При сервирането се постарайте на порция капама да има от всеки вид месо....
Капама с лозови листаКапама с лозови листа
26 Дек.
1
Нарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете. Нарязаните на ивички листа посолете и оставете за 15 мин в гевгир. Нарежете лука и го смесете с листата. Прибавете...
Банска капама в гювечБанска капама в гювеч
20 Дек.
Банската капама в гювеч е много вкусна....
Капама с много месоКапама с много месо
05 Януари
Около половин час преди богатата капама да е готова сложете наденицата. Сложете по-малко сол, тъй като месото е солено. Сложете вода и оставете капамата с много месо да се пече....
Постна капама в гювечПостна капама в гювеч
23 Март
Сложете постната капама в студена фурна на 150 градуса за около 2 часа, може и 2 часа и 30 минути, ще прецените. Приятен апетит с тази постна капама в гювеч....
Пролетна капама с месоПролетна капама с месо
05 Март
Поднасяме с кисело мляко готовата пролетна капама с месо. Вкусна и свежа капама с агнешко за нашата пролетна трапеза....
Коледна капама в гювечКоледна капама в гювеч
31 Дек.
Наливаме 1/2 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. червено вино и малко зелева чорба в капамата. Слагаме в студена фурна и печем за 2 часа така приготвената коледна капама в гювеч....
Гъбена капама с лукГъбена капама с лук
11 Март
Поръсваме капамата с червен пипер и затвараме с фолио. Печем гъбена капама с лук на 200°C за около 30 минути....
Капама с овче месоКапама с овче месо
20 Юли
По желание поднесете капамата с овче месо с кисело мляко....
Капама по БелишкиКапама по Белишки
14 Февр.
В дълбок съд на дъното нареждаме зелеви листа и нарязана на филийки сланина. Месото нареждаме на редове, като между дивечовото месо слагаме сланина, а между другите редове слагаме от нарязаното зеле, цвеклото, гъбите...
Капама за сватбаКапама за сватба
10 Юли
Капамата се реди в пръстен гювеч. Отдолу се слага нарязаната флейка, върху нея - една трета от нарязаното зеле, след това кокошката и ребрата....
Капама от лападКапама от лапад
02 Юли
1
Морковите режете на дребно и задушвате в олиото и малко вода. Добавяте ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен и счукания чесън. Пасирате доматите и ги сипвате в сместа. Продължавате да задушавате. Режете картофите на...
Капама от БанскоКапама от Банско
25 Дек.
1
Оставете капамата да се готви на бавен огън във фурната....