Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Капама в гювечНа дъното на гювеча слагаме мазнина и зелеви листа.
Нареждаме сармите, приготвени от кълцаното месо, ориза, овкусени с кимион, черен пипер и чубрица. Навитите вече сарми се поръсват с червен пипер.
Върху тях се нареждат...
10 Януари
3
Капама в тикваВнимателно изрязваме капака на тиквата и почистваме вътрешността ѝ от семките. Овкусяваме я с лют и сладък червен пипер, връщаме капака на място и печем около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна....
11 Ноем.
1
Капама в гювечетаПечете капамата един час на 200 градуса, намалете фурната на 160 градуса и печете още три часа.
Моите капачета са с отвор и затова под тях затворих първо с фолио.
Капамата в гювечета е готова....
01 Дек.
Капама в гърнеЗалейте ги с виното и изпечете капамата в затоплена фурна до сготвяне на всички продукти.
Сервирайте капамата в гърне, докато е още топла....
23 Ноем.
Капама с лападПреди поднасяне поръсете със ситно нарязан магданоз и копър така приготвената вегетарианска капама.
Вкусна капама с лапад, която несъмнено трябва да опитате....
19 Януари
Пловдивска капама с телешкоПохлупваме пръстеният съд плътно с капак.
Слагаме ястието да се пече за 2 часа в умерена фурна....
13 Юли
Капама в Crock-potНакрая запичаме кавърмата във фурната за 20-30 минути, така както си е в съда, но без капака.
Лесната капама е готова....
30 Януари
Капама с домашен петелКапамата се пече 1 час на 200 градуса да заври.
Намаля се за още 2 часа на 150 градуса.
Капамата с домашен петел е готова....
26 Август
Пилешка капама с гъбиОтстраняваме скилидките чесън и клончето от чубрица и поднасяме капамата топла....
30 Ноем.
3
Капама с прясно зелеЗелето нарязваме на ситно. В дълбок тиган задушаваме лука и ориза, като овкусяваме с червения и черния пипер.
Готовата плънка изсипваме при зелето, като разбъркваме добре.
Вземаме си глинен съд и започваме на редим,...
25 Март
2
Новогодишна капама в гювечПри сервирането се постарайте на порция капама да има от всеки вид месо....
05 Ноем.
Капама с лозови листаНарежете месото на малки парченца, прибавете половината масло и 1 кафена чашка топла вода и го задушете.
Нарязаните на ивички листа посолете и оставете за 15 мин в гевгир.
Нарежете лука и го смесете с листата. Прибавете...
26 Дек.
1
Капама с много месоОколо половин час преди богатата капама да е готова сложете наденицата.
Сложете по-малко сол, тъй като месото е солено. Сложете вода и оставете капамата с много месо да се пече....
05 Януари
Постна капама в гювечСложете постната капама в студена фурна на 150 градуса за около 2 часа, може и 2 часа и 30 минути, ще прецените. Приятен апетит с тази постна капама в гювеч....
23 Март
Пролетна капама с месоПоднасяме с кисело мляко готовата пролетна капама с месо.
Вкусна и свежа капама с агнешко за нашата пролетна трапеза....
05 Март
Коледна капама в гювечНаливаме 1/2 ч.ч. вода, 1/2 ч.ч. червено вино и малко зелева чорба в капамата.
Слагаме в студена фурна и печем за 2 часа така приготвената коледна капама в гювеч....
31 Дек.
Гъбена капама с лукПоръсваме капамата с червен пипер и затвараме с фолио.
Печем гъбена капама с лук на 200°C за около 30 минути....
11 Март
Капама по БелишкиВ дълбок съд на дъното нареждаме зелеви листа и нарязана на филийки сланина.
Месото нареждаме на редове, като между дивечовото месо слагаме сланина, а между другите редове слагаме от нарязаното зеле, цвеклото, гъбите...
14 Февр.
Капама за сватбаКапамата се реди в пръстен гювеч. Отдолу се слага нарязаната флейка, върху нея - една трета от нарязаното зеле, след това кокошката и ребрата....
10 Юли
Капама от лападМорковите режете на дребно и задушвате в олиото и малко вода. Добавяте ситно нарязаните лук, магданоз и джоджен и счукания чесън. Пасирате доматите и ги сипвате в сместа. Продължавате да задушавате.
Режете картофите на...
02 Юли
1