Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Мусака без заливка с пресни картофи и тиквичкиОсоляваме със сол на вкус и слагаме мусаката без заливка във фурната на 200 градуса.
Печем мусаката ни до готовност....
12 Май
Мусака без заливкаКартофите се измиват и нарязват на кубчета, същото се повтаря и с останалите зеленчуци.
Лукът се запържва и след това се добавя каймата и останалите зеленчуци. След като всичко се задуши се премества в тава, добавят се...
26 Юни
Вкусна мусака без заливкаНаливаме 1 и 1/ 2 чаени чаши вода и варим мусаката до готовност. При необходимост доливаме вода по време на готвене....
03 Юли
Патладжанова мусака без заливкаНалива се вода (1 ч.ч.) и мусаката се пече на фурна, докато течността се изпари....
17 Април
Гъбена мусака без заливкаТавата се покрива с алуминиево фолио и мусаката се слага да се пече на 180-190 градуса до готовност....
26 Април
2
Икономична мусака без заливкаПо желание може да добавите отгоре сирене, след като изпечете мусаката.
Става много вкусно!
Икономичната мусака без заливка е готова....
27 Януари
Доматена мусака без заливкаЛукът се нарязва на филийки, морковите на колелца, а месото на хапки. Задушават се в мазнината.
Последователно се прибавят нарязаните на ивички камби, разделеният на розички карфиол, зеленият фасул, който предварително...
12 Юни
Мързелива мусака без заливкаМожем да премахнем, а можем да поставим в загрятата фурна и да се препече нашата мусака без заливка.
При поднасяне поръсваме тази вариация на класическа мусака с нарязан на ситно магданоз....
26 Март
Заливка за мусакаЗалива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори....
10 Дек.
7
Заливка за мусакаЗалива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори....
10 Дек.
7
Мусака от фасул без заливкаСваряваме хубаво фасула и отцеждаме от водата (водата от варенето запазваме ). Лука белим и нарязваме на тънки филийки. Задушаваме в малко олио.
В тавичка слагаме пласт сварен фасул. Отгоре разстиламе задушения лук, а...
26 Юли
Мусака от тиквички без заливкаИзсипах в тавичка мусаката.
Пекох мусака от тиквички без заливка на 200 градуса до извиране....
23 Януари
Мусака в тенджера без заливкаДокато се готви мусаката, трябва да се бърка от време на време, за да не загори. Готвим до пълна готовност на картофите.
Мусаката в тенджера без заливка е готова....
30 Дек.
1
Мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г.Тази мусака от тиквички с праз без заливка от 1960 г. е много вкусна! Опитайте!...
31 Януари
Пухкава заливка за мусакаТази заливка е наистина уникална и стои отгоре на мусаката (както трябва да бъде) с дебелина около 2 см, разбира се зависи и от тавата, в която ще печем. Пробвайте и винаги ще правите мусаката си така....
21 Дек.
14
Перфектната заливка за мусакаПригответе и вие перфектната заливка за мусака.
P.S. Препоръчване да опитате най-българската рецепта за мусака....
07 Дек.
Мусака със заливка и гъбиСлед като изври водата на мусаката извадете и залейте с млечната смес, запечете до готовност....
04 Юни
Мусака с кайма и ориз без заливкаПорциите с мусаката поднесете, поръсени с черен пипер и ситно нарязан магданоз....
13 Април
Мусака с тиквички и ориз без заливкаПресипваме мусаката с тиквички в тава и наливаме един литър вода.
Печем мусаката с тиквички и ориз без заливка в зарята фурна около половин час....
19 Май
Заливка за мусака с галетаЗаливката може и да не е от най-пухкавите, но е вкусна и е нелоша вариация на класическия вариант. Заради галетата става по-тъмна на цвят.
Киселото мляко се разбива добре и към него се добавя содата....
18 Февр.
Мусака със заливка на майстораСлед като е готова мусаката със заливка на майстора, правим заливката и печем още 10-15 мин....
12 Април
Мусака със заливка от моцарелаВръща се във фурната мусаката, да се запече до златиста коричка. Нарязва се на квадрати и сервираме с купа студен таратор!...
02 Август
1
Най-добрата заливка за мусакаЗаливката за мусака се овкусява със сол, черен пипер или индийско орехче на вкус....
13 Дек.