Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Чорба от празИзчистете и измийте праза, нарежете го ситно и сложете да се вари в кипяща и подсолена вода.
Добавете предварително обелените, измити и нарязани на ситни кубчета картофи.
Овкусете супата със сол, пипер и чубрица (може...
14 Дек.
ПразПраз-лукът или т.нар. праз е член на семейството на лука, но ароматът му е много по-пречистен, фин и сладък в сравнение с този на обикновения лук. Произхождащ от Средиземноморския регион и Азия, празът се култивира в продължение...
07 Дек.
Чорба с праз лукСложете олиото и маслото да сгрее в тенджерата. Нарежете на малки кубчета картофите и изсипете в тенджерата.
Надробете на ситно праз лука и добавете към картофите и оставете да се запържат за около 15 мин.
Добавете...
09 Януари
Селска чорба от празРазмиваме брашното в зелевия сок и го прибавяме към чорбата с разбъркване. Посоляваме, поръсваме с джоджен и след няколко минути я сваляме от огъня....
07 Дек.
Праз чорба със сиренеВ тиган сгорещяваме маслото и прибавяме брашното.
Пържим на тих огън до златисто. Разреждаме с вода и посоляваме. Щом заври прибавяме почистения и добре измит праз, нарязан на ситно. Оставя се на тих огън докато омекне...
14 Ноем.
Чорба от гъби и празВарим още малко чорбата докато и тиквата се свари. Готовата чорба поднасяме подкислена с ябълков оцет или сок от лимон....
31 Юли
Чорба от праз и сиренеПочистваме добре праза, измиваме го и го режем на дребно. От маслото и брашното приготвяме светла запръжка.
Към нея прибавяме праза и задушаваме. Заливаме зеленчуците с топла вода и оставяме да се сварят.
След като...
10 Ноем.
Чорба от праз и маслиниСлед като оризът е сварен, чорбата се отстранява от огъня. Изчаква се да изстине и се застройва с разбитите яйца. Посолява се на вкус....
25 Ноем.
Чорба от сирене и празСлед като чорбата поври няколко минути, се добавят сиренето, натрошено на едри парченца, и олиото.
След 10 минути се сваля от огъня и се прави застройка с яйцата и киселото мляко....
01 Април
Чорба от маслини и празПоръсете с червен пипер и залейте с 3 ч.ч. гореща вода и 5 ч.ч. зелевата чорба.
Прибавете ориза и оставете на средно силен огън да ври, докато оризът се свари....
24 Юли
Постна оризова чорба с празПоднесете постната оризова чорба с праз с лимонов сок или оцет по желание....
19 Окт.
Чорба от праз и маслиниСлед като оризът е сварен, чорбата се отстранява от огъня. Изчаква се да изстине и се застройва с разбитите яйца. Посолява се на вкус....
25 Ноем.
Манастирска чорба от леща с празПочистваме и измиваме лещата. Заливаме я със студена вода за 5-6 часа. Поставяме съда на котлона да ври на умерен огън.
Праза и чесъна нарязваме на ситно, а моркова и целината на кубчета. Доматите нарязваме на дребно...
29 Ноем.
Супа с праз и зелева чорбаЗадушават се нарязаните на кубчета лук, пиперки, моркови, праз и зелето. Добавят се нарязаните на кубчета картофи и се долива топла вода.
Когато се сварят зеленчуците се пускат двете сухи чушки, изпечени на огън, слага...
11 Януари
Чорба от гъби, тиква и празВарим още малко чорбата до готовност. Поднасяме с ябълков оцет или сок от лимон....
21 Януари
Зелева чорба със свинско и празНакрая зелевата чорба със свинско и праз се овкусява с прясно смлян черен пипер.
Много питателна зимна супа!...
07 Февр.
Празнична бабина чорба с леща и празТази чорба е специална, защото се приготвя на бавен огън на дърва и оттам идва името бабина чорба с леща и праз....
05 Дек.
5
Чорба от свинско месо и праз лукГотовата свинска чорба застройваме с разбити кисело мляко и яйце, като внимателно ги прибавяме с непрекъснато разбъркване....
01 Ноем.