Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет по китайскиСложете пак тигана на котлона, сипете останалия зехтин и сложете лука, чушките и морковите да се пържат, по същия начин бъркайте и пържете до златисто, добавете чесъна и джинджифил и разбъркайте....
01 Август
Специалитет РимНарежете месото на тънки малки пържоли. Наръсете ги със сол и черен пипер.
Върху всяка пържола поставете резенче шунка и малко джоджен. Всяко парче завийте на руло и забодете с клечка за зъби.
Оваляйте рулата в брашно...
17 Юни
Гъби по испански – специалитет за гостиТака приготвените пълнени гъби се пекат 5 мин. на по–силен огън и 10 мин. – на по–слаб. Поднасят се топли....
16 Май
Специалитет на скараВърху първата запечена страна слагаме по филия кашкавал на всяко филе, отгоре нареждаме доматите и допичаме до леко разтопяване на кашкавала.
Подреждаме в чиния и украсяваме със зелена салата....
11 Май
2
Специалитет на скараВърху първата запечена страна слагаме по филия кашкавал на всяко филе, отгоре нареждаме доматите и допичаме до леко разтопяване на кашкавала.
Подреждаме в чиния и украсяваме със зелена салата....
11 Май
2
Турски специалитет с патладжанПоднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
18 Април
5
Специалитет с агнешки ребърцаМесото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява.
В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото...
20 Февр.
Говежди специалитет в маринаИзмиваме добре месото и го слагаме в дълбок съд. Натриваме го добре с червен пипер, сол и подправките за марината от двете страни. Отгоре добавяме ситно нарязаните лук и морков и заливаме с виното. Оставяме да престои така...
23 Февр.
Агнешки специалитет в гювечетаНарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките.
Смесваме месото със зеленчуците и подправките, разбъркваме...
22 Февр.
Специалитет с говежди пържолиНачукваме месото много добре. Намазваме всяка пържола с горчица и я поръсваме с черен пипер и сол. Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови, шунка и лук.
Разбъркваме добре и от така получената...
22 Февр.
Мини рибни специалитети от мерлузаДобър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!...
30 Ноем.
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциГотовата смес прехвърляме в гювечетата, като наливаме отгоре по 2 с.л. сметана.
Най-отгоре поръсваме с настъргания кашкавал.
Поставяме във фурната и печем, докато се разтопи кашкавалът....
18 Март
2
Специалитет с Пилешко и ГъбиПрибавят се рулцата и се позапържват от всички страни за по 2-3 мин. Налива се бялото вино и се захлупва съдът. Задушавате на слаб огън, докато останат на мазнина....
13 Март
Месен специалитет с разни зеленчуциНарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две.
Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
13 Окт.
1
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете...
09 Август
30
Пилешки специалитет в бутер тестоВ маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
20 Май
2
Специалитет с пържоли и гъбиИзвадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути.
Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
13 Април
Специалитет с кайма на фурнаНамажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките.
Накълцайте печурките и ги добавете...
09 Август
30
Пилешки специалитет в бутер тестоВ маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
20 Май
2
Италиански специалитети с каперсиТук ви предлагаме няколко италиански специалитета, немислими без вкусните каперси /виж галерията/.
page1....
26 Ноем.
1
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияТова беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
17 Дек.
Лятна капама (Специалитет за гости)Продуктите се нареждат в по- голяма и широка тенджера по следния начин: парчетата месо се слагат разбъркано, между тях се нареждат главите лук и дафиновите листа, а отгоре се поръсва черният пипер....
08 Февр.
Кафе специалитет с Бейлис и сладоледС помощта на ренде или кухненска белачка се настъргва малко количество шоколад (3-4 настъргани лентички), за да украсят алкохолния коктейл и да придадат лек шоколадов привкус на кафе специалитет с Бейлис и сладолед....
10 Юли
1