Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Специалитет по китайскиСпециалитет по китайски
01 Август
Сложете пак тигана на котлона, сипете останалия зехтин и сложете лука, чушките и морковите да се пържат, по същия начин бъркайте и пържете до златисто, добавете чесъна и джинджифил и разбъркайте....
Специалитет РимСпециалитет Рим
17 Юни
Нарежете месото на тънки малки пържоли. Наръсете ги със сол и черен пипер. Върху всяка пържола поставете резенче шунка и малко джоджен. Всяко парче завийте на руло и забодете с клечка за зъби. Оваляйте рулата в брашно...
Гъби по испански – специалитет за гостиГъби по испански – специалитет за гости
16 Май
Така приготвените пълнени гъби се пекат 5 мин. на по–силен огън и 10 мин. – на по–слаб. Поднасят се топли....
Специалитет на готвачаСпециалитет на готвача
10 Юли
1
Специалитетът на готвача е готов....
Специалитет на скараСпециалитет на скара
11 Май
2
Върху първата запечена страна слагаме по филия кашкавал на всяко филе, отгоре нареждаме доматите и допичаме до леко разтопяване на кашкавала. Подреждаме в чиния и украсяваме със зелена салата....
Специалитет на скараСпециалитет на скара
11 Май
2
Върху първата запечена страна слагаме по филия кашкавал на всяко филе, отгоре нареждаме доматите и допичаме до леко разтопяване на кашкавала. Подреждаме в чиния и украсяваме със зелена салата....
Турски специалитет с патладжанТурски специалитет с патладжан
18 Април
5
Поднесете турския специалитет с патладжан с още малко скълцан магданоз....
Специалитет с агнешки ребърцаСпециалитет с агнешки ребърца
20 Февр.
Месото се натрупва с олио, черен пипер и ситно нарязана мащерка. Маринова се няколко часа и преди да се изпече, се посолява. В дълбока тава се поставя решетка, сипва се вода малко под нивото ѝ и върху нея се поставя месото...
Говежди специалитет в маринаГовежди специалитет в марина
23 Февр.
Измиваме добре месото и го слагаме в дълбок съд. Натриваме го добре с червен пипер, сол и подправките за марината от двете страни. Отгоре добавяме ситно нарязаните лук и морков и заливаме с виното. Оставяме да престои така...
Агнешки специалитет в гювечетаАгнешки специалитет в гювечета
22 Февр.
Нарязваме месото на парчето и ги задушаваме с 2/3 от маслото. Нарязваме зеленчуците и ги задушаваме с останалото масло в друг тиган, като към тях добавим и подправките. Смесваме месото със зеленчуците и подправките, разбъркваме...
Специалитет с говежди пържолиСпециалитет с говежди пържоли
22 Февр.
Начукваме месото много добре. Намазваме всяка пържола с горчица и я поръсваме с черен пипер и сол. Сгорещяваме олиото и в него задушаваме ситно нарязаните гъби, моркови, шунка и лук. Разбъркваме добре и от така получената...
Мини рибни специалитети от мерлузаМини рибни специалитети от мерлуза
30 Ноем.
Добър апетит с моите мини рибни специалитети от мерлуза!...
Специалитет с Пилешко и ЗеленчуциСпециалитет с Пилешко и Зеленчуци
18 Март
2
Готовата смес прехвърляме в гювечетата, като наливаме отгоре по 2 с.л. сметана. Най-отгоре поръсваме с настъргания кашкавал. Поставяме във фурната и печем, докато се разтопи кашкавалът....
Специалитет с Пилешко и ГъбиСпециалитет с Пилешко и Гъби
13 Март
Прибавят се рулцата и се позапържват от всички страни за по 2-3 мин. Налива се бялото вино и се захлупва съдът. Задушавате на слаб огън, докато останат на мазнина....
Месен специалитет с разни зеленчуциМесен специалитет с разни зеленчуци
13 Окт.
1
Нарежете свинското месо на едри парчета, бутчетата оставете цели. Ако ползвате пилешко филе пеперуда, го разделете на две. Сложете пилешкото месо в дълбока и голяма тава с диаметър поне 40 см. Сложете свинското месо между...
Специалитет с кайма на фурнаСпециалитет с кайма на фурна
09 Август
30
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете...
Специалитет с кайма и гъбиСпециалитет с кайма и гъби
14 Окт.
Специалитетът с кайма и гъби е много вкусен....
Пилешки специалитет в бутер тестоПилешки специалитет в бутер тесто
20 Май
2
В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
Специалитет с пържоли и гъбиСпециалитет с пържоли и гъби
13 Април
Извадете от фурната и прехвърлете специалитета в тава. Върнете във фурната за още 10-тина минути. Специалитетът с пържоли и гъби е готов....
Специалитет с кайма на фурнаСпециалитет с кайма на фурна
09 Август
30
Намажете дъното на малка тава с мазнина и разстелете на тънък слой лютеница. Върху нея разпределете каймата, омесена предварително с накиснатия и отцеден хляб, яйцата и подправките. Накълцайте печурките и ги добавете...
Пилешки специалитет в бутер тестоПилешки специалитет в бутер тесто
20 Май
2
В маслото запържваме ситно нарязания от бялата част праз, докато омекне и го изваждаме. Последователно в същото масло запържваме нарязания бекон на кубчета и пилешкото месо, изваждаме ги и ги оставяме да се отцедят. Изсипваме...
Италиански специалитети с каперсиИталиански специалитети с каперси
26 Ноем.
1
Тук ви предлагаме няколко италиански специалитета, немислими без вкусните каперси /виж галерията/. page1....
Гулаш - Национален специалитет на УнгарияГулаш - Национален специалитет на Унгария
17 Дек.
Това беше рецептата за Гулаш - Национален специалитет на Унгария....
Лятна капама (Специалитет за гости)Лятна капама (Специалитет за гости)
08 Февр.
Продуктите се нареждат в по- голяма и широка тенджера по следния начин: парчетата месо се слагат разбъркано, между тях се нареждат главите лук и дафиновите листа, а отгоре се поръсва черният пипер....
Кафе специалитет с Бейлис и сладоледКафе специалитет с Бейлис и сладолед
10 Юли
1
С помощта на ренде или кухненска белачка се настъргва малко количество шоколад (3-4 настъргани лентички), за да украсят алкохолния коктейл и да придадат лек шоколадов привкус на кафе специалитет с Бейлис и сладолед....