Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Маринован паламуд с лукОбелвате лука и без да го режете, го сварявате във вода. След това отцеждате и заливате с виното, водата, оцета и зехтина.
Добавяте дафиновия лист, черния пипер и сол на вкус. Оставяте сместа да се свари 25-30 минути...
08 Юли
Маринован паламуд на шайбиПаламудът се изчиства и се посипва хубаво със солта. Оставя се така за 24 часа да се осоли. На следващия ден солта се маха от рибата, без да се измива.
Паламудът се нарязва на шайби и се подрежда в дълбок съд....
10 Окт.
Салата с маринован паламуд и картофиНай-отгоре нареждаме накъсания и почистен от костите паламуд.
Украсяваме салатата с маслини и сервираме....
20 Септ.
Хапки с маринован паламуд от Черноморски уловПоднесете вашите хапки с маринован паламуд с подходящо питие....
07 Окт.
Маринован паламуд със зеленчуциТака приготвения паламуд има трайност 20-25 на студено при условие, че се съхранява в маринатата. По тази рецепта можем да си приготвим и скумрия...
30 Януари
Маринован Черноморски паламудСлед това изчистваме старателно паламуда от солта.
Редим го в голям буркан и го заливаме със зехтин, така че да се покрие плътно цялата маринована риба....
21 Февр.
Паламуд с оризСипвате 8 чаши вода и прибавяте нарязания на малки парчета паламуд.
Варите на тих огън. Подправяте с черен пипер и оставяте ястието да отлежи за 15-20 минути преди да сервирате....
04 Февр.
Паламуд в маринатаПрибираме на хладно за 1 седмица, след което паламудът е готов за поднасяне....
25 Септ.
Паламуд с лимонов сокПърво, рибата паламуд се почиства добре.
Нарязва се на парчета, после се поръсва със сол и се маринова с лимонов сок.
Оставя се да отлежи за 1-2 часа в хладилника, покрита с фолио....
17 Септ.
Пържен паламуд в сосСрежете рибата откъм корема, премахнете вътрешностите и главата и я измийте на течаща вода. Подсушете месото и го нарежете на парчета.
Осолете го, след което започнете да го пържите равномерно от всички страни в тенджерка...
18 Окт.
Печен паламуд в хартияПо желание може да украсите готовия печен паламуд в хартия с резенчета домати, магданоз, счукан чесън....
05 Ноем.
Паламуд в доматен сосПодредете паламуда в подмазнена тава, залейте със соса и пъхнете да се пече за около половин час в загряна на 180 градуса фурна....
02 Септ.
Паламуд по гръцкиГарантирам за високите ѝ вкусови качества, които ще задоволят изискванията на любителите на паламуда, чийто сезон е късната, хладна есен.
Измиваме паламуда със студена вода....
21 Ноем.
Паламуд на сачПочистете добре рибата, отстранете и главата. Нарежете я на шайби с дебелина 1.5 см. или 1 пръст. Поръсете всяко едно парче с морска сол и черен пипер.
Наредете парчетата едно върху друго, завийте ги с фолио за свежо...
07 Април
Паламуд по градинарскиСервирайте 1 паламуд, полят с лимонов сок, а отстрани наредете от зеленчуците. Гарнирайте с резенчета лимон....
30 Април
Паламуд на фурнаСложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус.
На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото....
30 Април
10
Паламуд на скараВ коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло....
04 Дек.
6
Паламуд на скараВ коремите на опечените паламуди се слага по няколко филийки от магданозеното масло....
04 Дек.
6
Паламуд по градинарскиСервирайте 1 паламуд, полят с лимонов сок, а отстрани наредете от зеленчуците. Гарнирайте с резенчета лимон....
30 Април
Паламуд на фурнаСложете да се маринова за 1 нощ в оцета, дафиновия лист, 1 едро нарязана глава лук, едро нарязан морков, наситнен магданоз и сол на вкус.
На следващия ден нарежете на ситно 4 глави лук и ги запържете в олиото....
30 Април
10
Пържен паламуд с царевично брашноПаламуда почистваме добре и нарязваме напречно на шайби.
Първо режем перките и главата като запазваме корема цял и чести с остър нож.
Измиваме добре рибата....
12 Септ.