Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Хлебен квасХлебен квас
11 Февр.
Залейте сухарите с вряла вода и ги оставете на топло за 3-4 часа. Прецедете получената смес през няколко слоя марля и добавете захарта, размитата в същата течност мая, джодежена, касисовите листа. Оставете на топло...
Хлебен пудингХлебен пудинг
20 Окт.
Накиснете хляба във вода до омекване, след което го изцедете от течността. Размесете го със сушени плодове по избор, леко разтопеното масло, захарта, канела, индийско орехче и карамфил на вкус. Добавете яйцата и разбъркайте...
Хлебен пудингХлебен пудинг
20 Окт.
Накиснете хляба във вода до омекване, след което го изцедете от течността. Размесете го със сушени плодове по избор, леко разтопеното масло, захарта, канела, индийско орехче и карамфил на вкус. Добавете яйцата и разбъркайте...
Хлебен сосХлебен сос
11 Окт.
Млякото се кипва, прибавят се шпикованата с карамфил глава лук и индийското орехче. Оставя се да ври 30 минути на слаб огън. Добавят се трохите хляб, солта, черният пипер и половината масло. Всичко се разбърква добре...
Вкусен хлебен пайВкусен хлебен пай
24 Окт.
Сложете вкусния хлебен пай да се пече в слабо загрята фурна, като постепенно увеличавате градусите до 190. По този начин отново ще втаса и ще се изпече равномерно, без да изгаря. Печете соления пай до златисто....
Летен хлебен пудингЛетен хлебен пудинг
15 Юли
Повечето хлебни ленти се слагат в купа, като се нареждат по дъното и стените. Малините се отцеждат от ликьора и се запържват леко в масло. Добавя се ликьорът, задушават се още 1 минута и се свалят от котлона....
Солен хлебен пудингСолен хлебен пудинг
25 Август
Извадете соления хлебен пудинг, поръсете обилно с настъргания кашкавал и върнете в горещата фурна, докато кашкавалът се разтопи. Поднесете пудинга охладен....
Хлебен шоколадов пудингХлебен шоколадов пудинг
11 Май
Сипете маслото, шоколада, захарта и млякото в малка тенджерка и ги загрейте на тиган, докато захарта се разтвори. Оставете настрана да се охлади. Разбийте яйцата и ги прибавете към шоколадовата смес. Намазнете форма...
Лимонов квасЛимонов квас
30 Април
Смесете 10 л вода със захарта, нарязаните и почистени от семки лимони, бахара и кипнете всичко заедно. Оставете да спадне температурата до хладко и разтворете вътре брашното. Разлейте кваса в бутилки, затворете ги...
Хлебен пудинг с карамелХлебен пудинг с карамел
03 Февр.
Оставяме нашия хлебен пудинг с карамел за една нощ, да се стегне. След това го поръсваме с малко пудра захар и сервираме....
Хлебен кекс с портокалиХлебен кекс с портокали
03 Април
Изсипете 1/2 от хлебната смес, отгоре залейте с 1/2 от млечната, после разпределете другата 1/2 хлебна и добавете останалата млечна смес. Печете сладкиша 50 мин. на 200 градуса....
Хлебен тутманик със сиренеХлебен тутманик със сирене
07 Юли
В съд разбиваме яйцата и прибавяме киселото мляко с разтворената в него сода. Хлябът е предварително нарязан на филийки, като всяка една потапяме в сместа и нареждаме в тавичка, намазана с мазнина. Първият ред поръсваме...
Хлебен пудинг със стафидиХлебен пудинг със стафиди
18 Август
Накиснете стафидите в рома. Всяка филия хляб намажете с масло и с конфитюр и я нарежете на 2 или 4 части. Добре намаслете стените и дъното на формата за печене. Подредете 1/2 от парчетата хляб с намазаната страна нагоре...
Хлебен пудинг с празХлебен пудинг с праз
14 Март
Накъсваме хляба на малки хапки и го разпределяме в тефлоново или намазано с мазнина друго плакенце. Накълцваме праза и разпределяме върху хляба, след това стриваме и сиренцето. Заливаме с разбитите с киселото мляко...
Хлебен пудинг с малиниХлебен пудинг с малини
29 Юли
Накиснете стафидите в рома. Нарежете филиите на по-едри кубчета. Полейте ги с разтопеното масло, объркайте ги с рома и стафидите. Разбийте яйцата отделно със захарта. Разредете при непрекъснато бъркане с топлото прясно...
Хлебен пудинг с карамелХлебен пудинг с карамел
27 Март
Разбийте добре яйцата, захарта, маслото и млякото и прибавете ванилията, хляба и стафидите. Разбъркайте до получаване на еднородна смес, изсипете я във форма, в която сте изсипали предварително приготвения карамел....
Хлебен пудинг с къпиниХлебен пудинг с къпини
04 Март
Фурната се загрява предварително до 180 градуса. Подготвя се къдрава форма за суфле (1 л). Хлябът се залива с млякото и се разбива с миксер на средни обороти. Добавят се яйцата. Чрез разбъркване се разбиват 100 г захар...
Хлебен венец със зеленчуциХлебен венец със зеленчуци
23 Февр.
След като се подготви тестото, се оставя да втасва около един час. След това се разточва на кора с дебелина 1 см. Форма за печене с диаметър 30 см се намазва с масло. Тестото се разточва на кора с дебелина 1 см. Изрязва...
Катми с квасКатми с квас
26 Юни
Смесете продуктите за вкусните катми в купа и разбъркайте добре. Сложете тигана на котлона, намажете го с малко масло. Вземете от сместа с черпак и хубаво разстелете в тигана. След няколко минути обърнете катмата...
Понички с квасПонички с квас
29 Юли
Мислехте си, че с домашен квас може да приготвите само хляб? Е, ето ви идея и за нещо друго - разкошни понички с жив квас. Меки, с обвивка от тънка хрупкава коричка и невероятен вкус. Да, изисква си повече време, но ако...
Традиционен ябълков квасТрадиционен ябълков квас
03 Юни
Сложете ситно нарязаните ябълки в чиста платнена торба, която се завързва и се поставя в емайлиран казан (най-добре с фалшиво дъно). Притиснете торбата с ябълките с дървен похлупак, върху който поставете тежест и залейте...
Кроасани с квасКроасани с квас
16 Ноем.
Започнете с приготвянето на кваса. Сложете 15 грама активен квас в буркан заедно с 10 грама захар от фурми, 70 грама брашно и 70 мл вода. Разбъркайте добре и оставете на стайна температура да отлежи. В голяма купа пресейте...
Хляб с квасХляб с квас
21 Януари
4
Съществената разлика, разбира се, идва от факта, че пре-ферментът ни в този случай ще е хлебен квас. Ще използвам висококачествено брашно, специално предназначено за дълга ферментация....
Мекици с квасМекици с квас
07 Юли
Мекиците с квас стават с една приказна хрупкава коричка, вътре меки и пухкави с леко кисела жилка....
Питка с квасПитка с квас
24 Септ.
2
Първо, ако нямате квас, трябва сами да си направите. Не е никак сложно, размесвате пълнозърнесто брашно - 1/2 ч.ч с 1/2 ч.ч изворна вода (може и минерална без хлор) в един буркан компотен, но може и по-голям за удобство....