Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Саламура от риба или месоЗапържения червен пипер и олиото се изсипват в саламурата. Ако се приготвя с риба се използва олиото, в което е пържена рибата....
06 Дек.
Осолена риба в саламура с подправкиСлед като е изтекло времето на рибата в саламурата, я премахваме и измиваме под течаща вода.
Рибата нареждаме в купа прибавяме приготвените подправки за риба, покриваме с лука, изсипваме сместа от оцет и олио....
30 Януари
4
Сланина в саламура с чесънВадим от буркана, измиваме с вода, оставяме да се отцеди, нарязваме на парченца и сервираме нашата сланина в саламура и чесън с червено вино....
24 Септ.
Обикновена саламура за туршияСмесете всички съставки за саламурата и разбъркайте, докато всичко се разтвори напълно.
С така приготвената саламура се заливат подготвените зеленчуци за туршията, като течността трябва да ги покрива....
21 Септ.
Бърза саламура за сиренеСлед това се подрежда в съдове, където ще се съхранява отново в саламура. При втория вид саламура се падат по 120 г сол на 1 л вода....
26 Окт.
Шаран в саламура с люти чушкиВ тенджера с 2-3 ч. ч. подсолена вода се слага обеленият и дребно нарязан кромид лук и се вари около 20 минути заедно със солта, лютивите чушлета и сока от лимона.
Прибавя се нарязаният на порции шаран, предварително...
15 Септ.
1
Сланина в саламура за ценителиКогато сме готови, сипваме саламурата в буркана. Затваряме и оставяме буркана за месец на студено.
След като изминат 30 дни, сланината в саламура за ценители е готова за консумация....
07 Дек.
Пържена бяла рибаВ тава изсипваме брашното и всяка риба овалваме една по една, като я разстиламе на плота, за да поеме хубаво брашното.
Готовите риби пържим в сгорещена мас до зачервяване....
27 Февр.
2
Хрупкава бяла рибаПолучената смес се разпределя равномерно върху филетата риба.
Загрейте фурната и изпечете рибата на около 200 градуса. Поднесете със зелена салата и малко резенче лимон....
14 Март
Маринована бяла рибаГотовата риба се сервира студена с подходяща гарнитура — варени картофи, картофена салата или ориз....
06 Септ.
Бяла риба панеВсяко филе от бяла риба се овалва в смес от брашно и галета, потопя се в разбити яйца и се пържи в олиото до златисто от двете страни.
Поднасяме със салата, резени лимон и студена бира....
18 Юли
Панирана бяла рибаОваляйте всяко парче риба в панировката и пържете в сгорещено олио до зачервяване.
Поднесете панираната риба с гарнитура по избор.
Панираната бяла риба е готова....
11 Дек.
1
Чийз бяла рибаОвкусяваме рибата с универсална подправка.
Разбиваме яйцето в чиния. Объркваме содата в брашното, за да не слепне и може да добавим към яйцето с разбъркване.
Овалваме рибата и подреждаме в подмазана тава. Пече се до...
04 Април
Бяла риба СаганакиБяла риба Саганаки се сготвя много бързо, около 4-5 минути, ако не е прекалено дебела.
Поръсете готовото ястие с накъсани пресни босилекови листа и още риган и поднесете.
Страхотна вкусотия!
Добър апетит!...
23 Юли
Бяла риба панеИзпържете панираната риба до готовност и поднесете с резени лимон и гарнитура по ваш избор.
Бялата риба пане е много вкусна....
24 Януари
Бяла риба изненадаНарежете на ситно корените за супа, залейте ги с 1.5 л подсолена вода и кипнете. Оставете да поврят на умерено силен огън за около 10-ина минути. В това време почистете рибата от кожата, перки и глави (ако има). Нарежете...
22 Септ.
Бяла риба по карибскиРибата се подправя с къри, бяло вино, портокалов сок и сол.
Завива се в лозовите листа, като се добавя от пушеното сирене.
Изпичат се леко на намазнена скара от всички страни.
Поднасят се със сос, приготвен от...
12 Февр.
Бяла риба по тутраканскиИзмийте рибените филета и ги подсушете. Осолете ги и ги оваляйте в галета.
Наредете ги в намазнена тавичка и ги наръсете с лимонов сок.
Нарежете доматите и лука на колелца и покрийте с тях филетата.
Залейте всичко...
02 Юли
Бяла риба с горчицаСрежете рибните филета на порции и ги наредете в предварително намазнена тава. Отгоре ги намажете с горчица.
Смесете разтопеното масло с хляба, настъргания кашкавал и магданоза, добавете сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте...
04 Юни
Бяла риба по аржентинскиПочистете рибата, подсушете я и я полейте отвътре с лимонов сок, а отвън я намажете с горчица. Овкусете със сол и черен пипер и оставете за 20 минути в хладилник, за да се овкуси.
Междувременно нарежете лука и праза на...
02 Юни
Гювеч с бяла рибаПосле прибавяме сметаната и водата и накрая слагаме извадената от солената вода и нарязана на парчета риба.
Затваряме съда с капак и печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 30 минути....
21 Март