Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вегетарианска супа - РазсолникЗадушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън.
Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
03 Дек.
2
Вегетарианска супа - РазсолникЗадушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън.
Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
03 Дек.
2
Перфектният руски Разсолник в два вкусни вариантаТук Ви предлагаме 2 класически рецепти за Разсолници, като първият вариант е по-традиционен, докато вторият е предпочитан от московските домакини, поради което е известен като Московски Разсолник....
20 Юни
Идеи за домашни доматени сосовеУниверсален доматен сос се приготвя от три супени лъжици зехтин или олио, една голяма глава лук, пет скилидки чесън, една супена лъжица риган, шестстотин грама нарязани домати, две супени лъжици доматено пюре, една...
03 Септ.
Домашен хотдогПресяваме брашната, заедно със солта, захарта и сухата мая. Правим кладенче, в което поставяме яйце, хладко прясно мляко и зехтин.
Замесваме меко тесто, което оставяме да втасва за около час. Разделяме го на четири части...
23 Окт.
Домашен бейлисАко имате блендер, сложете в него всички съставки и ги разбийте за 3-4 минути. Ако не разполагате с блендер използвайте миксер.
Готовият ликьор се слага в стъклена бутилка и се съхранява във хладилника.
Преди употреба...
16 Ноем.
3
Домашен бахурСвинския дроб накълцваме на ситно със сатъра. Към него прибавяме месото, също нарязано на ситно.
Измиваме и почистваме ориза и праза, режем на ситно и добавяме към месата.
Прибавяме чубрицата, солта и лютите чушки....
22 Ноем.
6
Домашен сладкишДопичаме разкошния домашен сладкиш само на горен реотан.
Готовият плодов сладкиш оставяме да се охлади.
Поръсваме домашния сладкиш с пудра захар и поднасяме на близки и гости....
17 Май
1
Домашен ЩруделПресяваме брашното в купа. Добавяме солта и захарта и разбъркваме. Сипваме водата, маслото и чукваме яйцето. Разбъркваме и след това омесваме тесто, като натискаме силно с ръце, за да стане еластично. Оформяме тестото на...
31 Август
Домашен конякВсеки иска през зимата да пийне малко коняк, но домашен е по-хубав.
В стъклен съд буркан или бутилка се сипват шипката, глогът, карамфилът, черния чай, жълтият кантарион и захарта....
04 Юли
Домашен РомВ тенджера изсипваме водата. Слагаме 80 мл меласа, която може да намерите в биомагазините. След това изсипваме захарта и маята.
Пресипваме го в бутилка и вместо да сложим капачка, трябва да сложите балон и оставяме да...
31 Август
Домашен суджукМесото и сланината се омесват с месомелачка, като се редуват. Вече смляното месо се обърква.
Прибавят се счуканият чесън и подправките, след което се омесва много добре до хомогенна смес. Каймата се прехвърля съд като...
15 Ноем.
2
Домашен ГиросСервираме домашен Гирос в чиния по избор с лист маруля отстрани или друг зеленчук по избор....
06 Януари
Домашен хрянОбелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте.
Сипете сместа в бурканче.
Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката.
Съвет: Може да...
09 Юли
Домашен леберкезСварете яйцата до твърдост, охладете ги, обелете ги и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото и задушете ситно нарязаните гъби. Когато омекнат, ги добавете към каймата. Прибавете наситнените кисели краставички и настъргания...
16 Окт.
1
Домашен специалитетВ гювечета или в малка тавичка се поставя олиото и нарязаният на малки кръгчета праз.
За кратко време се задушава във фурна (до омекване на лука). След това върху него се поставят нарязаните домати, натрошеното сирене...
18 Януари
Домашен чипсКартофите се измиват, обелват и нарязват в кухненски робот, а може да се нарежат и с белачката за картофи за да станат тънки.
Измиват се в три води хубаво, за да се отдели нишестето от тях.
След това се отцеждат хубаво...
16 Януари
3
Домашен дюнерМесото, накълцано на дребно с малко олио, се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука, домата и чушката за да поомекнат.
А най-накрая се добавя черният пипер....
20 Май
10
Домашен ПелинБилките за пелин 1 л трябва да са 4 кг. Ако желаем пелинът да е по-слаб, слагаме по малко количество билки, 25%
Пелинът се прави от бяло вино, което е здраво и качествено. Ползва се както дюли, ябълки, круши, така и билки...
20 Февр.
3
Домашен щоленВ купа се смесват брашното заедно с бакпулвера.
В отделна купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавете рикотата и след това мекото краве масло. Разбъркайте на крем.
Прибавете лимоновата есенция, ванилията, цитрусовите...
08 Юни
Домашен лахмаджунДнес с Вас ще споделя една моя любима рецепта за лахмаджун.
Първо започваме с правенето на тестото. В една голяма тава пресяваме брашното. Правим по средата кладенче и слагаме малко вода, мая, сол и захар. Започваме малко...
29 Юни
Домашен тиквеникОбелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио.
След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се...
07 Януари
Домашен локумВ широка тенджера се смесват водата и захарта. Слагат се на котлона и се бърка докато захарта се разтопи.
Добавя се лимонтузу, орехи, малинов сироп и котлонът се намалява. Изсипва се нишестето и с дървена лъжица се разбърква...
29 Дек.
Домашен бабекМесото накълцваме на ситни парченца, поставяме го в дълбок съд и объркваме заедно със солта.
Поставяме го в голяма тава и я накланяме, да може да се стича водата за около 24 часа.
Добавяме останалите сухи подправки...
29 Дек.
1