Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Вегетарианска супа - РазсолникВегетарианска супа - Разсолник
03 Дек.
2
Задушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън. Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
Вегетарианска супа - РазсолникВегетарианска супа - Разсолник
03 Дек.
2
Задушете в част от маслото/ олиото ситно нарязаните лук, моркови и корени магданоз. Разредете след като поомекнат с 3 л вряла вода и оставете да ври на слаб огън. Прибавете нарязаните на кубчета картофи, а след около...
Перфектният руски Разсолник в два вкусни вариантаПерфектният руски Разсолник в два вкусни варианта
20 Юни
Тук Ви предлагаме 2 класически рецепти за Разсолници, като първият вариант е по-традиционен, докато вторият е предпочитан от московските домакини, поради което е известен като Московски Разсолник....
Идеи за домашни доматени сосовеИдеи за домашни доматени сосове
03 Септ.
Универсален доматен сос се приготвя от три супени лъжици зехтин или олио, една голяма глава лук, пет скилидки чесън, една супена лъжица риган, шестстотин грама нарязани домати, две супени лъжици доматено пюре, една...
Домашен хотдогДомашен хотдог
23 Окт.
Пресяваме брашната, заедно със солта, захарта и сухата мая. Правим кладенче, в което поставяме яйце, хладко прясно мляко и зехтин. Замесваме меко тесто, което оставяме да втасва за около час. Разделяме го на четири части...
Домашен бейлисДомашен бейлис
16 Ноем.
3
Ако имате блендер, сложете в него всички съставки и ги разбийте за 3-4 минути. Ако не разполагате с блендер използвайте миксер. Готовият ликьор се слага в стъклена бутилка и се съхранява във хладилника. Преди употреба...
Домашен бахурДомашен бахур
22 Ноем.
6
Свинския дроб накълцваме на ситно със сатъра. Към него прибавяме месото, също нарязано на ситно. Измиваме и почистваме ориза и праза, режем на ситно и добавяме към месата. Прибавяме чубрицата, солта и лютите чушки....
Домашен сладкишДомашен сладкиш
17 Май
1
Допичаме разкошния домашен сладкиш само на горен реотан. Готовият плодов сладкиш оставяме да се охлади. Поръсваме домашния сладкиш с пудра захар и поднасяме на близки и гости....
Домашен ЩруделДомашен Щрудел
31 Август
Пресяваме брашното в купа. Добавяме солта и захарта и разбъркваме. Сипваме водата, маслото и чукваме яйцето. Разбъркваме и след това омесваме тесто, като натискаме силно с ръце, за да стане еластично. Оформяме тестото на...
Домашен конякДомашен коняк
04 Юли
Всеки иска през зимата да пийне малко коняк, но домашен е по-хубав. В стъклен съд буркан или бутилка се сипват шипката, глогът, карамфилът, черния чай, жълтият кантарион и захарта....
Домашен РомДомашен Ром
31 Август
В тенджера изсипваме водата. Слагаме 80 мл меласа, която може да намерите в биомагазините. След това изсипваме захарта и маята. Пресипваме го в бутилка и вместо да сложим капачка, трябва да сложите балон и оставяме да...
Домашен суджукДомашен суджук
15 Ноем.
2
Месото и сланината се омесват с месомелачка, като се редуват. Вече смляното месо се обърква. Прибавят се счуканият чесън и подправките, след което се омесва много добре до хомогенна смес. Каймата се прехвърля съд като...
Домашен ГиросДомашен Гирос
06 Януари
Сервираме домашен Гирос в чиния по избор с лист маруля отстрани или друг зеленчук по избор....
Домашен хрянДомашен хрян
09 Юли
Обелете, измийте и настържете корените хрян. Добавете сол и захар и разбъркайте. Сипете сместа в бурканче. Отделно смесете вода с оцет, сипете в бурканчето и затворете пастата от хрян с капачката. Съвет: Може да...
Домашен леберкезДомашен леберкез
16 Окт.
1
Сварете яйцата до твърдост, охладете ги, обелете ги и ги нарежете на дребно. Загрейте олиото и задушете ситно нарязаните гъби. Когато омекнат, ги добавете към каймата. Прибавете наситнените кисели краставички и настъргания...
Домашен специалитетДомашен специалитет
18 Януари
В гювечета или в малка тавичка се поставя олиото и нарязаният на малки кръгчета праз. За кратко време се задушава във фурна (до омекване на лука). След това върху него се поставят нарязаните домати, натрошеното сирене...
Домашен чипсДомашен чипс
16 Януари
3
Картофите се измиват, обелват и нарязват в кухненски робот, а може да се нарежат и с белачката за картофи за да станат тънки. Измиват се в три води хубаво, за да се отдели нишестето от тях. След това се отцеждат хубаво...
Домашен дюнерДомашен дюнер
20 Май
10
Месото, накълцано на дребно с малко олио, се пече на фурна, като се разбърква от време на време. Преди да се извади от фурната се добавя лука, домата и чушката за да поомекнат. А най-накрая се добавя черният пипер....
Домашен ПелинДомашен Пелин
20 Февр.
3
Билките за пелин 1 л трябва да са 4 кг. Ако желаем пелинът да е по-слаб, слагаме по малко количество билки, 25% Пелинът се прави от бяло вино, което е здраво и качествено. Ползва се както дюли, ябълки, круши, така и билки...
Домашен щоленДомашен щолен
08 Юни
В купа се смесват брашното заедно с бакпулвера. В отделна купа се разбиват яйцата и захарта. Прибавете рикотата и след това мекото краве масло. Разбъркайте на крем. Прибавете лимоновата есенция, ванилията, цитрусовите...
Домашен пастетДомашен пастет
02 Март
Да ви е вкусно с моя домашен пастет....
Домашен лахмаджунДомашен лахмаджун
29 Юни
Днес с Вас ще споделя една моя любима рецепта за лахмаджун. Първо започваме с правенето на тестото. В една голяма тава пресяваме брашното. Правим по средата кладенче и слагаме малко вода, мая, сол и захар. Започваме малко...
Домашен тиквеникДомашен тиквеник
07 Януари
Обелваме и настъргваме тиквата. Настърганата тиква се слага в по-дълбок съд и се запържва с олио. След като омекне тиквата се добавят захарта, канелата и орехите, всичко се разбърква добре, запържва се още 2-3 мин и се...
Домашен локумДомашен локум
29 Дек.
В широка тенджера се смесват водата и захарта. Слагат се на котлона и се бърка докато захарта се разтопи. Добавя се лимонтузу, орехи, малинов сироп и котлонът се намалява. Изсипва се нишестето и с дървена лъжица се разбърква...
Домашен бабекДомашен бабек
29 Дек.
1
Месото накълцваме на ситни парченца, поставяме го в дълбок съд и объркваме заедно със солта. Поставяме го в голяма тава и я накланяме, да може да се стича водата за около 24 часа. Добавяме останалите сухи подправки...