Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БоршЦвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода.
Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист.
Оставя...
02 Юни
Зимна диета с боршСлед това се добавят вода и доматено пюре. След завиране добавяте зеле, чушки, тиквички. Борша трябва да ври 5-8 минути....
01 Февр.
Зелен боршКартофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно.
Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
03 Окт.
Украински БоршВ голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон.
Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
01 Дек.
3
Унгарски боршИзмийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост.
Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
19 Окт.
Московски боршБульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката.
Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
24 Април
Руски БоршМесото и сланината се нарязват на малки парчета и се слагат да се варят.
Ако е необходимо, водата се отпенва /това го няма в оригиналната рецепта за Руски борш, но знаете какво месо продават напоследък по магазините/....
20 Юни
2
Молдовски боршОбелете картофа и го нарежете на едри кубчета.
Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера.
Налейте вода и варете, докато...
22 Януари
Вкусен БоршЗа този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме.
Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде.
Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
17 Януари
1
Манастирски БоршИзмийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.
Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
15 Април
Говежди боршНарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото.
Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
23 Февр.
Супа БоршПрибавете размитото в малко вода доматено пюре и долейте 1 литър гореща вода. Оставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз.
Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
08 Юли
4
Постен боршЗапържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода.
След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
08 Август
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.
Постен боршЗагрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода.
Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
15 Окт.
Вегетариански боршВ кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи.
След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок.
След като заври, добавяме претритото зеле...
10 Юни
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.
Супа БоршПрибавете размитото в малко вода доматено пюре и долейте 1 литър гореща вода. Оставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз.
Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
08 Юли
4
Тайните на вкусния руски боршБоршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
15 Септ.
1
Литовски студен боршЦвеклото и краставицата се настъргват на едро, слагат се в подходящ съд или тенджерка.
Добавят се кефирът, ситно нарязан копър, подправя се на вкус с черен пипер и сол.
Ако е гъсто, можете да го разредите с мляко,...
02 Юни
Руски постен боршИзмийте и почистете зарзавата. Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре.
Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора....
18 Април
2
Вкусна Борш ЧорбаЛукът, морковите, целината и пащърнакът се почистват и се нарязват на дребно. Запържват се в тенджера със загрятото масло и олио за около 5 - 6 минути.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета червено цвекло и картофи...
11 Юни
2
Бял постен боршИзмийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.
В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври.
Нека къкри, докато зеленчуците...
19 Януари
Борш от спанакПредварително измиваме и почистваме спанака.
В тенджера слагаме бульона на котлона да заври. Към него добавяме спанака, заедно с морковите, лука, целината и картофите, нарязани на кубчета. Оставяме да ври на слаб огън,...
26 Януари
Побългарен диетичен боршПочистеното месо се нарязва на едри парчета.
Всички зеленчуци се нарязват на едри кубчета.
Всичко се изсипва в тенджера под налягане заедно с подправките и 1-1.5 литра вода и се вари около 1 час.
Сервира се със...
26 Януари