Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БоршБорш
02 Юни
Цвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода. Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист. Оставя...
Зимна диета с боршЗимна диета с борш
01 Февр.
След това се добавят вода и доматено пюре. След завиране добавяте зеле, чушки, тиквички. Борша трябва да ври 5-8 минути....
Зелен боршЗелен борш
03 Окт.
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват в бульона. Лукът се нарязва на ситно. Морковите се настъргват на средно ренде. Половината от лука и се запържва с половината от моркова в растително масло....
Украински БоршУкраински Борш
01 Дек.
3
В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон. Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
Унгарски боршУнгарски борш
19 Окт.
Измийте и обелете цвеклото, след което го настържете едро. Сложете цвеклото в голяма тенджера, долейте водата и бекона с кост. Оставете да се вари на умерен котлон в продължение на 45 минути, след което добавете захарта...
Московски боршМосковски борш
24 Април
Бульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката. Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
Руски БоршРуски Борш
20 Юни
2
Месото и сланината се нарязват на малки парчета и се слагат да се варят. Ако е необходимо, водата се отпенва /това го няма в оригиналната рецепта за Руски борш, но знаете какво месо продават напоследък по магазините/....
Молдовски боршМолдовски борш
22 Януари
Обелете картофа и го нарежете на едри кубчета. Сложете картофените кубчета заедно със ситно нарязания морков, скълцания лук, също ситно нарязаните цвекло, зеле и магданоз в тенджера. Налейте вода и варете, докато...
Вкусен БоршВкусен Борш
17 Януари
1
За този любим Борш слагаме месото в тенджера с вода и го сваряваме. Почистваме и нарязваме лука, моркова и цвеклото настъргваме на ренде. Задушаваме си зеленчуците на тиган, поръсваме с лимонов сок, готвим за още 5...
Манастирски БоршМанастирски Борш
15 Април
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите. Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
Говежди боршГовежди борш
23 Февр.
Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото. Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Прибавете размитото в малко вода доматено пюре и долейте 1 литър гореща вода. Оставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз. Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
Постен боршПостен борш
08 Август
Запържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода. След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Постен боршПостен борш
15 Окт.
Загрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода. Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
Вегетариански боршВегетариански борш
10 Юни
В кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи. След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок. След като заври, добавяме претритото зеле...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Прибавете размитото в малко вода доматено пюре и долейте 1 литър гореща вода. Оставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз. Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Боршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
Литовски студен боршЛитовски студен борш
02 Юни
Цвеклото и краставицата се настъргват на едро, слагат се в подходящ съд или тенджерка. Добавят се​ кефирът, ситно нарязан копър, подправя се на вкус с черен пипер и сол. Ако е гъсто, можете да го разредите с мляко,...
Руски постен боршРуски постен борш
18 Април
2
Измийте и почистете зарзавата. Нарежете цвеклото на ивички и го задушете в малко мазнина, заедно с оцета, захарта и доматеното пюре. Лукът, морковът и част от магданоза задушете отделно, след което смелете в пасатора....
Вкусна Борш ЧорбаВкусна Борш Чорба
11 Юни
2
Лукът, морковите, целината и пащърнакът се почистват и се нарязват на дребно. Запържват се в тенджера със загрятото масло и олио за около 5 - 6 минути. Добавят се обелените и нарязани на кубчета червено цвекло и картофи...
Бял постен боршБял постен борш
19 Януари
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца. В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври. Нека къкри, докато зеленчуците...
Борш от спанакБорш от спанак
26 Януари
Предварително измиваме и почистваме спанака. В тенджера слагаме бульона на котлона да заври. Към него добавяме спанака, заедно с морковите, лука, целината и картофите, нарязани на кубчета. Оставяме да ври на слаб огън,...
Побългарен диетичен боршПобългарен диетичен борш
26 Януари
Почистеното месо се нарязва на едри парчета. Всички зеленчуци се нарязват на едри кубчета. Всичко се изсипва в тенджера под налягане заедно с подправките и 1-1.5 литра вода и се вари около 1 час. Сервира се със...