Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Джуркана коприва по селскиРазбъркайте тази коприва с яйца и я махнете от котлона при готовност.
Джурканата коприва по селски ще бъде още по-вкусна с домашно приготвени чеснови пърленки.
Добър апетит!...
24 Юни
Супа от коприва по селскиОставете супата от коприва по селски на тих огън да ври до пълното сваряване на ориза....
15 Май
Каша от коприва по селскиОвкусяваме кашата от коприва по селски със чубрицата, солта и черния пипер и премахваме от котлона....
09 Юни
Коприва яхния по селскиДобавяме джурканата коприва към запръжката и оставяме ястието да доуври на тих огън.
Преди поднасяне поръсваме с натрошени орехи....
04 Август
Кьопоолу по селски с извараПоставяме в чиния кьопоолу по селски с извара, като отгоре поръсваме със смлените орехи по желание и поставяме клонка магданоз....
30 Март
Картофи по селски с масНарежете картофите на пръчици, без да ги белите.
Смесете в дълбока купа пушения червен пипер, чубрицата, джоджена и мащерката.
Към микса от подправки добавете и чесън на прах. Посолете.
Загрейте свинската мас....
13 Дек.
1
Агнешко по селски в гювечМесото нарязваме на парчета. Картофите обелваме и нарязваме на кубчета.
Праза и лука почистваме и тях нарязваме на ситно.
Вземаме гювеча, отдолу наливаме олиото и поръсваме с праза и лука. Върху тях готовите нарязани...
28 Ноем.
Боб по селски с кокалиНакисваме боба във вода за една нощ. След това започваме да го варим във вода.
Когато се образува пяна, сменяме водата и отново възвираме. Добавяме накълцания лук и чушки.
Слагаме мазнината и подправките. Накрая влагаме...
13 Ноем.
Дробчета по селски с лукДобре почистените дробчета се накисват с бялото вино поне за 30 минути, най-добре за една нощ. След това се изплакват и подсушават с домакинска хартия, нарязват се на половинки.
Лукът се нарязва на полумесеци, а чушките...
18 Септ.
4
Воденички по селски с доматиПо-големите режем на две, слагаме да се варят.
Към края на варенето слагаме сол.
Когато са полусварени ги вадим в дълбок тиган, добавяме доматите и лука....
12 Май
3
Дроб по селски с лютеницаДробът първо се оставя в тенджера със студена вода, за да се изкисне. Нарязва се на средно големи късчета. Лукът се нарязва на едри парчета.
В дълбок тиган или тенджера се слагат дробът и лукът с малко водичка да се задушат...
28 Септ.
Гъска по селски с гречкаПочистваме и измиваме месото, нарязваме го на порции и ги слагаме в глинен съд.
Наливаме малко вода и варим до полуготовност. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, добавяме ситно нарязания лук и нарязаните на пръчици моркови...
07 Август
Риба по селски с арпаджикНарязаните на кубчета моркови, заедно със ситно нарязаните лук и целина се запържват до зачервяване. Добавят се нарязаните на филийки гъби и домати, както и обеленият арпаджик.
Задушаването продължава, докато доматите...
23 Август
Дробчета по селски с бираИзмитите и добре отцедени пилешки дробчета, се овалват в брашно и се нареждат в подходяща за печене тава.
Включете фурната на 180 градуса и изпечете, докато нарежете продуктите.
Нарязаните продукти сипете върху дробчетата...
04 Юли
Свинско по селски в Instant PotСвинско по селски в Instant Pot може да сервираме с картофена гарнитура....
04 Септ.
Пилешки дробчета по селски с виноДробчетата по селски се готвят до готовност. Поръсва се вкусният аламинут с пресен магданоз.
Декорира се с резенчета лимон!
Бон Апети с моите пилешки дробчета по селски с вино....
06 Април
2
Пресни картофи по селски с бираСервирайте пресните картофи по селски с бира топли, поръсени със ситно нарязан свеж копър.
Добър апетит!...
07 Май
3
Дробчета по селски с много зеленчуциАко обичате повече доматен сос в ястието, може да добавите допълнително по ваш вкус - доматено пюре 2-3 с.л. или още един домат настърган.
И дробчетата по селски са вече готови! Невероятен вкус и аромат!...
22 Септ.
1
Пиле по селски в глинен гювечПилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.
Лукът и чушката се нарязват на едро и се задушава...
03 Февр.
1
Пържено шкембе по селски с маслоКиселите краставички се режат по дължина на тънки ивици, маслините се разполовяват.
В тиган се разтопява повече масло и се слагат шкембето, краставичките и маслините....
27 Септ.
Пилешки дробчета по селски в гювечИзмийте добре пилешките дробчета в гевгир под течаща вода.
Сипете дробчетата в голям тиган с половината олио и ги гответе, докато се изпари напълно водата им. Разбърквайте ги от време на време. Щом започнат да се запичат...
02 Март
1
Пиле по селски в глинен гювечПилето се нарязва на порционни парчета и се овкусява. Олиото се загрява в дълбок тиган и парчетата пилешко се запържват до златисто, след което се прехвърлят в глинен гювеч.
Лукът и чушката се нарязват на едро и се задушава...
03 Февр.
1
Крем карамел по селски в таваЩом захарта се разтопи, махаме тавата от котлона и въртеливи движения, разливаме по цялото дъно карамелизираната захар.
Към него изсипваме яйчената смес и слагаме във фурната на 150 градуса за около 40-45 минути....
04 Дек.