Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печени говежди котлетиНачукваме котлетите много добре.
Нарязваме сланината на парчета и я нареждаме на дъното на пръстен гювеч. Отгоре слагаме котлетите, като ги поръсваме със сол и черен пипер....
23 Февр.
Задушени говежди руладиниНачукваме пържолите много добре и ги запържваме леко в маслото от двете страни. Във всяка пържола слагаме по едно парче от пушената сланина и я завиваме на руло.
Завързваме го добре с конец и нареждаме готовите руладини...
22 Февр.
Говежди бъбреци задушениКогато лукът омекне, добавете говеждите бъбреци, залейте с малко гореща вода и поръсете със сол и черен пипер....
25 Август
Задушени говежди бъбрециПочистваме бъбреците и ги нарязваме внимателно на тънки резени.
В дълбока тенджера слагаме мазнината, след което запържваме лука, нарязан на филийки. Когато лукът омекне, добавяме бъбреците и подправките, заливаме с гореща...
20 Август
Задушени мариновани говежди пържолиВърху тях изсипваме предварително нарязания и задушен лук, размитото доматено пюре с бульона, нарязаната сланина и марината. Захлупваме с капак и печем в умерена фурна за около 90 мин....
22 Февр.
Свински котлети с картофи, задушени в тъмна бираИзмийте котлетите и ги посолете. Подредете ги в тавичка и ги поръсете с подправките. Оставете ги да престоят така около 1 час....
24 Април
Задушени говежди пържоли по унгарскиНачукваме добре пържолите, овалваме ги в брашно и ги изпържваме до златисто. След това ги нареждаме в тенджера.
В същата мазнина прибавяме маслото и задушаваме нарязания на филийки лук и гъбите. Така приготвени ги изсипваме...
22 Февр.
Задушени говежди пържоли с грахИзваждаме говеждите пържоли, прибираме ги на топло, а в мазнината от пърженето слагаме брашното и запържваме до златисто....
14 Септ.
Овнешки задушени котлетиИзмиваме добре котлетите, а гъбите и лука нарязваме на по-едро.
Взимаме гювеч и на дъното му нареждаме нарязаните лук и гъби, а върху тях слагаме котлетите....
05 Март
Задушени свински котлетиВ тиган слагаме маслото и запържваме котлетите от двете страни, след което ги подреждаме в тенджера от йенско стъкло, поставяме върху всеки котлет шайби от лук....
22 Януари
2
Задушени овнешки котлетиНачукваме леко овнешките котлети и ги овкусяваме със сол и черен пипер.
Оставяме ги 30 минути да се овкусят, след което ги запържваме до зачервяване от двете страни в силно загрятото масло....
13 Септ.
Задушени котлети от младо телешкоНасладете се на вашите задушени котлети от младо телешко!...
21 Март
Задушени свински котлети със зеленчуциИзмиваме и изцеждаме пържолите. Начукваме ги с чукче и ги посоляваме с черен пипер и сол. Измиваме гъбите. Тези, които са малки, ги слагаме цели, тези който са малко по-големи ги режем на две.
Морковите ги обелваме и ги...
10 Март
Картофи, задушени с доматиИзпържете ситно нарязания лук в олиото до пожълтяване. Прибавете нарязаните картофи и домати.
Залейте с чаша вода и задушавайте под капак на тих огън.
Малко преди да стане готово добавете дафиновия лист и подправките...
23 Ноем.
Пържоли, задушени в гърнеНачуквате пържолите, поръсвате ги с подправките и добавяте наситнения праз лук.
Оставяте ги да се мариноват 1 нощ.
На сутринта намазвате гърне или гювеч с мас и редите пържолите заедно праза и сварените гъби в гърнето...
30 Окт.
Пържоли, задушени в йенско стъклоСервираме пържолите, задушени в йенско стъкло топли с гарнитура и резен лимон.
Тези пържоли се топят се в устата.
Страхотни са! Да ви е вкусно!...
10 Ноем.
1
Пилешки дробчета задушени в сметанаНакиснете измитите и почистени дробчета в прясното мляко, след като изтече времето, прецедете добре. Нагрейте олиото и добавете ситно нарязаният лук, настърганият морков и прецедените дробчета от млякото и запържете за около...
26 Май
Свински пържоли задушени с гъбиНачукваме си свинските пържоли , леко посоляваме и добавяме черния пипер на вкус.
Заливаме със сока на лимона и оставяме да постоят поне половин час в хладилник, но ако имате достатъчно време по-добре е повече.
Нареждаме...
07 Май
Задушено в мултикукърМесото и зеленчуците се почистват и нарязват, слагат се в купата на мултикукъра.
Добавят се подправките, олиото и водата. Всичко се разбърква добре.
Функция задушаване за един час....
10 Януари
Задушен в масло грахВ дълбок тиган с похлупак се загрява маслото с олиото. В него се запържва до прозрачност наситнения шалот и се добавя грахът.
Запържва се за кратко, добавят се наситнените скилидки чесън и малко вода.
Захлупва се...
24 Ноем.
1
Заек, задушен с тикваРежем заека на порции и го накисваме във вода и оцета за един час.
Приготвяме марината за заешко от 1 ч.ч. вода, виното, нарязания лук, морковите, целината, подправките. В нея слагаме месото за 1 – 2 часа, за да поеме...
26 Март
Задушени с масло миди по бургаскиГотвим около минута и сваляме от огъня задушените с масло миди по бургаски!
Източник: Milena Yarmova от Кулинарна мрежа...
23 Април