Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ДюлиЗа дюлята се смята, че произхожда от Иран. Нейното ботаническо име, Cydonia oblonga, произхожда от района на остров Крит.
Отглеждането на дюли е разпространено в Югоизточна Европа още дори преди отглеждането на ябълки...
05 Ноем.
Тайната на крехкото овнешко месоОвнешкото месо върви с червено вино. Освен мазнината, от овнешкото месо трябва да се махнат и ципите преди да се готви. Най-лесният начин за приготвяне на овнешкото месо е печенето....
28 Дек.
Овнешко паприкашНарязвате месото на не много големи парчета и го запържвате от всички страни в загрятото масло. Прибавяте ситно нарязания лук и запържвате и него.
Поръсвате с малко червен пипер и наливате гореща вода, колкото да покрие...
15 Август
Овнешко вареноВ голяма тенджера изпържете в горещото олио за 12 мин. измитото, подсушено и нарязано на 4 еднакви парчета овнешко месо, като ги обръщате от време на време....
18 Юни
Диета с дюлиВсяка година есента ни очарова с богатството си от плодове, които доставят на тялото нужните за предстоящата зима витамини, минерали, всякакви полезни вещества.
Сред тези плодове е и дюлята, която стои в страни от предпочитанията...
29 Дек.
Овнешко печено бутчеИзмиваме и изчистваме добре бута, като костта изваждаме внимателно. След това начукваме месото добре. На мястото на костта слагаме предварително смесените магданоз, керевиз и горчица и завиваме на руло. Завързваме добре с...
06 Март
Овнешко с лукНарязваме месото на парчета и ги изпържваме с малко мазнина.
След това доливаме малко вода и готвим, докато месото омекне.
Когато това стане, добавяме нарязания на ситно лук и задушаваме.
Добавяме червения пипер...
19 Февр.
Овнешко с картофиМесото се нарязва и се задушава в собствената си мазнина за 15-20 мин.
Слага се олиото и задушаването продължава, след което се прибавят настърганите домати и се залива с топла вода.
Слагаме дафиновия лист, бахар,...
23 Януари
Овнешко по балканджийскиМесото се измива, обезкостява се и се нарязва на хапки. Поставят се в глинено гърне.
Почистваме лука. Нарязваме лука на полумесеци. Нарязваме магданоза и джоджена на ситно. Върху месото слагаме лука, магданоза, джоджена...
07 Август
1
Пълнено овнешко бутчеПриготвянето на пълнен овнешки бут се различава от агнешкия.
Взимаме едно овнешко бутче и внимателно отстраняваме бедрената кост....
17 Август
Овнешко по щирскиНарежете изплакнатото месо на едри парчета, залейте с гореща вода, прибавете оцет, сол и подправките. Варете почти до омекване.
Прибавете нарязаните зеленчуци и картофите. Сварете до готовност....
16 Дек.
Овнешко с магданозНарежете месото на хапки, а лука на ситно. Сложете ги в тенджера под налягане, залейте с 1 ч.ч. гореща вода и посолете. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути.
Когато месото е сварено, прибавете маслото...
22 Юли
Овнешко на тиганДобре е да изберете малко по-тлъсто месо напр. овнешки гърди. Овнешкото се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер.
Загрявате олиото и изпържвате вътре нарязаното месо....
02 Юли
Рулца от овнешкоНарежете овнешкото месо на малки парченца, като премахнете всички възможни тлъстини. Пригответе марината от зехтин, черен пипер, риган и сол на вкус. Поставете вътре месото и го оставете на хладно за няколко часа....
02 Юли
Овнешко с магданозНарежете месото на хапки, а лука на ситно. Сложете ги в тенджера под налягане, залейте с 1 ч.ч. гореща вода и посолете. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути.
Когато месото е сварено, прибавете маслото...
22 Юли
Овнешко със сметанаДобавяме подправките, два-три резена лимон и овнешкото месо, което сме нарязали на 4-5 порции.
Запържваме леко овнешкото от двете страни....
20 Септ.
Правилно съхранение на дюлиОсновните причини за бързото гниене на дюлята могат да бъдат висока влажност и твърде топлата температура в помещението. При спазване на всички правила дюлите могат да се съхраняват месеци, без да нарушават нито вкуса, нито...
25 Септ.
Есенни десерти с дюлиПрез есента можете да изненадате приятели и близки с вкусни десерти с дюли. Лесно се прави сладкиш с дюли.
Необходими продукти: 3 яйца, 2 дюли, половин чаена чаша брашно, половин чаена чаша захар, 1 чаена лъжичка...
15 Ноем.
Съвети при готвенето на ярешко и овнешкоДа не забравяме, че от ярешко и овнешко месо се приготвят и чудесни супи от овнешко и чорби от ярешко. Класика е курбан-чорбата....
10 Март
Овнешко месо във фолиоИзмиваме месото добре и го нарязваме на по-едри парчета. Зеленчуците нарязваме на кръгчета, а подправките на ситно.
Слагаме всичко в дълбок съд и добавяме виното и предварително разтопеното масло. Поръсваме със сол, черен...
06 Март
Овнешко месо с оризИзмиваме месото добре и го нарязваме на порции, които задушаваме в собствената му мазнина и малко сол. След това доливаме топла вода и варим до готовност на месото.
В отделен съд сгорещяваме олиото и маслото и задушаваме...
06 Март