Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Яхния с овнешко и дюлиЯхния с овнешко и дюли
13 Август
Невероятно вкусна яхния с овнешко и дюли!...
ДюлиДюли
05 Ноем.
За дюлята се смята, че произхожда от Иран. Нейното ботаническо име, Cydonia oblonga, произхожда от района на остров Крит. Отглеждането на дюли е разпространено в Югоизточна Европа още дори преди отглеждането на ябълки...
Тайната на крехкото овнешко месоТайната на крехкото овнешко месо
28 Дек.
Овнешкото месо върви с червено вино. Освен мазнината, от овнешкото месо трябва да се махнат и ципите преди да се готви. Най-лесният начин за приготвяне на овнешкото месо е печенето....
Овнешко паприкашОвнешко паприкаш
15 Август
Нарязвате месото на не много големи парчета и го запържвате от всички страни в загрятото масло. Прибавяте ситно нарязания лук и запържвате и него. Поръсвате с малко червен пипер и наливате гореща вода, колкото да покрие...
Овнешко рагуОвнешко рагу
23 Ноем.
Поднесете овнешкото рагу със ситно нарязан магданоз или копър....
Овнешко вареноОвнешко варено
18 Юни
В голяма тенджера изпържете в горещото олио за 12 мин. измитото, подсушено и нарязано на 4 еднакви парчета овнешко месо, като ги обръщате от време на време....
Диета с дюлиДиета с дюли
29 Дек.
Всяка година есента ни очарова с богатството си от плодове, които доставят на тялото нужните за предстоящата зима витамини, минерали, всякакви полезни вещества. Сред тези плодове е и дюлята, която стои в страни от предпочитанията...
Овнешко печено бутчеОвнешко печено бутче
06 Март
Измиваме и изчистваме добре бута, като костта изваждаме внимателно. След това начукваме месото добре. На мястото на костта слагаме предварително смесените магданоз, керевиз и горчица и завиваме на руло. Завързваме добре с...
Овнешко с лукОвнешко с лук
19 Февр.
Нарязваме месото на парчета и ги изпържваме с малко мазнина. След това доливаме малко вода и готвим, докато месото омекне. Когато това стане, добавяме нарязания на ситно лук и задушаваме. Добавяме червения пипер...
Овнешко с картофиОвнешко с картофи
23 Януари
Месото се нарязва и се задушава в собствената си мазнина за 15-20 мин. Слага се олиото и задушаването продължава, след което се прибавят настърганите домати и се залива с топла вода. Слагаме дафиновия лист, бахар,...
Овнешко по балканджийскиОвнешко по балканджийски
07 Август
1
Месото се измива, обезкостява се и се нарязва на хапки. Поставят се в глинено гърне. Почистваме лука. Нарязваме лука на полумесеци. Нарязваме магданоза и джоджена на ситно. Върху месото слагаме лука, магданоза, джоджена...
Пълнено овнешко бутчеПълнено овнешко бутче
17 Август
Приготвянето на пълнен овнешки бут се различава от агнешкия. Взимаме едно овнешко бутче и внимателно отстраняваме бедрената кост....
Пилаф с овнешкоПилаф с овнешко
16 Дек.
Готовото овнешко се прехвърля в тавичка и се сервира....
Овнешко по щирскиОвнешко по щирски
16 Дек.
Нарежете изплакнатото месо на едри парчета, залейте с гореща вода, прибавете оцет, сол и подправките. Варете почти до омекване. Прибавете нарязаните зеленчуци и картофите. Сварете до готовност....
Овнешко с магданозОвнешко с магданоз
22 Юли
Нарежете месото на хапки, а лука на ситно. Сложете ги в тенджера под налягане, залейте с 1 ч.ч. гореща вода и посолете. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути. Когато месото е сварено, прибавете маслото...
Овнешко на тиганОвнешко на тиган
02 Юли
Добре е да изберете малко по-тлъсто месо напр. овнешки гърди. Овнешкото се нарязва на парчета и се овкусява със сол и черен пипер. Загрявате олиото и изпържвате вътре нарязаното месо....
Овнешко с булгурОвнешко с булгур
19 Юни
Поднасяме овнешкото с гарнитура от спапак и булгур....
Рулца от овнешкоРулца от овнешко
02 Юли
Нарежете овнешкото месо на малки парченца, като премахнете всички възможни тлъстини. Пригответе марината от зехтин, черен пипер, риган и сол на вкус. Поставете вътре месото и го оставете на хладно за няколко часа....
Овнешко с магданозОвнешко с магданоз
22 Юли
Нарежете месото на хапки, а лука на ситно. Сложете ги в тенджера под налягане, залейте с 1 ч.ч. гореща вода и посолете. Затворете капака и варете на тих огън около 30 минути. Когато месото е сварено, прибавете маслото...
Овнешко със сметанаОвнешко със сметана
20 Септ.
Добавяме подправките, два-три резена лимон и овнешкото месо, което сме нарязали на 4-5 порции. Запържваме леко овнешкото от двете страни....
Правилно съхранение на дюлиПравилно съхранение на дюли
25 Септ.
Основните причини за бързото гниене на дюлята могат да бъдат висока влажност и твърде топлата температура в помещението. При спазване на всички правила дюлите могат да се съхраняват месеци, без да нарушават нито вкуса, нито...
Есенни десерти с дюлиЕсенни десерти с дюли
15 Ноем.
През есента можете да изненадате приятели и близки с вкусни десерти с дюли. Лесно се прави сладкиш с дюли. Необходими продукти: 3 яйца, 2 дюли, половин чаена чаша брашно, половин чаена чаша захар, 1 чаена лъжичка...
Съвети при готвенето на ярешко и овнешкоСъвети при готвенето на ярешко и овнешко
10 Март
Да не забравяме, че от ярешко и овнешко месо се приготвят и чудесни супи от овнешко и чорби от ярешко. Класика е курбан-чорбата....
Овнешко месо във фолиоОвнешко месо във фолио
06 Март
Измиваме месото добре и го нарязваме на по-едри парчета. Зеленчуците нарязваме на кръгчета, а подправките на ситно. Слагаме всичко в дълбок съд и добавяме виното и предварително разтопеното масло. Поръсваме със сол, черен...
Овнешко месо с оризОвнешко месо с ориз
06 Март
Измиваме месото добре и го нарязваме на порции, които задушаваме в собствената му мазнина и малко сол. След това доливаме топла вода и варим до готовност на месото. В отделен съд сгорещяваме олиото и маслото и задушаваме...