Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печено от младо свинско (Ретро рецепта)По време на печенето на свинското постоянно го заливайте с малко вода, за да не загори.
Печеното от младо свинско (Ретро рецепта) е готово....
30 Април
Бял ориз с младо свинско с кожаНарязвате месото на порции и осолявате. Хубаво го натривате с червен пипер и малко черен. Нарязвате лука и слагате в тава с олио, подреждате плътно месото и доливате вода.
Покривате с алуминиево фолио и слагате да се...
09 Окт.
ПразСвинско с праз и пържоли с праз са класика в жанра. Същото се отнася и за зимните баници с праз....
07 Дек.
Горещо младо виноНалейте червеното вино в дълбока тенджерка. Загрейте го до 40 градуса. Добавете стафидите, меда и подправките(без дафиновия лист). Разбъркайте до пълното разтопяване на меда. Загрейте сместа постепенно до кипване.
Добавете...
03 Януари
1
Младо говеждо печеноНарязваме морковите на тънки ивички. Месото овкусяваме със сол и черен пипер и шпиковаме с нарязаните моркови.
Прехвърляме говеждото в намазнена тава, заливаме го с 1 винена чаша гореща вода и печем на умерена фурна,...
14 Септ.
Свинско с празМесото нарязано на парчета се пържи в мазнина. Посолява се.
Слага се лукът нарязан на дребно. Когато се позадуши, се прибавя и брашното. Задушаването продължава, докато брашното стане златисто.
Прибавя се доматеното...
23 Септ.
Вкусно свинско с празДобавяме предварително измития и нарязан праз лук към задушеното свинско.
Пържим до златисто и сервираме топлото и вкусно свинско с праз с подходяща гарнитура....
04 Ноем.
Печено свинско с празПоръсете със сминдух и поднесете печеното свинско с подходяща гарнитура.
Печеното свинско с праз е готово....
24 Април
1
Младо зеле, печено със сметанаПразът се нарязва на тънки кръгчета. Морковите се настъргват на едро. Яйцата се сваряват, обелват се и се нарязват на едро. Чесънът се реже на ситно.
В загрято олио се пържат морковите и празът за 3 минути. Свалят се...
23 Юни
Бистра супа от младо петлеПетлето се измива добре, нарязва се на парчета и заедно с дреболиите (без дробчето), 1 глава лук и няколко стръкчета прясна чубрица се слага в херметическа тенджера.
Долива се вода и тенджерата се слага на котлона на...
20 Август
Задушени котлети от младо телешкоНасладете се на вашите задушени котлети от младо телешко!...
21 Март
Гювечета със свинско и празГювечетата със свинско се връщат във фурната до забулването на яйцата.
Добър апетит!...
24 Ноем.
1
Свинско с праз и доматиСвинското месо се нарязва на хапки и се слага да се изпържи в сгорещена мазнина.
Към него се прибавят чушките и праз лукът, нарязан на колелца.
След като се позапържат, се слагат доматите, нарязани на дребно....
11 Юни
1
Кавърма с праз и свинскоНарязваме месото на хапки и го запържваме в олио или мас. Изваждаме го в чиния.
В мазнината запържваме нарязаният праз. Прибавяме доматеното пюре, подправките и нарязаните зелени домати. Наливаме малко вода и виното и...
26 Окт.
6
Свинско с Праз и ЯйцаВ тиган в олио се запържва до златисто нарязаното на кубчета свинско месо. С решетъчна лъжица се изважда и в същата мазнина се слага почистения от външните листа и нарязан на шайби праз....
03 Окт.
2
Свинско с праз и лападMесото се изчиства от сланината и се нарязва на малки кубчета.
Лападът се измива и нарязва на тънки ивици. Праза го нарязваме на кръгчета.
Кипваме 1 литър подсолена вода и добавяме месото да ври до готовност.
В отделна...
04 Ноем.
Вкусна манджа свинско с праз- 1 с.л. брашно
- добавям домати /пюре/
- подправките черен пипер, чубрица, сух чесън, млян кимион
- сол и червен пипер
- месен бульон (от месото)
Добавям предварително свареното свинско....
27 Ноем.
5
Свинско с праз и гъбиГотвим на среден огън, за да не загори пърженото свинско, докато изври водата и остане на мазнина (около 30-35 минути).
Свинското с праз и гъби е много вкусно!...
24 Май
4