Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БоршЦвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода.
Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист.
Оставя...
02 Юни
Зимна диета с боршЧували сме много за различни диети, някои от които се основават на екзотични храни, други предполагат много специални правила. Оказва се, че можете да отслабнете и с борш.
Диетата с борш е особено подходяща за зимата...
01 Февр.
Вкусен БоршПокриваме вкусния Борш с капак и готвим за около 10 минути.
Сервираме със сметана и поръсен пресен магданоз вкусен Борш....
17 Януари
1
Молдовски боршОвкусете Молдовския борш със сол, копър и поднесете с 1-2 с.л. кисело мляко или сметана във всяка порция борш.
P.S. Молдовският борш трябва да е кисел и не се добавя захар....
22 Януари
Руски БоршПо желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип.
Лично аз не го правя, въпрос на вкус!
Приятен апетит!...
20 Юни
2
Говежди боршНарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото.
Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
23 Февр.
Манастирски БоршИзмийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета.
Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите.
Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
15 Април
Супа БоршОставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз.
Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
08 Юли
4
Постен боршЗапържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода.
След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
08 Август
Московски боршБульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката.
Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
24 Април
Украински БоршВ голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон.
Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
01 Дек.
3
Домашен боршКогато сервирате, сложете в порциите борш сметана и поръсете с магданоза и копъра....
03 Ноем.
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.
Вегетариански боршВ кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи.
След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок.
След като заври, добавяме претритото зеле...
10 Юни
Постен боршЗагрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода.
Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
15 Окт.
Литовски боршЗеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета.
Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
19 Септ.
Супа БоршОставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз.
Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
08 Юли
4
Тайните на вкусния руски боршБоршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
15 Септ.
1
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаНа френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо.
Характеристики на сиренето Шаури
Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
24 Ноем.
Литовски студен боршТова не е типичният топъл борш и напомня донякъде на нашенския таратор.
Разхлаждащ, вкусен и засищащ литовски студен борш....
02 Юни
Руски постен боршГотовия борш сервирайте със счукан чесън. Поръсете ястието с магданоз и копър.
Руският постен борш е готов....
18 Април
2
Бял постен боршИзмийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца.
В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври.
Нека къкри, докато зеленчуците...
19 Януари
Полски бял боршКопърът, магданозът и чесън нарязваме на много ситно, празът и лукът нарязваме на кръгчета. Обелените картофи се нарязват на кубчета 2. 5 см. Пушената наденица и нея нарязваме на кръгчета около 2.5 см., изсипваме половин...
11 Януари