Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БоршБорш
02 Юни
Цвеклото се вари в подсолена вода за 15 мин. Подсушава се и се охлажда в студена вода. Бели се и се реже на парчета 2.5 см. Лукът и празът се задушават до пълно омекване. Прибавя цвеклото и дафиновият лист. Оставя...
Зимна диета с боршЗимна диета с борш
01 Февр.
Чували сме много за различни диети, някои от които се основават на екзотични храни, други предполагат много специални правила. Оказва се, че можете да отслабнете и с борш. Диетата с борш е особено подходяща за зимата...
Вкусен БоршВкусен Борш
17 Януари
1
Покриваме вкусния Борш с капак и готвим за около 10 минути. Сервираме със сметана и поръсен пресен магданоз вкусен Борш....
Молдовски боршМолдовски борш
22 Януари
Овкусете Молдовския борш със сол, копър и поднесете с 1-2 с.л. кисело мляко или сметана във всяка порция борш. P.S. Молдовският борш трябва да е кисел и не се добавя захар....
Руски БоршРуски Борш
20 Юни
2
По желание готовият Борш се застройва със сметана или яйце и лимонов сок, което е по руски тертип. Лично аз не го правя, въпрос на вкус! Приятен апетит!...
Зелен боршЗелен борш
03 Окт.
Обикновено зеленият борш се сервира със заквасена сметана или майонеза....
Говежди боршГовежди борш
23 Февр.
Нарязваме месото на парчета и го сваряваме в подсолена вода до полуготово състояние. През това време нарязваме всички зеленчуци на едри парчета и ги прибавяме към месото. Добавяме и подправките и сол на вкус и варим ястието...
Манастирски БоршМанастирски Борш
15 Април
Измийте и обелете червеното цвекло картофите, морковите и ги нарежете на малки кубчета. Измийте, почистете и нарежете на ситно праз лука, червеното зеле, кромида и доматите. Гъбите ги почистете и нарежете на филийки...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Оставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз. Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
Постен боршПостен борш
08 Август
Запържете в маслото и олиото нарязани лук, целина и моркови. Задушете ги за 10-15 минути и разредете с около 3 л вряла вода. След кипването добавете почистените и нарязани на кубчета картофи, както и измития ориз. Варете...
Московски боршМосковски борш
24 Април
Бульонът се кипва и в него се сипват нарязаните кренвирши, месото и шунката. Цвеклото, морковите и лукът се нарязват и се задушават в мазнината, заедно със захарта и доматеното пюре, в което е разтворено брашното. Сместа...
Украински БоршУкраински Борш
01 Дек.
3
В голяма тенджера се слагат червеното цвекло, морковите, ряпата, пащърнакът, керевизът, картофът, зелето, празът и зеленчуковият бульон. Добавя се с бъркане доматеното пюре, черния пипер на зърна, дафиновия лист, оцета...
Унгарски боршУнгарски борш
19 Окт.
Поднесете унгарския борш с хрупкав хляб и малко копър....
Домашен боршДомашен борш
03 Ноем.
Когато сервирате, сложете в порциите борш сметана и поръсете с магданоза и копъра....
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Вегетариански боршВегетариански борш
10 Юни
В кипяща подсолена вода слагаме нарязаните на парчета картофи. След 5 минути добавяме запържения в олиото лук, настърганите цвекло и морков, нарязаната чушка и доматения сок. След като заври, добавяме претритото зеле...
Постен боршПостен борш
15 Окт.
Загрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода. Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка...
Литовски боршЛитовски борш
19 Септ.
Зеленият лук, магданозът и копърът се нарязват ситно и се посоляват. А яйцата, картофите, краставицата и цвеклото се нарязват на кубчета. Добавят се сметаната, горчицата, майонезата и пресованият чесън. Всичко се разбърква...
Супа БоршСупа Борш
08 Юли
4
Оставете Борш-а да се довари и подправете с накълцан магданоз. Поднесете порция супа Борш с лъжица заквасена сметана....
Тайните на вкусния руски боршТайните на вкусния руски борш
15 Септ.
1
Боршът е ястие, типично за Русия и Украйна. Тайната в приготвянето му е основната съставка – червеното цвекло. В зависимост от региона, в който се приготвя, му се добавят още гъби, домати, телешко месо, моркови...
Сирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сиренаСирене Шаури (Chevre) - кралят на френските меки сирена
24 Ноем.
На френската кулинарна традиция дължим и сиренето Шаури (Chevre), което заслужава специално внимание - ето защо. Характеристики на сиренето Шаури Шаури е меко френско сирене от едноименния регион....
Литовски студен боршЛитовски студен борш
02 Юни
Това не е типичният топъл борш и напомня донякъде на нашенския таратор. Разхлаждащ, вкусен и засищащ литовски студен борш....
Руски постен боршРуски постен борш
18 Април
2
Готовия борш сервирайте със счукан чесън. Поръсете ястието с магданоз и копър. Руският постен борш е готов....
Бял постен боршБял постен борш
19 Януари
Измийте всички зеленчуци и ги нарежете на малки парченца. В тенджера с дебело дъно сложете морковите, зелето, картофите, лука и чесъна. Добавете бульона и / или водата. Оставете бавно до заври. Нека къкри, докато зеленчуците...
Полски бял боршПолски бял борш
11 Януари
Копърът, магданозът и чесън нарязваме на много ситно, празът и лукът нарязваме на кръгчета. Обелените картофи се нарязват на кубчета 2. 5 см. Пушената наденица и нея нарязваме на кръгчета около 2.5 см., изсипваме половин...