edin.bg»Статии»Свободно Време»Най-скъпите модели коли

Най-скъпите модели коли

Най-скъпите коли в света

В света на колите да бъде създадена най-бързата и най-комфортна кола е въпрос на възможности и на пари. Все по-скъпи и интересни автомобили се появяват на пазара и кои от кои с по-бързo ускорение до 100 км/час, повече удобство, повече лукс, по-интересен дизайн и съответно по-висока цена.

Ако и вие си имате любим модел кола, разгледайте класацията на най-скъпите автомобили в света.

9. Koenigsegg CCXR

Започваме с номер девет - Koenigsegg CCXR. Този уникален автомобил може да бъде ваш за баснословната сума от 1.3 млн. долара. Всъщност за колата парите може и да си заслужават, но определено не е подходяща за нашите пътища.

8. Maybach Landaulet

Един номер по-близо до първото място е отреден за Maybach Landaulet. Това симпатично возило може да влезе и във вашия гараж за 1, 4 млн. долара. Може да достигне до 250 км/час, а гюрукът се сваля, като мястото на шофьора, както и седалката до него остават покрити. Свалянето и вдигането на капака стават за не повече от 16 секунди.

7. Lamborghini Reventon Roadster

Ако смятате, че това все пак не е вашият автомобил, може би ще харесате следващото предложение - Lamborghini Reventon Roadster. За Lamborghini можем да говорим доста дълго – в крайна сметка, тази марка говори сама за себе си. Всички коли за въплъщение на лукс и бързи скорости и Lamborghini Reventon Roadster не се отличава с нещо от предишните модели на марката. Можете да си го закупите на цена от 1.56 млн. долара.

6. Pagani Zonda Cinque Roadster

Спортните автомобили Пагани Зонда се произвеждат в Италия от 1999 г. насам. Този модел на Пагани Зонда ускорява от 0 до 100 км/ч за времето от 3, 4 секунди. Максималната скорост на модела е 349 км/ч. Последните модификации за този модел са с допълнителни въздушни спирачки, наричани антикрила, които спомагат за по-бързото спиране на автомобила. Цената му е 1.6 млн. долара.

5. Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport
Снимка: mark_az / pixabay.com

Този страхотен автомобил ускорява до 100 км/ч дори по-бързо и от Пагани Зонда, а именно за скромните 2.5 сек, а максималната му скорост е 407 км/час. Цената на този модел на Bugatti е 2 млн. долара.

4. Ferrari 599XX

Всички сме чували за Ферари, а и си спомняме злополучният подарък, който Слави Трифонов подари в един свой проект. Тогава колата не успя да запали или поне не успя от първия път. С Ferrari 599XX обаче едва ли ще имате подобен проблем. Много екстремно и луксозно возило, което може да бъде закупено на скромната цена от 2 млн. долара.

3. Lamborghini Sesto Elemento

Цената на този модел на Ламборджини е 2.2 млн. долара. Максималната скорост, която може да „вдигне” автомобила е 350 км/ч. Двигателят е с 570 конски сили. Дизайнът е много интересен и Ламборджини отново не са изневерили на стила си.

2. Bugatti Veyron Super Sport

Автомобилът има 16 цилиндров двигател, 1200 конски сили. Този скъп и мощен автомобил може да бъде на всеки, който отброи за него сумата от 2.4 млн. долара. Максималната скорост на колата е 431 км/ч, като с това си постижение, колата става най-бързата в световен мащаб.

1. Lykan Hypersport

Lykan Hypersport - най-скъпите коли
Снимка: FarkhodVakhob9TJK9 / pixabay.com

Новият отличник в класацията на най-скъпите коли. Тази кола струва с над 1 млн. долара повече от досегашното най-мощно и луксозно возило Bugatti Veyron Super Sport. Ливанското съкровище струва около 3, 5 млн. долара и от него ще има произведени скромните 7 броя.

Уникалната цена не е само за 750-те конски сили на автомобила, а и за инкрустираните диаманти в предните и задни LED светлини на колата. Едва ли ще ви изненада, че салонът е кожен, а шефовете са от злато. И това съвсем не е всичко. Златото присъства и по таблото на най-скъпото возило в света. LykanHypersport е автомобил, произведен в Италия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest