edin.bg»Статии»Свободно Време»Най-забавните пожелания за сватба

Най-забавните пожелания за сватба

Най-забавните пожелания за сватба

Няма как да не сте чували приказката За едни сватба, за други брадва. Ясно е обаче, че когато искате да пожелаете нещо на бъдещите младоженци не можете да използвате такива изрази, колкото и оригинални ви се ще да бъдете. Едно е пожеланията за сватба да са забавни и съвсем друго да са груби.

Когато искате да пожелаете нещо забавно на бъдещите младоженци, е най-лесно да намерите вече написани пожелания, каквито има навсякъде из интернет пространството.

Или да се възползвате от онези, които са изписани върху картичките за сватба. Тук ще ви предложим няколко по-креативни идеи, от които можете да се възползвате и да ги добавите към личното си пожелание към младоженците.

Най-забавните пожелания за сватба

В случай че имената на булката и младоженеца съдържат явен смисъл в себе си, то непременно се възползвайте, защото така ще сте особено оригинални. Така например, ако булката се казва Надежда, а младоженецът е Любомир или Любослав (все имена, свързани с любов), то можете да вметнете, че техният брак не само ще е осеян с любов, но и ще е вечен, защото надеждата умира последна.

Ако пък булката е Радостина, а младоженецът се казва Божидар, то може да изтъкнете, че бракът на двамата влюбени ще е белязан само от радости, защото е истински Божи дар.

Помислете върху професиите, които упражняват булката или младоженеца, защото и в тази насока могат да бъдат измислени много забавни пожелания. Можете да намерите разни цитати, свързани с различните професии, и да ги добавите към личното си послание. Агата Кристи например има много идейно изказване относно археолозите, което гласи Археологът е най-добрият съпруг, който всяка жена може да има; колкото по-възрастна става, толкова той се интересува повече от нея.

Ако сте гост от страна на булката и тя се занимава в сферата на банковото дело или имотите, можете към речта си шеговито да ѝ пожелаете да вярва на съпруга си и да го обича, но да гледа да запише възможно най-много имоти на свое име.

Проверете какво се е случило някога на датата, определена за сватбата. Избирайте естествено само хубави събития и ги вмъкнете в пожеланията си. Можете дори да потърсите някои звездни бракове, състояли се на същата дата и да споменете, че след като са звездни избраната дата носи добър късмет на младоженците. Проверете задължително обаче дали въпросните звездни бракове не са се разтрогнали и избирайте само онези, които са се доказали във времето.

Забавни мисли за брака

Пожелания за сватба

Съществуват и много забавни мисли, свързани с брака, като например тази, че макар полигамията да има някои свои предимства, все пак моногамията е за предпочитане. Едно е да ти се налага да се срещаш само с една тъща или свекърва и съвсем друго, ако те са десетки на брой…

Не на последно място, би било идейно да цитирате какво казват за любовта някои известни личности. Ето няколко примера:

- Катрин Хепбърн: „Любовта няма нищо общо с това, което очакваш да получиш- общо има единствено с това, което си готов да дадеш“.

- Брайън Макгил: „Няма любов без прошка и няма прошка без любов“.

- Лао Дзъ: „Да си много обичан от някого ти дава сила, докато да обичаш някого силно ти дава смелост.“

- Мартин Лутър: „Няма по-любяща, приятелска и чаровна връзка, съюз или компания от добрия брак.“

- И за финал цитат от филма „Когато Хари срещна Сали“: Когато осъзнаеш, че искаш да прекараш остатъка от живота си с някого, ти искаш този остатък на живота ти да започне колкото се може по-скоро.“

Вижте още:

- Мили пожелания за любимата;

- Пожелания за кръщене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest