edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Домашни спрейове против комари

Домашни спрейове против комари

домашен спрей срещу комари
Електронен термометър за деца-35%
Препоръчано за теб:
Електронен термометър за деца
8.50 лв.
5.50 лв.
Виж ››

Лятото е най-дългоочакваното време в годината, което свързваме с приятните топли дни, летните ни любими дрехи и красивия мирис на морето.

Макар че на пръв поглед лятото изглежда перфектния период от годината, то той също крие своите недостатъци. Единственото несъвършенство на любимия ни сезон са комарите, които идват неканени и причиняват неприятни ухапвания.

Причиненият дискомфорт от похищението на тези насекоми ни кара да търсим всяко лято различни начини, по които успешно да се справим с вредителите.

Мнозина обаче отхвърлят алтернативата да се доверят на химичните спрейове на пазара, които макар да осигуряват защита, се оказват и до някаква степен вредни за кожата.

Добрата новината е, че съществуват ефективни алтернативи, които можете да си приготвите в домашни условия. Ето кои са домашните спрейове против комари и как да ги приготвите сами:

Домашен репелент от етерични масла

За рецептата са ви необходими 10 капки масло от евкалипт, 15 капки масло от лавандула, 10 капки лимоново масло, ¼ чаша лимонов сок, 10 капки масло от мента. В бутилка със съвместимост от 500 мл смесете маслата и ги допълнете с вода. След като добре разклатите бутилката, то с нея можете да напръскате помещението.

Репелент от мента

репелент от мента срещу комари

Маслото от мента може самостоятелно да се използва като защитен спрей против комари. Силният аромат на маслото е достатъчно ефективен, за да отблъсне насекомите в помещението.

Репелент от лимонов евкалипт

Маслото от лимонов евкалипт е ефективен защитен спрей против комари. Можете да го впръснете в помещението и това ще ви осигури свежест в стаята и същевременно – сигурна защита.

Мазило против комари

В домашни условия можете да си приготвите чудесно мазило, с което да се избавите от насекомите. За целта са ви необходими 50 мл масло от авокадо, 5 капки лимонена трева, 5 капки цитронела, 5 капки мента и 7 капки лавандула. Смесете маслата и ще получите домашен крем, който можете да прилагате върху кожата си и така да се предпазите от ухапвания.

Защитен домашен ароматизатор

За да постигнете свеж мирис у дома, както и защита против насекоми, то се нуждаете от само два продукта – лимон и карамфил на зрънца. Разрязвате лимона на две части, в които попивате зрънцата. Накрая поставяте разрязания лимон на две места в помещението и ще получите приятен мирис, както и мощна превенция против нахлуването на комари.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest