edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Козметика за поддържана брада

Козметика за поддържана брада

Козметика за поддържана брада

Идеалната гладка кожа е мечта за дамите, но мъжката визия може да получи интересен акцент с наличието на брада. С нея цялостното мъжко излъчване става привлекателно и завършено.

Мъжете с брада могат да бъдат много интересни и привлекателни, като не става въпрос за свободно израсналото в различни посоки и безразборно окосмяване по лицето, а поддържана брада - гъста и добре оформена, придаваща самочувствие и самоувереност на мъжа.

За да се постигне търсения ефект, са необходими грижи и набор козметика. Грижите за брадата включват:

- Миене;

- Подрязване;

- Подхранване;

- Сресване;

- Финален стайлинг.

Поддържана брада

Брадата има редица особености, включващи най-вече по-особената структура на косъма. Космите са твърди, понякога враснали и това пречи на лесното оформяне. Целта е косъмът да стане по-мек и годен за манипулиране. За да се даде правилната основа и отправна точка на растящата брада, са необходими масла и балсами за брада, с които кожата да се поддържа добре хидратирана.

Когато брадата вече е достатъчно пораснала, на преден план излиза нейната добра поддръжка. Тя включва добра хидратация на кожата на лицето, хигиена, оформяне е ароматизиране.

Миене на брадата

Както косата, брадата също се нуждае от редовно измиване. Хигиената на тези косми има по-различни изисквания. Необходимо е да се използва специален шампоан за брада поне няколко пъти в седмицата. Агресивни сапуни или шампоани обаче може да докарат пърхот или суха кожа в тази част на лицето. Най-замърсено е около устата и ноздрите. Сърбежите там са индикация, че има натрупани мъртви кожни клетки. Почистващите гелове за лице и брада са това, което може да реши въпроса при твърде чувствителната кожа на лицето.

Подрязване и оформяне на брада

Дължината на косъмчетата по брадата е нужно да се поддържа еднаква. Специалните ножички за подрязване на брадата са от инструментариума, които са задължителни за целта. Подстригването при някои мъже е на 2 седмици, други се нуждаят само веднъж в месеца от тази процедура.

Сресване на брада

Ако брадата е малко по-дълга, специалните гребенчета и четки трябва да влязат в употреба. Те ексфолират и подсилват космените фоликули.

Козметика за поддържана брада

Подхранване и стилизиране на брадата

За подхранване се използват специализирани продукти като маслото за брада и олиото за нея. Балсамът също е необходим продукт, защото подхранва косъмчетата и укротява стърчащите от тях.

Финален стайлинг на брадата

Най-често се използва вакса за брада, която заглажда и оформя космите в желаното положение. Това е финалният акорд в грижата за визията на брадата, придаващ вид на джентълмен на всеки мъж. Ароматизираните продукти правят брадата да ухае приятно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати