edin.bg»Статии»Как да»Ако носите часовник на ръката си, вижте това

Ако носите часовник на ръката си, вижте това

Ако носите часовник на ръката си, вижте това

Аксесоарите играят изключително важна роля в цялостния ни образ. Те добавят една особена нотка на изисканост и изтънченост дори и в най-обикновените на пръв поглед дрехи.

Един от най-обичаните аксесоари от мъжете и жените са именно стилните часовници, които ефектно допълват всеки образ и го ъпгрейдват на ново по-стилно ниво.

Въпреки красотата на часовниците, специалистите смятат, че те могат да са истинска бомба със закъснител за нашия организъм. Причината за това е много простичка, макар че не всеки би сетил, а именно учените са открили това, че този аксесоар е три пъти по-замърсен от тоалетната чиния. Това бе публикувано в официалната статия на вестник Метро.

Публикацията се основава на изследване, което е било проведено от фирмата Тик уочис. При него са били взети натривки от общо 10 вида различни часовници и специалистите са търсили различни бактерии или плесени на тях.

Количеството на открити бактерии е било различно и така например при мъжките ръчни модели те са били цели осем пъти повече от тези, които могат да се открият на тоалетната чиния.

Моделите часовници с пластмасови или пък с кожени каишки са по-замърсени, в сравнение с тези, които са метални. Причината за това е много проста, а именно - хората не почистват своите часовници и на тях се трупат бактерии.

Часовник на ръката

При проучването се е оказало, че цели 24% от британците никога в живота си не са почиствали часовниците си. От друга страна 21% пък ги почистват веднъж на половин година, което също е крайно недостатъчно.

Изключително интересен момент е това, че в хода на проучването се е оказало, че жените по-малко се грижат за часовниците си сравнение със силния пол. Именно затова е важно да почиствате часовниците си, ако обичате и вие този аксесоар, допълвайки с него вашите образи.

Правете това всяка вечер с мека кърпичка. За целта можете да използвате тези, които са предназначени за почистването на стъклата на очилата. Основно почистване на часовника пък се прави веднъж на месеца, когато се отделя особено внимание на всички малки детайли, за да може така да се избавите от бактериите, които е възможно да се намират на него.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати