edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Защо да пием вода на гладно всяка сутрин?

Защо да пием вода на гладно всяка сутрин?

Защо да пием вода на гладно всяка сутрин

Около 70 процента от човешкото тяло се заема от водата. Тя има жизнено важно значение при поддържането на функциите му. Ако нуждата от вода не се задоволи, настъпват проблеми от здравно естество. Хипертонията, мигрената, ставните заболявания, камъните в бъбреците, белодробната туберкулоза и някои от видовете рак има като своя първопричина хроничният недостиг на вода в тялото.

Хидратацията на тялото е нужда, която трябва всекидневно да задоволяваме. Най-често пием вода по време и след хранене, след тренировки или физическа работа, при които губим вода. Рядко се споменава за пиенето на вода сутрин на гладно, а това е много полезна практика. Защо да пием вода на гладно сутрин?

- Заради детокс ефекта, който водата упражнява на гладно. Навлизането на водата подтиква червата да се движат. През нощта тялото е работило и отделило токсините. Ако веднага със ставането пием вода, тя отмива тези вредни натрупания и освежава и ободрява организма.

- Подобряват се метаболитните процеси. При пиене на вода, без наличие на храна в стомаха, метаболизмът се засилва. Това пък подобрява храносмилателната активност. Дебелото черво се прочиства и се улеснява усвояването на храната.

- Отслабването е по-лесно. Отделянето на вредните токсини се улеснява, ако се пие вода на гладно, а това подобрява храносмилането и регулира апетитът. Поддържането на оптимално тегло става естествен процес.

- Кожата засиява. Водата хидратира тялото, а това увеличава притока на кръв към горния кожен слой. Тялото отделя повече токсини и кожата се прочиства и заблестява.

Пийте вода за енергия и здраве

- Косата расте здрава и блестяща. Пиенето на вода подхранва косъма от основата му, тъй като четвърт от теглото на косъма е вода. Ако тя е в недостиг, косата е тънка и лесно чуплива. Може да се наблюдава и поява на косопад.

- Подобрява работата на пикочния мехур и бъбреците. Когато започваме деня с чаша вода на гладно пикочният мехур и бъбреците първи започват своята работа. Това ги пази от инфекции и натрупване на камъни.

- Имунната система получава силен стимул. Изпиването на чаша вода оказва стимулиращ ефект върху лимфната система, а това задейства имунитета. Здрава имунна система означава по-рядка среща с вируси и силни позиции в борбата със сезонните инфекции.

Пиенето на вода още със събуждането кара тялото за заработи активно. Пийте вода още със събуждането и ще усетите ефекта от този полезен навик.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати