edin.bg»Статии»Свободно Време»Хобита за момчета

Хобита за момчета

Хобита за момчета

Момчетата обичайно си падат по бойни спортове, футбол или други групови спортове за мъже, по коли, мотори и какво ли още не. Някога за свое хоби те са избирали да четат книги за индианци, да събират фигури на войничета, стъклени топчета или дори военни медали. Тук обаче ще ви покажем какво не само би било интересно и полезно на днешните момчета, но и какво с удоволствие биха превърнали в свое хоби.

Умения за оцеляване

Сигурно сте чували за американските бойскаути, но замисляли ли сте се колко е важно наистина да умеете да оцелявате при условия, за които не сте подготвени. Да се научите как се пали огън с подръчни средства, да разберете как да се ориентирате за посоките на света, или пък как можете да се изхранвате сами, ако се загубите в гората. Това са умения, които освен че са интересни и забавни за придобиване, биха ви били и от огромна полза.

Има ли нещо по-мъжкарско от моторите?

Ще дойде и денят, в който ще можете наистина да яхнете някой мотор, но дотогава нищо не ви пречи да им се възхищавате и то, забавлявайки се. Можете да превърнете в свое хоби сглобяването на модели на мотори. Не си и помисляйте, че това е детинско занимание. Веднага ще се уверите в обратното, ако започнете да сглобявате макет на мотор, състоящ се от множество миниатюрни детайли, а когато успеете с това начинание, веднага ще искате да се захванете със следващия модел!

Конструиране

Работата с различни по вид конструктори може да развие въображението на момчетата и да подобри тяхната прецизност и съобразителност. При работа с дърво например, младежите могат да изработват и конструкции за дома.

Четене

Момчешко хоби

Четенето е популярно хоби сред момчетата, които са почитателите на фентъзито и комиксите. Чрез него те дават воля на въображението си и обогатяват речника си.

Иманярство

За да упражнявате подобно момчешко хоби, трябва само да се сдобиете с металотърсач, като "само" е малко образно казано. Металотърсачите не са никак евтини, но можете да се огледате за уред втора ръка. Помислете си колко много изгубени вещи можете да намерите? Освен че ще се забавлявате на открито, можете да попаднете и на наистина ценни находки.

Рисуване

Много момчета се увличат по рисуване и графити. Това хоби също може да е полезно за юношите и дори да им помогне да се насочат към бъдеща професия, свързана с графичен дизайн или друго.

Кой е казал, че готварството е само за момичета?

Само си представете колко силно бихте впечатлили някое момиче, ако го поканите у вас и пред нея ѝ покажете как можете да обръщате направените от вас вкусни палачинки във въздуха. Повярвайте, това не е никак трудно, стига преди това да се упражнявате достатъчно. Ефектът, който подобно действие би оказал върху момичето, на което сте хвърлили око, би бил поразителен. Освен това бихте открили, че да готвиш всъщност е едно чудесно занимание, което може бързо да се превърне от тактика за свалки и в хоби за момчета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest