Правилният избор на пералня със сушилня

Правилният избор при пералня със сушилня

Най-добрите перални със сушилни са идеален избор за хора със забързано ежедневие, по една проста причина – слагате мръсни дрехи и след няколко часа, без простиране и губене на време, вадите идеално чисти и сухи дрехи. Освен това пестят от място, което е много важно, в случай че живеете в малък апартамент.

В това ръководство ще ви преведем през ключовите неща, които трябва да имате предвид при закупуването на пералня със сушилня, за да ви помогнем да изберете подходящата за вас.

Основни видове перални и сушилни

Има два вида пералня със сушилня. На свободно стоящият вид предната част на машината винаги ще се вижда. Предната част на вградената пералня със сушилня е покрита с панел на кухненската врата, когато е инсталирана. Вградените перални със сушилни са най-добри, ако искате да съчетаете вашия уред с вашата кухня.

Автоматично сушене

Почти всички перални-сушилни в днешно време се предлагат с автоматични програми за сушене със сензор. Това означава, че машината задава времето за сушене на дрехите въз основа на влажността в барабана. Някои машини са много по-точни при определяне колко дълго да изсушават, отколкото други.

Колко голяма е пералнята-сушилня?

Повечето са с широчина между 595 и 600 мм. Те са проектирани да се поберат в пространство с ширина 600 мм. Стандартната височина на машина с предно зареждане е около 850 мм. Но може да има изключения, така че проверете спецификациите, преди да изберете модел.

Каква пералня със сушилня да избера

Барабан от какъв размер трябва да търся?

Пералните-сушилни винаги имат два барабана - един за пране и един за сушене. Те винаги могат да изперат по-голям товар, отколкото могат да изсушат. Базирайте решението си за покупка на това колко често перете дрехите си и количеството дрехи, които обичате да перете наведнъж. Ако имате много дрехи, по-голям размер на барабана ще е подходящ.

Кои перални-сушилни използват най-малко вода?

Почти всички перални-сушилни използват вода при сушене - те използват вода за охлаждане на кондензатора. Средно голяма машина (8 кг пране и 5 кг сушене) ще използва общо около 20 000 литра годишно за измиване и сушене.

Имам ли нужда от отдушник?

Вентилираните сушилни отстраняват топлия въздух през маркуч или отдушник, който води извън къщата, например през прозорец. Обикновено пералните-сушилни не се нуждаят от отдушник, тъй като повечето модели охлаждат въздуха вътре в машината, а останалата вода се източва.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати