edin.bg»Статии»Домашни Любимци»Кои породи котки не се разбират с бебета?

Кои породи котки не се разбират с бебета?

Кои породи котки не се разбират с бебета

Ако сте решили да си вземете котка, то е най-добре да си осиновите животинката от приют, защото това е не само хуманна постъпка, но и така ще дадете добър пример на децата си. Така помагате на още едно котенце да стане щастливо и да намери своето семейство, където ще го обичат много. Ако обаче имате малки деца, не всяка котка е подходяща. Затова може да вземете и породист домашен любимец, като предварително се поинтересувате от характера на съответната порода.

Кои породи котки не се разбират с бебета?

Темпераментът на животното е от особено важно значение като цяло, но в случай че имате и малчугани, тогава това вече е решаващо за избора ви на питомец. Именно котките са едни от най-гальовните и сладки пухести питомци, които заедно с това са и доста своенравни по характера си. За съжаление далеч не всички котки са добре опитомени и някои от тях все още са запазили по-агресивните си черти от времето, когато са живеели в дивата природа.

Ако имате малки деца, то тогава това може да особено голям проблем, тъй като дори и тези пухести приятели могат да ги наранят. Именно затова е важно да си вземате по-спокойните породи котенца за любимци в този случай.

В категорията на неподходящите породи котки за бебета:

- сиамска котка;

- сибирска котка;

- британска котка;

- Мейн куун;

- Бобтейл;

- Абисинска котка;

- Савана;

- Бенгалска котка;

- Манул.

Котка, неподходяща за бебе

Ако сте истински любител на тези животни, тогава със сигурност знаете това, че далеч не всяка порода е способна да проявява любов дори към стопанина си. Именно затова, ако имате дете, тогава преди да си вземете, каквото и да било животно, трябва да си направите доста подробно проучване за породите и кои котки не се разбират добре с бебетата.

Въпреки че всички те се раждат пухкави и много сладки, то далеч не всички могат да са мили и сладки по отношение на темперамента си. Като цяло котките са в състояние често да показват своите ловни инстинкти и агресия, но все пак при тези породи това е доста по-силно изразено.

Така например всички сте чували за това, че сиамските не са добър избор за малките деца и особено за бебетата, тъй като те не понасят проявите на обич и излишното внимание към себе си. Като цяло те имат доста сложен характер и не толерират също така конкуренцията, затова не могат да съжителстват и с други животни.

Въпреки че котките са едни от най-любвеобилните и игриви ангелчета на планетата, далеч не всички те могат да бъдат слагани под този общ знаменател. Това означава, че някои породи котки не проявяват тези характерни им черти в поведението си, като затова не е добре да си вземате такива животни, ако имате бебета.

Имайте предвид и това, че котките се раждат със свой си характер, който донякъде е генетично определен от породата и това доколко все пак тя е опитомена във времето от хората. Затова е важно да избирате по-гальовните и мили животинки, ако сте семейни и имате малки деца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest