Притеснителни сигнали, че приемате твърде много кофеин

прием на твърде много кофеин

Кафето е любима напитка на милиони хора по света. Голяма част от нас не могат да си представят началото на деня без ароматната чаша от ободряващата напитка. Кафето се е превърнало в почти задължителен ритуал след събуждане, а понякога една чаша дори не стига.

В забързаното ежедневие обаче, времето за сън е все по-малко, а задачите - все повече. Постепенно започваме да се чувстваме уморени и отпаднали и неусетно увеличаваме дневната си доза кофеин - от една, на две-три или дори повече чаши кафе на ден. Макар кафето да е полезна антиоксидантна напитка, прието в големи количества то може да навреди на здравето и да причини някои неразположения.

В следващите редове ще видите няколко притеснителни сигнала, че пиете прекалено много кафе. Ако разпознавате един или няколко от тези симптома, най-добре е да преразгледате рутината си по отношение на приема на кафе.

Без никаква причина сте станали по-нервни. Истината е, че кофеинът е стимулатор и приет в големи дози може стимулира нервната система и постепенно повишва кръвното налягане. Големите количества кофеин причиняват треперене, нервност и честа смяна на настроенията, което може да се отрази на социалните ви отношения.

сигнали, че пиете много кафе

В средата на деня се чувствате изключително уморени. Ако сте започнали да прекалявате с кофеина, организмът започва да се изпраща сигнали, че е уморен. Изтощението връхлита неочаквано и едва сте в състояние да изпълните задачите си. В случай, че няма медицинска причина за този проблем, най-добре помислете колко кафе сте пили през последните седмици.

Сънят ви е станал по-неспокоен и некачествен. Имайте предвид, че кофеинът сериозно може да обърка биологичния часовник. Ако пиете кафе в късния следобяд, нервната система все още ще бъде стимулирана, когато стане време за лягане. Това води до трудно заспиване, неспокоен сън и чести събуждания през нощта. В резултат от това на сутринта се събуждате уморени и летаргични.

Както виждате, в резултат от прием на големи количества кофеин, тялото попада в порочен кръг от зависимост и умора, което сериозно нарушава качеството на живот. Намалете приема на кафе и го заменете с леки чайове, смутита и дори обикновена чаша вода.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати