edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Храните, с които пълнеем неусетно

Храните, с които пълнеем неусетно

Храните, с които пълнеем неусетно
Неопренов колан с цип за отслабване и стягане - 130 см-30%
Препоръчано за теб:
Неопренов колан с цип за отслабване и стягане - 130 см
20.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

За наша беда списъкът с вредни храни, с които пълнеем неусетно, е огромен. Няма как да обхванем всички храни и продукти, които водят до затлъстяването ни само в няколко реда.

Тук ще изброим обаче онези, които стоят на челно място, що се отнася до продукти, виновни за неусетното ни пълнеене.

Чипсове и снаксове

Лакомията ни е голяма, когато усетим в ръцете си картофени чипсове или снаксове. Седнали пред телевизора и гледайки поредния интригуващ мач или пък някой любим наш сериал, ние с изненада откриваме, че вече сме погълнали цял пакет чипс или снакс. Те обаче съдържат толкова много мазнина и сол в себе си, че определено са сред топ храните, с които пълнеем неусетно. Вместо да избирате обаче картофените чипсове и снаксове, можете да ги замените с по-полезни техни заместители като оризови чипсове или пък такива от лимец. Също така е много важно те да не са пържени, а печени.

Пържени картофки

Доказано е, че пържените картофки, които се сервират в повечето заведения, водят не само до затлъстяване, но и до пристрастяване. Помнете, че винаги когато ви се доядат пържени картофки, бихте направили голяма услуга на тялото и на собственото си здраве, ако си ги приготвяте вкъщи.

Сосове и всичко, съдържащо трансмазнини

От сосове и чипс пълнеем неусетно

Сосовете са особено богати на трансмазнини. Сос Цезар, майонеза, кетчуп или горчица със сигурност съдържат трансмазнини. Просто се научете да си ги приготвяте в домашни условия. От това да си приготвиш прясна домашна майонеза по-лесно няма, както се казва.

Тестени продукти от рафинирано брашно и рафиниран ориз

В случай че сте отскочили до близката фурна и сте попаднали на топъл, вкусен и ароматен бял хляб, няма да се изненадаме, ако до пристигането си у дома вече с наслада сте го опитали, ако не и изяли почти половината. Помнете обаче, че всичко рафинирано е вредно (в това число рафинирано бяло брашно и рафиниран ориз) е храна, която гарантирано води до качване на килограми.

Мазни меса и преработени месни продукти

От мазни меса се пълнее

Мазните меса, надениците, кренвиршите или пък купешките мезета като луканка и суджук също се нареждат сред храните, с които пълнеем неусетно. Избягвайте редовната им консумация, ако искате да имате привлекателна визия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest