Как да рестартираме обмяната на веществата в тялото

Как да рестартираме обмяната на веществата в тялото

Създаването на хранителни навици са винаги добро начало, ако искате да свалите излишните килограми. Все пак няма как да разчитате на това, че те ще се стопят сами, дори ако вие не правите нищо. Само ако сте много мотивирани и нахъсани, тогава ще постигнете успех, като това важи за всяка една сфера в живота ви.

Как да рестартираме обмяната на веществата в тялото?

Една от основните ви задачи е да наблегнете на храните, които реално активират метаболизма, но и да започнете да тренирате активно. Именно комбинирайки тези два метода, вие много бързо ще видите първите резултати от старанията ви. Едни от най-полезните продукти, които ще ви помогнат да рестартирате метаболизма, са:

1. Боб

Като цяло бобовите култури имат идеалното съотношение между сложни въглехидрати и фибри, като именно по този начин те спомагат активно в борбата с излишните килограми.

Портокали за рестартиране обмяната на веществата

2. Портокали

Цитрусовите и в частност портокалите са особено наситени на различни полезни съставки, включително на витамин А. Той се грижи за нормалната работа на надбъбречните жлези и намалява производството на стресовите хормони в организма ни, които способстват за наддаването на теглото.

3. Камбала

Протеините, които се намират в този продукт, са изключително лесни за смилане от организма ни, като заедно с това камбалата е много богата на важните за организма ни аминокиселини. Именно те са главните "виновници" за бързото разграждане на мазнините и рестартирането на метаболизма. Съответно, колкото е по-голяма мускулна ви маса, то толкова по-силно се активира обмяната на веществата.

4. Аспержи

Яжте аспержи, за да рестартиране обмяната на веществата

Те са много богати на различни елементи, които активно участват и помагат на организма ни да се бори с излишните килограми. Заедно с това този продукт помага да се нормализира работата на щитовидната жлеза, но и да се използва максимално ефективно калият в тялото ни.

5. Джинджифил

Работата на ензимите в панкреаса имат изключително важна роля по отношение на отслабването. Именно те помагат да се стабилизира кръвната захар, както и да се преработват продуктите като гориво, а не да се съхраняват във вид на мазнини по тялото ни.

6. Авокадо

Авокадо за рестартиране обмяната на веществата

Този плод е богат на така наречените здравословни мазнини, които, от своя страна, стимулират жлъчката. По този начин мазнините се превръщат един вид в емулсия, а не се лепят по тялото ви.

7. Пуешко месо

В нея се съдържа полезното вещество наречено триптофан, което играе изключително важна роля, а именно поддържа идеалния баланс между серотонин и стимулира хормоните, които ни карат да се чувстваме сити и да не изпитваме усещане за глад. Така съответно се храним по-малко, но и заедно с това се получава рестартиране на метаболизма.

8. Чушки

Яденето на чушки дава рестарт за метаболизма

Богато са на фитонутриенти, които, от своя страна, имат така наречените термогенни свойства. Това означава, че те един вид повишават топлината в тялото ни и така се получава ускоряване на обмяната на веществата.

9. Спанак

Спанакът е другата много полезна храна, която ще ви помогне да рестартирате метаболизма си. Той е богат на много желязо, като по този начин се получава стабилизиране на pH на организма, тъй като именно този елемент спомага за насищането на клетките с кислород.

10. Круши

Те също са много богати на фибри, които са много полезни за доброто храносмилане. Също така те се грижат за отличното разлагане на по-малките частици, като по този начин се получава реално не само усилване, но и рестартиране на метаболизма.

И помнете, че няма вълшебно хапче, което да е панацея и да ви помогне за един ден да постигнете желаната от вас фигура. Вие можете да си помогнете с различни хитрини, активирайки обмяната на веществата, но в основата си остават комбинацията между здравословно хранене и активният начин на живот.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати