edin.bg»Статии»Как да»Как да се грижим за кожените мебели

Как да се грижим за кожените мебели

кожени мебели

Кожените мебели може да изглеждат много красиво и аристократично в интериора на дома, но от друга страна е важно да се грижите правилно за тях, за да ви радват дълго време с красивия си външен вид.

Често хората обаче си мислят, че това е много сложна задача и дори не се замислят за възможността да си купят за хола кожен диван или фотьойли, но реално това не е толкова сложно, ако знаете как правилно да ги поддържате. Съществуват много други материали на мебелите, при които поддръжката е далеч по-сложна.

Как да се грижим за кожените мебели? В следващите редове вижте повече:

1. Редовно минавайте мебелите с чиста и суха кърпа, като за целта можете да използвате микрофибърните салфетки, които са идеални за премахването на праха и замърсяванията.

2. Веднъж на седмица ги почиствайте с прахосмукачка, като обръщате внимание на всяко едно място. Именно нередовната поддръжка е главната причина за замърсяването на всяка една мебел, затова не пренебрегвайте важността на тази стъпка.

3. Винаги използвайте балсам за кожени мебели, защото това средство е идеално, ако искате да съхраните техния привлекателен вид. Тези средства имат кремообразна консистенция и са предназначени за полирането на кожата. Заедно с това защитават кожените мебели от образуването на напуквания, като се използват веднъж на 6-8 месеца. Можете да ги купите във всеки мебелен магазин, както дори и в автосалоните.

4. Ако сте изцапали кожените мебели, тогава веднага ги изчистете. За целта използвайте микрофибърна кърпа или обикновена чиста гъба, за да можете да попиете течността. След това почистете със специален препарат за кожени мебели и избършете накрая с чиста кърпа.

5. Никога не оставяйте сапунения разтвор или водата за продължително време на кожените мебели, когато ги почиствате. За разлика от тъканите, този материал губи първоначалния си вид при продължителното въздействие на различните течности.

почистване на кожени изделия

6. Никога не слагайте кожените мебели близо до отоплителни уреди. Това може да ги повреди много и те ще се напукат. Минималното разстояние трябва да бъде поне метър от нагревателните уреди, като е по-добре то дори да е повече.

7. Използвайте препаратите, които са предназначени само за кожени изделия. Ако решите да вземете универсални или дори такива за други повърхности, тогава рискувате много да ги повредите или дори да останат петна.

8. Кожените изделия с времето малко се напукват, но това е напълно решим проблем. За целта просто потъркайте няколко минути на тези места с микрофибърна кърпа и те ще изчезнат. Важно е да правите това редовно, за да виждате ефекта от тази поддръжка.

9. Никога не излагайте кожените мебели на пряка слънчева светлина. Причината е, че така материята не само, че ще изсъхне, но и може да избледнее. Именно затова не бива да ги слагате близо до прозорците, ако стаята е южна, защото рискувате така тези детайли от интериора ви да загубят много скоро красивия си външен вид.

10. Никога не използвайте при почистването на кожените мебели абразивни средства, защото така ще надраскате кожата. Винаги купувайте само препарати, които са предназначение за почистване именно на кожените мебели.

Ако спазвате тези лесни правила, тогава те ще ви радват с приказния си външен вид, както в деня на покупката им. Имайте предвид обаче това, че ако имате домашни животни, тогава не е най-добрият вариант да си вземате такива кожени мебели, тъй като те малко или много могат да ги повредят.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати