Кулинарните дестинации, които трябва да посетите

Кулинарните дестинации, които трябва да посетите

Ако обичате храната и искате да опитате най-вкусните неща на света, трябва да посетите най-популярните кулинарни дестинации. Истината е, че вкусната храна и пътешествията вървят ръка за ръка. А кулинарните ваканции стават все по-популярни.

И има логика – винаги когато се върнете от ваканция, първото нещо, за което разказвате на близките си, е за храната, която сте опитали.

Ако сте решили и вие да се впуснете в такова пътешествие, ето кои са топ кулинарните дестинации, които със сигурност трябва да посетите.

Мендоса, Аржентина

Някои от най-добрите вина идват от Мендоса, но знаете ли за кулинарните ѝ изкушения? Мендоса е идеално място за любителите на храната, виното и приключенията. Много от най-добрите винарни в региона сервират впечатляващи многостепенни винени обеди в своите ресторанти.

Манила, Филипините

Манила е „меката” на уличната храна. Може би единствената ѝ конкуренция е Тайланд. По улиците на Манила ще откриете всякакви кулинарни изкушения, че е невъзможно да бъдат изброени. Друга чудесна кулинарна дестинация във Филипините е Ел Нидо.

Париж, Франция

Кулинарните дестинации - Париж

Подобен списък не може да мине без Франция. Страната е известна със своята уникално вкусна храна. Има толкова много вкусотии, че ще ви бъде трудно да си изберете само едно. Представете си да хапвате френски кроасани и френски макарони под величествената Айфелова кула. Нито една ваканция до френската столица няма да е пълноценна, ако не опитате френската кухня, включително и жабешките бутчета. В Париж има толкова много пазари, на които се продават всякакви вкусотии, подправки и пресни продукти. Изобщо един живот няма да ви стигне да опитате всичко.

Копенхаген, Дания

Дания трябва да бъде в списъка на всеки кулинарен пътешественик. Столицата Копенхаген приветства всеки любител на вкусната храна. Местните ресторанти са толкова впечатляващи, че ще останете без дъх. В Копенхаген се намират част от най-добрите места за хранене в света. Но може да се доверите и на кулинарните камиони и да се насладите на уникално вкусна улична храна.

Лондон, Великобритания

Кулинарните дестинации - Лондон

Още една кулинарна столица влиза в този списък. Лондон, всъщност, е кулинарната столица на света. Хората погрешно смятат, че Лондон не може да им предложи вкусна храна или че ще е само пържена риба. Но истината е съвсем друга. Благодарение на множеството имигранти, Лондон предлага на своите посетители всички видове храна – от китайска през индийска, до мексиканска и турска. Всичко. В града има над 1 500 чайни. Лондон има и чудесни пазари.

Тоскана, Италия

Кой не обича италианската кухня? ! Тоскана е домът на най-вкусната паста и пица в света. Представете си спиращата дъха гледка, вкусното вино и уникалната италианска храна? Звучи като сън. Ако обичате да готвите, има кулинарни училища в Тоскана, които ще ви дадат възможност за 4-7 дни да изпробвате класически италиански рецепти.

Каталуния, Испания

Кулинарните дестинации - Каталунска кухня

Ако сте били в Испания, знаете, че тази страна е пълна с култура и забележителности. Но храната в Каталунската област е много специфична и още по-вкусна. Каталуния е един от тези региони, в които количеството пресни продукти, рецепти и храни са неизброимо много.

Каталуния има много сложна хранителна култура. Не само че има специфични продукти, които не се намират в други части на Испания, но всеки от по-малките райони на Каталуния също има свои уникални ястия, каквито други райони на Каталуния нямат.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати