Edin.bg»Статии»Домашни Любимци»Най-лоялните домашни кучета

Най-лоялните домашни кучета

Лоялни домашни кучета

Всеки стопанин търси нещо различно в кучето, което иска да избере. Но много потенциални собственици на животни държат най-вече на лоялността на кучето.

Но както при хората, всеки индивид е различен. Някои кучета обикват всеки, който срещнат или който ги погали и поглези. Някои пък формират специална връзка със собственика си.

Най-лоялните породи кучета се привързват наистина много силна към семействата си. Това не означава, че не искат да комуникират и с други, но ясно показват кай е най-важен за тях.

А ето и три от тези най-лоялни породи кучета:

Акита Ину

Първа в класацията е породата Акита. Тези животни се характеризират като изключително лоялни към техните стопани. Тази работническа порода е създадена в Япония и има особено почтен темперамент. Грижи се за своя стопанин както той към него. Има спокоен характер и любвеобилен характер.

Според много изследвания Акита са идеалната любвеобилна, уважителна и забавна компания, когато е обучена добре. Тя е сред най-предпочитаните японски породи кучета.

Бигъл

Бигъл

Бигълът е известен като перфектното семейно куче. Породата е енергична и много подходяща за лов, но и изключително лоялна. И тъй като са създадени за лов в глутница, тези кучета обичат компанията на хора и други животни.

Бигълите следват носа си навсякъде, където ги отведе, дори вие да му давате други команди. Въпреки това, тези кучета се привързват към човешкото си семейство и често дори им е необходима допълнителна компания, за да се чувстват добре.

Боксер

Боксер

На трето в класацията с най-лоялните кучета се нареждат боксерите. Отново лоялна и игрива порода, но и отлични кучета-пазачи. Тези животни обичат лудориите и нямат проблем с енергията, която понякога дори се оказва в повече за техните стопани. По характер боксерите са търпеливи и уравновесени, харесват децата и умеят да ги пазят, което ги прави много чест избор за семейно куче.

Според експерти, добре отгледаните и обучени кучета от тази порода създават силна връзка с човешките си семейства. И макар и понякога да имат лоша слава като бойни кучета, по природа те изобщо не са агресивни. Дори напротив – боксерите имат несравнимо търпение, особено към децата, в сравнение с повечето често срещани породи кучета.

Немска овчарка

Изключително умно, интелигентно и лоялно куче. Неслучайно тази порода се обучава за различни спасителни мисии, съдействие при полицейски акции и т.н. Немската овчарка има вроден инстинкт, който ѝ помага да взима адекватни решения в екстремни ситуации, застрашаващи както нейния, така и живота на собственика ѝ. А това куче ще направи всичко възможно, за да ви помогне. Истинско щастие е да отглеждате немска овчарка като домашен любимец у дома - знаете, че зад гърба ви винаги има поне един верен приятел.

Ротвайлер

Ликът на тази порода кучета често се среща на емблемите по входните врати, гласящи Внимание: зло куче. И да признаем имат леко заплашителен вид. Истината обаче е съвсем друга. Тези кучета биха направи всичко, за да защитят стопаните си - ако се налага да налага, и да паднат, или да се разлаят върху злонамерен човек или друго куче.

Когато са у дома, сред близките хора, те са най-милото нещо, което може да усмихне деня ви за секунди. Страдат, когато не сте си вкъщи, и се радват безмерно, щом се отключите вратата.

Поддават се на обучение и команди и са страшно игриви кучета. Единственото, за което трябва да внимавате при отглеждане на ротвайлер е, кипящата енергия в него, заради която несъзнателно може да ви бутне например. Нищо повече.

Дакел

Той ще припка след вас където и да отидете. И ние се чудим къде тези малки кучета побират обичта, която имат към собственика си или към цялото семейство, в случай че се отглежда в такова. Обожава децата, винаги е готов за игри, а ако усети, че някой е тъжен, намира начин да го разведри. Да знаете обаче, че дакелът е и много чувствителен. Може да ви се обиди и съвсем демонстративно да излезе от стаята, ако му се скарате за нещо и не спазите добрия тон. Невероятно забавно, любвеобилно и лоялно куче.

Лабрадор ретривър

Красиви, очарователни, жизнерадости и игриви - лабрадорите са една от лоялните породи кучета, която няма да ви изостави за нищо на света.

Още от ранна възраст кучето се привързва към собственика си и с течение на годините тази обич единствено нараства. Чудесни са за семейства с деца - ще се превърнат в ангел-пазител за малчугана ви.

Със сигурност сте забелязали снимки и клипчета в интернет пространството на кучета, които играят ролята на детегледачи на бебета и малки деца. Това не е с цел набиране на популярност, а е самата истина. Изключително общителни и добри кучета, които никога няма да ви наранят съзнателно. Ако решите да си вземете лабрадор, със сигурност няма да съжалявате.

Пудел

Единственото, което това куче не може, е да разисква с вас някоя тема, която ви вълнува. Вероятно го прави, но вие не го разбирате. Пуделите са едни от най-интелигентните кучета. Освен че се поддават на обучение, те разбират какво им говорите, което прави отглеждането им още по-лесно. Винаги ще бъдат на крачка зад вас и никога няма да ви изоставят. Ако си търсите истински приятел, това определено е вашият човек... пардон - куче.

Бордър Коли

Децата ги обожават и чувствата са взаимни. Прекрасно семейно куче, което ще се грижи както за малчуганите вкъщи, така и за вас самите. Винаги ще ви разсее и развесели с някоя смешна постъпка. Разбира се прекрасно с други породи кучета и видове животни. Общително куче е и не се притеснява от непознати. Коли е сред най-лоялните кучета, които ще бъдат винаги до вас.

Санбернар

Колкото е огромен този пухкав приятел, толкова добра душа носи. Това куче и на мравката път прави. Любимото му занимание е да си играе с децата, които често го ползват за пони, особено ако са по-малки и могат да се качат на гърба му.

Той е една голяма топка любов, която ще усещате всяка минута, ако отглеждате санбернар.

Доберман

Огромен приятел, който никога няма да ви изостави. Макар да носят славата на не толкова добри кучета, истината е, че всичко зависи от възпитанието на кучето - тоест от вас.

Ако го научите на различни команди от малко, то ще ги изпълнява без съпротива. Има случаи, в които добермани съжителстват спокойно с папагалче например. И стават много добри приятели, отговорни за хармонията у дома.

Доберманът е предпазлив към непознати хора. Той няма да нападне, но е възможно да предупреди, че се готви за това с ръмжене, в случай че усети безпокойство у стопанина си или чуе, че той говори на висок тон и се кара с някого.

Това бяха породи лоялни кучета. В списъка можем да прибавим още Питбул, Йоркширски териер, Кувас и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest