Edin.bg»Избрани Колекции»Лесен Тутманик с мая
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Лесен Тутманик без ТоченеПолучената смес се изсипва в намаслена тава и се пече на 180 градуса при горен и долен реотан, докато тутманикът придобие златист цвят....
Тутманик с мая и прясно мляко
Разбъркайте, натрошете сиренето и смесете с продуктите за вашия тутманик.
В тава с хартия за печене сипете сместа и оставете за 20 мин....
Блини без мая
Разбийте яйцата заедно със захарта. Прибавете олиото, содата за хляб, прясното мляко и солта.
Лъжица по лъжица започнете да добавяте брашното...
Традиционен Добруджански Тутманик
Извадете готовия тутманик, напръскайте го със студена вода и покрийте с кърпа.
Традиционният Добруджански Тутманик е готов....
Мързелив овчарски тутманик
Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна. След около 20-тина минути е готов.
Мързеливият овчарски тутманик е много вкусен....
Бухнал Вит Тутманик
Извадете готовия тутманик и леко го напръскайте с вода.
Бухналият Вит Тутманик е много вкусен....
Палачинки с жива мая
Разтворете живата мая в топлата вода и захарта. Разбъркайте и покрийте. Когато маята шупне, прибавете към нея ванилията и щипката сол.
На порции...
Пухкави мекици с маяСтоплете 200 мл от прясното мляко и разтворете маята в него заедно с 3 с.л. брашно и 1 ч.л. захар. Разбъркайте и оставете сместа за 20 мин. настрана...
9
Рейтинг
4.1
Общо гласували: 8
54
42
31
21
10
Дай твоята оценка: