Луканка

Луканка

1

тежестта се увеличава всеки път. Най-доброто време за приготвянето на домашната луканка е кусната есен и началото на зимата. Съхраняват се на сухо...

1

Приготвяне на Луканка

Преглед на авторски 24 идеи за приготвяне на луканка в Edin.bg. Разгледай най-новото за приготвяне на луканка в сайта.
Карловска луканка

Карловска луканка

2

Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица...

Обикновена луканка

Обикновена луканка

1

Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по...

Конска луканка

Конска луканка

прави някаква допълнителна обработка, могат да си стоят закачени, докато приключи консумацията им. Консумират се директно или след като се запече на скара. Излизат 25-30 луканки....

Пушена луканка

Пушена луканка

Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в...

Вегетарианска луканка

Вегетарианска луканка

. Завиваме сместа във фолио или хартия за печене, като ѝ придаваме форма на луканка. Печем в намаслена тавичка около 15 минути в умерена фурна. Сервираме ястието студено и със зелена салата....

Истинска Луканка

Истинска Луканка

5

, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....

Веган луканка

Веган луканка

смес за луканка. Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне. След това се оставя още няколко дни, като се обръща, за да доизсъхне....

Копривщенска луканка

Копривщенска луканка

Вземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра...

Смядовска луканка

Смядовска луканка

1

говежди черва. През 35-40 см се отрязват отделните луканки. Завързват се в краищата с дебел канап и се провесват на хладно и проветриво място...

Домашна луканка

Домашна луканка

8

Месото се почиства от кости, измива се, подсушава се, нарязва се на късове, след което се смила 2 пъти в мелачката. Омесва се добре с...

4.3
Общо 4 гласували
5 3
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: