
Смесете мляното говеждо и свинско месо и добавете ситно нарязаната сланина. На 1 кг смес се добавят по 1 с.л. сол и 1 ч.л. равна захар, чубрица...

Смилат се посочените съотношения свинско и говеждо месо. На килограм кайма добавете посочените количества подправки. Може да добавите и по...

прави някаква допълнителна обработка, могат да си стоят закачени, докато приключи консумацията им.
Консумират се директно или след като се запече на скара. Излизат 25-30 луканки....

Месото го почистваме добре от ципите, нарязваме го на парчета, поръсваме със солта, захарта и селитрата и се оставя две денонощия на хладно в...

.
Завиваме сместа във фолио или хартия за печене, като ѝ придаваме форма на луканка.
Печем в намаслена тавичка около 15 минути в умерена фурна.
Сервираме ястието студено и със зелена салата....

, както вие си решите (дали на подкова или като луканка), и задължително на проветриво място, по възможност без пряка слънчева светлина....

смес за луканка.
Готовите луканки се слагат във фурната на 50 градуса с леко отворена врата, за няколко часа, за да изсъхне. След това се оставя още няколко дни, като се обръща, за да доизсъхне....

Вземете равни части свинско и говеждо и ги нарежете на парчета с големината на орех. На кило месо добавете 23 г сол, 0.3 г захар и 0.5 селитра...

говежди черва. През 35-40 см се отрязват отделните луканки. Завързват се в краищата с дебел канап и се провесват на хладно и проветриво място...

Месото се почиства от кости, измива се, подсушава се, нарязва се на късове, след което се смила 2 пъти в мелачката.
Омесва се добре с...