Класическо Картофено Пюре

Прегледай всички 24 кулинарни идеи относно класическо картофено пюре в Един.бг.
Пюре от гулияПюре от гулияПолученото пюре се разбърква на топло с млякото, като трябва да е нито твърде рядко, нито твърде гъсто....
Сух грах пюреСух грах пюреДобавят се доматеното пюре, сметаната, сол на вкус и се вари при непрекъснато разбъркване (за да не загаря) до сгъстяване на зеленчуковото пюре....
Пюре от киселецПюре от киселецСлед като пюрето ври няколко минути, се добавя настърганото сирене и ястието се оттегля от огъня....
Пюре от ряпаПюре от ряпаПрехвърлете готовото пюре в тавичка или в гювечета, намажете със сметаната и печете във фурна 10-15 мин....
Пюре с киселецПюре с киселецЗастройваме пюрето с жълтъците, разбити много добре с прясното мляко. Посоляваме на вкус....
Пюре от киселецПюре от киселецСваляме пюрето от котлона и подправяме с жълтъците, разбити с прясното мляко....
Пюре от стар лукПюре от стар лукПосолете пюрето, поръсете го с черния пипер и добавете сметаната и захар, ако сметаната не е подсладена....
Пюре от брюкселско зелеПюре от брюкселско зелеПюрето се поднася самостоятелно или като гарнитура към месо. Приготвеното Пюре от брюкселско зеле гарнира се отгоре с препечените крутони....
Лапад пюре с оризЛапад пюре с оризНарязваме лука на ситно и го слагаме да се задушава в 2 ч.ч. подсолена вода. След десетина минути добавяме почистения лапад, ориза, олиото, червения...
Супа пюре от грахСупа пюре от грахПочистваме граха и го слагаме да се вари в подсолена вода до готовност. Готовия грах прецеждаме и претриваме през сито. В отделен съд загряваме...
Малки картофени кюфтенцаМалки картофени кюфтенцаОт сварените картофи направете картофено пюре, към което прибавете яйцата, маслото, ситно нарязаните лук и магданоз, солта и черния пипер....
Пъстра картофена салатаПъстра картофена салатаОбелваме картофите, морковите и целината и ги слагаме да се варят в подсолена вода до готовност. Отцеждаме ги и ги нарязваме на кубчета. Смесваме...

Рейтинг

4.1
Общо 7 гласували
5 3
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка: