Мусака

Мусака

15

Главата лук се нарязва на дребно и се задушава в тигана докато не смени цвета си. В тиганът последователно се слагат доматеното пюре...

1

Класическа Рецепта за Мусака

Листинг на най-актуалните 34 теми относно класическа рецепта за мусака в Edin.bg. Разгледай най-новото за класическа рецепта за мусака в сайта.
Мусака Витамина

Мусака Витамина

. Нарежете доматите на филийки и с една част от тях покрийте дъното на подмазнена тава, в която ще приготвите мусаката. Отгоре разпределете 1/2 от...

Рибена мусака

Рибена мусака

. Запечената мусака се залива със смес от разбити яйца и мляко и се доизпича за още 15 минути....

Вегетарианска мусака

Вегетарианска мусака

2

мусака сложете да се изпече при загрята на 180-200 градуса фурна. Направете заливката като разбиете прясното мляко с яйцата, а за по-голяма...

Турска мусака

Турска мусака

9

канапе от картофеното пюре, отгоре разпределете каймата, ред нарязани краставички и яйца и отново ред пюре. Поръсете с кашкавала и запечете мусаката до златиста коричка....

Варена мусака

Варена мусака

5

се залива със заливката. Мусаката се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна до запичане на заливката. Мусаката се сервира топла, поръсена обилно с магданоз. Добър апетит!...

Тракийска Мусака

Тракийска Мусака

хомогенна смес. Заливката се разпределя равномерно върху мусаката. Отгоре се поръсва с нарязания на ситно магданоз и с настъргания кашкавал и...

Подобрена мусака

Подобрена мусака

настъргва и с него се поръсва мусаката. След това престоява отново във фурната, докато е още гореща, да се разтопи и леко зачерви кашкавалът....

Лесна мусака

Лесна мусака

Зеленчуците се нарязват на ситно, картофите - на кубченца, доматите се настъргват. Всичко се слага в тава и се обърква добре заедно с каймата...

Редена мусака

Редена мусака

Запържих си: каймата и зеленчуците до златисто, добавих сол, чубрица, червен пипер. Настъргах 1 домат и налях 100-200 мл вода. Нарязах...

Класическа мусака

Класическа мусака

7

тава заедно с доматите и запичате за 40 минути на 240 градуса. Добавяте отгоре заливка от млякото, жълтъците и малко брашно за гъстота. Мусаката се запича за още 15-ина минути и може да сервирате....

3.3
Общо 9 гласували
5 2
4 3
3 0
2 4
1 0
Дай твоята оценка: