Бюрек от Патладжани

Прегледай всички 12 подбрани съвети за бюрек от патладжани в Един.бг.
Пържени пиперки БюрекПържени пиперки БюрекХубаво е да подберете по-месести пиперки. Почиствате ги от семките, опичате ги и ги белите внимателно, за да не ги разкъсате. Овкусете със сол и оставете...
Бюрек с каймаБюрек с каймаПърво се приготвя плънката. Загрява се мазнината и се запържва ситно нарязаният лук. Добавя се каймата, запържва се и тя и накрая се слагат наситнените...
Класически турски бюрекКласически турски бюрекПоръсваме приготвения бюрек със сусам. Печем бюрека в предварително загрята фурна до готовност....
Пълнени патладжаниПълнени патладжаниПоднасяме готовите пълнени патладжани топлички....
Сини патладжани плакияСини патладжани плакияСмесваме с патладжаните, овкусяваме със сол и червен пипер и слагаме в дълбока тенджера....
Пасирани патладжани на фурнаПасирани патладжани на фурнаИзпичаме патладжаните на силна жар или на скара, обелваме ги и ги пасираме с помощта на дървена лъжица или друг уред....
Студена мусака от патладжаниСтудена мусака от патладжаниВ по–голяма плоска чиния се нарежда един ред пържени патладжани, покриват се с част от доматената смес, отново се нареждат патладжани и се покриват...
Патладжани с чесън на фурнаПатладжани с чесън на фурнаПечете в загрята фурна, докато патладжаните омекнат....
Сини патладжани с доматен сосСини патладжани с доматен сосНарязваме на кубчета патладжаните, посоляваме ги и ги оставяме до постоят така поне 1 час....
Мусака сини патладжани с поливкаМусака сини патладжани с поливкаВ подходяща тавичка сложете ред патладжани. Отгоре покрийте с лучената смес с магданоз и покрийте с останалите патладжани....
Патладжани, запечени със сос БешамелПатладжани, запечени със сос БешамелОвкусяваме със сол и черен пипер и с получената смес пълним патладжаните....
Пържени патладжани с кисело млякоПържени патладжани с кисело млякоНарежете патладжаните на кръгчета, посолете ги и ги оставете да около час в гевгир, за да се отцеди горчивия сок....

Рейтинг

3.7
Общо 7 гласували
5 2
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка: