В семейството ми е Ад, но добре че имам него

В семейството ми е Ад, но добре че имам него
Здравейте,
не знам от къде да започна. Писала съм и преди тук но тогава писах за една моя дълга и несподелена любов. Сега е различно - запознах се с нов човек, който с времето ми показа колко държи на мен и ме обича, аз също се влюбих и сме заедно вече няколко месеца. Този път проблемите идват от семейството ми през целия си съзнателен живот ( аз съм на 20 години )слушам караниците на родителите си, които почти всеки ден от един дребен спор могат да стигнат до жесток скандал дори побой от страна на баща ми, който е алкохолик и това което го вълнува на първо място е да има пари за алкохол.

И така 20 години винаги когато аз или сестра ми, която е по- голяма от мен поискаме нещо, ни се казва няма пари, а в същото време се намират за алкохол или цигари, защото баща ми е и пушач. Отделно от това преди бяха и любовниците на баща ми, който е водил дори вкъщи някои от тях . Другият проблем е странният характер и старото разбиране на баба ми. От една страна тя ми е опора при тези проблеми на родителите ми, но характера ѝ както и това остаряло разбиране просто ме дразнят много.

Според нея не е редно да се качвам в колата на приятеля си или да му ходя на гости защото хората ще кажат нещо. Преди няколко дни той ме покани в дома си за да ме запознае със семейството си и аз приех. Нашите вече го познават и той видя какво е положението, но ми каза че за него е важно че ние се обичаме и така казах на нашите, че ще му ходя на гости и понеже въпреки че съм пълнолетна държа да имам тяхното позволение, защото ако изляза без разрешение, баща ми ще направи скандал.

Те се съгласиха да отида, но баба ми започна да ми се кара че ще бъде вечерта няколко дни не спря да ми говори че той нямало да ме върне вечерта, че щял да си ме остави в тях а и какво щели да кажат родителите му за мен, защото му позволявам да ме взима и да ме прибира по тъмно и да съм сама с него в колата късно вечерта. Освен това той нямало да ме пуска да ходя на лекции и щял да иска да се оженим и да имаме дете общо взето един куб глупости, ако и кажеш че не е така, тя започва да плаче и да казва че не трябва да говори и че ще видя какво е, но пък когато реших да продължа образованието си ми каза че нямало смисъл сега пък обратното.

Проблемите продължават от много време не мога да си намеря постоянна работа - лятото ходих да бера малини, сега си намерих надомна работа, но е мн ниско платена и е за малко а родителите ми ме оставиха да се оправям сама. Сестра ми от много време не живее с нас прене се при приятеля си и си намери работа и от години не са и дали нищо. Искат и с мен да е така, но не става защото с парите, които изкарвам покривам едва своите лични нужди, а те искат с тях да плащам и семестриалните си такси.

Приятелят ми, който до скоро ходеше на работа, но от няколко дни вече няма какво да работи и приключиха се опитва да ми помогне - предлага ми да ми даде пари, но не искам защото няма да ми е удобно докато не му ги върна, а ако родителите ми разберат, първо ще кажат че си лягам с него и затова ми помага, което не е така нищо че сме заедно от толкова време и аз съм голяма сме се разбрали, че аз не съм готова, а той не бърза и аз ще реша кога ще се случи нещо повече.

Но те няма да повярват в това, а пък и ако знаят че ми е дал пари ще си замълчат и няма да мога да му ги върна преди да съм си намерила постоянна работа. Освен това не мога да го използвам особено като знам че и той вече е безработен а е самостоятелен мъж - не го издържат родителите му и има нужда от пари и така хората с които мога да споделям са сестра ми, приятеля на сестра ми, моята най-добра приятелка и моя приятел и добре че са ми те иначе до сега сигурно щях да съм полудяла.


[Още подобни истории тук]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

4.3
Общо 4 гласували
5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

мария
мария
13.11.2015 13:30
Здрaвейте, пишa отново зa дa рaзкaжa зa рaзвитието нa историятa. С Р зaживяхме зaедно след пореднaтa изцепкa нa бaщa ми просто си събрaх бaгaжa и се изнесох. Първонaчaлно всичко беше нaред но после зaпочнaх дa усещaм ,че мъжът ми се отдaлечaвa от мен просто незнaм той кaзвa че е изморен от рaботa,a aз имaм чувството че вече не ме обичa.
0
0
Човек от народа
Човек от народа
14.01.2014 09:56
От този разказ разбрах единствено че родителите ти се карат , щото баща ти обича алкохола , а ти имаш приятел ...
Време е на 20 години си , отиди някаде да те научат на словоред , да те научат как да си подреждаш разказа за да го разберем и ние читателите . Също така не разбрах за семейството ли се радваш , че имаш или за приятеля ти ... Доста нескопосан разказ , дано и в главата ти не е така ...
5
0
мария
мария
30.12.2013 15:28
да държим се един за друг защото това ни остава но той няма такива проблеми в семейството никой не му се бърка родителите му са страхотни подкрепят го :)
1
0
Димитър
Димитър
30.12.2013 04:23
Историята ти е дълга и на човек не му става много приятно като разбере какви проблеми имаш.И моята баба има много грешни разбирания,за това понякога се карам с нея,но тя не е проблемна,родителите ми също са много добри,нито баща ми е алкохолик,нито майка ми е лош човек и двамата са страхотни и съм им много благодарен за което.Това да имаш баща алкохолик иначе е едно от най-лошите неща които могат да ти се случат в живота,защо ли?-защото от малък те пренебрегва и ти съсипва живота,не само на теб,но и на цялото семейство,имам такива приятели за това разказвам това...
А колкото до приятеля ти,обичайте се,бъди му и ти опора сега,не му взимай парите,няма да е честно от твоя страна,а гледам че се честен човек,пари все ще се намерят някак си,просто го обичай и се подкрепяйте взаимно,най-голямата ти грешка ще е ако покрай скандалите в къщи си го изкараш на приятеля ти и се скараш с него,тогава губиш и малкото което имаш,силно се надявам да няма подобен развой на нещата
0
1
Малчо
Малчо
28.12.2013 21:20
Разбирам те перфектно. Все едно чета моята история. Баща ми също е алкохолик и пуши но е добър човек. Като малка ми се караше и често изяждах по-някой ритник от него а майка ми все ме биеше. Единствения близък ми е баба. Спрях да уча за да се издържам и да се събера с приятеля си, но от както сме заедно започнаха проблемите, обидите и караниците и сериозно се замислям дали и аз да се махна на някъде :( Моят съвет е да направиш така, че на теб да ти е добре :)От учението файда няма :) Учи езици те са най важното в тоя свят останалото се учи с времето. Важното е да се обичате, колкото до парите те се изкарват хващате се двамата и става. Бих ви поканила при мен. Тук има стай за двойки и добра работа, но е по 12 часа а и тук хората са много злобни и трябва да се държите двамата :)
1
0