Помощ и съвет за любов с момче от друга религия

Помощ и съвет за любов с момче от друга религия
Здравейте!

Искам накратко да споделя историята си. Аз съм на 28 години и никога досега не съм изпитвала чувства към момче. Но от година насам изпитвам силни чувства към момче, което се държи много възпитано и нежно с мен, много е интелигентен, добър, работлив, не пие и не пуши, аз също не пия и не пуша, като и двамата сме малко саможиви и не обичаме да сме сред хора. Той е на 32.

Проблемът ми е, че аз съм християнка, а той е българо-мохамеданин. Сподели ми, че повече спазва и почита християнските празници, но за мен винаги има едно ''но'' и не знам какво да правя. Той има само майка, много добра жена, моите родители си отидоха от този свят, Бог да ги прости. Аз нямам братя и сестри, той също няма.

Аз искам да отида в по-голям град, защото тук в малкия не мога да работя това, което искам, свързано е с компютри. А той си има работа, преподава и няма да тръгне наникъде с мен.
Може би Бог ми дава знак, че няма да ни е добре заедно.

Не знам.

Ще съм благодарна за малко съвети и мнения. [Още подобни истории тук]
Източник: ezine.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Veliko Mitev
Veliko Mitev
01.10.2019 17:38
А няма ли вариант, в който сте заедно, чествате празниците и обичаите и на двете религии. Защо непременно трябва единият да си сменя религията заради другия. Живеем в съвременен свят, в който хората, съжителстват щастливо заедно независимо каква религия изповядват. Ако се обичате истински, религията не трябва да е пречка за вас.
0
2
Анонимен
Анонимен
22.09.2019 23:40
Здравей! Ако си православна християнка съветът ми е: да поговориш сериозно с него като му кажеш, че изключително много държиш на вярата си и би се омъжила( и венчала) само за човек, който също е православен християнин. Така ще имате едни и същи духовни и морални православни ценности (и в тях ще възпитате и децата си) - а това е много важно нещо за всеки брак.
Разбира се, много е важно това да му го обясниш тактично и с любов, а да не бъде казано като ултиматум!
Добре е също да поговориш за това и с православен свещеник.
Това мога да ти кажа по въпроса. Бог да те умъдри и благослови!
4
0
Потребител#236982
От авторката: Благодаря за мнението и съветите! Едва ли обаче има какво да се направи, защото аз и той сме отгледани и възпитани в различни семейства, с много различни разбирания и ценности. Пък и кога тепърва човек като него и на тези години ще се покръства примерно... а в душата си какъв ще е... това ще е просто едно смесване, което май не е нужно никому. Пък и аз ще се чувствам като предател.
Освен това, винаги аз се обаждам по телефона и аз показвам по някакъв начин заинтересованост от този човек. Той не ме търси и всички мили думи, които ми каза, са си само на приказки. Объркана е цялата тази работа.
2
0