Топ 6 на най-неустоимите балкански разядки

1 от 6 Снимки

1. Лютеница


Приготвя се от домати, печени червени чушки, лук, моркови и подправки. Добавя се в сандвичи, пици и други тестени изделия. Поднася се като салата и разядка.

Балканската кухня е пъстра, разнообразна и вълнуваща, каквито са и народите, населяващи Балканския полуостров. Тя е смесица между вкусовите традиции на България, Гърция, Турция и останалите граничещи страни. В балканската кухня присъстват много месни специалитети, както и риба, пресни зеленчуци, тестени десерти.

Използват се и много ароматни подправки. Сред най-емблематичните балкански специалитети са мусака, таратор, кебапчета, кюфтета, шопска салата, баклава, толумбички.

Въпреки че почти всяка от страните ги намира за част от своята национална кухня, трудно може да се каже с точно къде най-напред са започнали да се приготвят те.

Разядките също фигурират в балканската трапеза и със сигурност можем да ви кажем кои от тях са най-вкусни. Нека си ги припомним заедно в галерията ни.

Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 1 гласували
5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари