Лесен тутманик във форма за кекс

30/06/2018
Мария Симова
отМария СимоваНовак
"Вадете формата за кекс, днес ще правим тутманик и то какъв - истинска мечта "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции7
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо43 338
  • Преглеждания за месеца351
  • Преглеждания за седмицата88
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • за тестото
  • яйца - 2 бр. без 1 жълтък
  • прясно мляко - 300 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 0, 5 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • суха мая - 7 г
  • брашно - 500 г
  • плънка
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • сирене - 100 г
  • масло - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното добавете солта, захарта, разбитото яйце и белтък, олиото, оцета и затопленото мляко, замесете меко тесто. Покрийте със стреч фолио и оставете за 1 час да удвои обема си.

През това време направете плънката, като разбиете яйцето с киселото мляко и добавете натрошеното сирене, разбъркайте до еднородна смес.

Разтопете маслото отделно.

Втасалото тесто разделете на три еднакви парчета, оформете ги на топки и ги разточете на тънки кори. Всяка кора намажете обилно с масло и с 1/3 част от плънката, навийте ги на руло и ги нарежете на пръстени с ширина 3-4 см.

Поставете рулцата в намазана с масло форма за кекс, като ги наредите едно до друго.

Намажете тутманика с масло и предварително разбития жълтък с малко олио, можете да поръсите семена.

Включете фурната на 180 градуса и поставете формата, печете до готовност за около 40 минути.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 5 гласували
5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: