Запечено свинско с ориз, тиквички и зеленчуци

18/06/2018
Sevdalina Irikova
отSevdalina IrikovaНовак
"Докторът ни каза да наблегнем на зеленчуците, затова гарнирахме любимото свинско с ориз и със зеленчуци "
  • Приготвяне
  • Готвене
  • Тotal
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо287
  • Преглеждания за месеца73
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Технологията на приготвянето на ястието е по-различна. Хубавото е, че няма запържване, вкусът е обогатен с бульона, подправките и текстурата на зеленчуците.

Почистваме месото от сухожилия и ципи и го нарязваме на малки късчета. Поставяме го в студения бульон. Добавяме лукът, нарязан на четири парченца, кубчетата моркови и корените от магданоза.

Варим на бавен огън до полусваряването на свинското месо. Отсраняваме лука и магданоза, те вече са доовкусили бульона.

В йена тавичка изсипваме измития и отцеден ориз. Прибавяме бульона и месото.

Нарязваме тиквичката на кубчета, а от фризера изваждаме пликче с нарязати на ситно червени пиперки.

Прибавяме ги, като овкусяваме със сол, черен пипер, къри и растителна мазнина.

Запичаме ястието в предварително загрята фурна до готовност, като сме използвали алуминиево фолио. След изваждането му от фурната, го покриваме с памучна кърпа.

Сервираме топло, като го поръсваме с пресен магданоз.[ подобни рецепти тук ]
Източник: gotvach.bg

Рейтинг

5
Общо 2 гласували
5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: